Армията разоръжи полицията в курортен град в Мексико

Това се наложило заради връзки с престъпния свят
17 май 2017 09:00, Елка Василева
7
Армията разоръжи полицията в курортен град в Мексико
Снимка: архив, Reuters

Подразделения на мексиканската армия и федералната полиция разоръжиха общинската полиция на град Сиуатанехо - популярен курорт в щата Гереро, заради подозрения във връзки с престъпния свят, предаде ТАСС.

Според представители на властите общинската полиция в Сиуатанехо е била под контрола на трима предполагаеми престъпници, които са арестувани.

Задържани са още 42 души, които не са имали необходимите за служители на полицията документи, но въпреки това са се намирали в сградата на полицейското управление с оръжия и униформи. Арестувани са и други 15 полицаи, които преди не са били проверявани.

Гереро бе определен като най-опасния щат в Мексико за 2016 година, според неправителствената организация Институт за икономика и мир. Миналата година умишлените убийства в района са се увеличили до 61,6 случая на 100 000 жители, което е близо четири пъти над средното за страната. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: армияМексикополиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Тази престъпност в Мексико не от днес или вчера... Най - вече по границата, и то именно защото Сащ я насърчават. Има даже филм по темата: " Bordertown". На янките така им е удобно, щото колумбийците и мехиканите ги снабдяват с кока и ***. Тръмп може и да иска главата на Ел Чапо, но за никого не тайна, че всъщност ЦРУ търгуваше с Меделин, сиреч Ескобар, и че води в момента война в Колумбия за кока. Неслучайно на аватара ми е колумбийска партизанка там е яка сеч!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай до какво води близостта то евроатлантическата демокрация...
5
0
 
3
 
! Отговори
до трол тъпянин преди 6 години
Е па нема такива думи като кУрупция и героЙзиране.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където се правят наркотици винаги ще е така. Огромни пари ...които могат да купят всеки ...особено в тея бедни гета. Ескобар отвори кутията на раздора в южна Америка , а от там и в Мексико.
3
1
 
12
 
! Отговори
трол горянин преди 6 години
До това води курупцията и геройзирането на престъпниците
2
1
 
22
 
! Отговори
Иначе преди 6 години
Тръмп като им каза какво представляват се сърдиха!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,ово е стандарт.....