Половината млади туркини – съгласни на уреден брак

Едва 35% от дамите са се омъжили за избран от тях мъж
17 май 2017 08:06,
51
Половината млади туркини – съгласни на уреден брак
Снимка: Reuters, архив

45% от туркините на възраст между 15 и 24 години са се съгласили на уреден брак през 2016 г., а 35% са сключили брак с избран от тях мъж, сочат данни на доклад на Турския статистически институт, цитирани от в. "Хюриет дейли нюз".

По данни на доклада едва 2,6% от жените в Турция са се запознали със съпрузите си в интернет.

33% от турските мъже признават, че са се съгласили да сключат уреден брак, докато 45% твърдят, че сами са избрали съпругата си.

Според данните на доклада най-висок е процентът на младите хора с уреден брак в югоизточния турски окръг Хаккяри (25%), следван от други два югоизточни окръга – Шърнак и Сиирт.

Нивото на безработица сред младите жени през 2016 г. е било 23,7%, а при младите мъже – 17,4%.

В проучването младите хора в Турция са отговаряли на въпрос дали се чувстват щастливи. 70% от жените и 60% от мъжете на възраст между 18 и 24 години са казали, че са щастливи.

Основна причина за щастие според повечето млади хора е здравето, следвано от любовта и успеха, сочат резултатите от проучването.

63% от младите туркини и 64% от мъжете са доволни от образованието си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: бракТурцияТуркини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хаха кой ще вземе вмирисана кадъна покрита като пингвин за жена?????а сетих са комшиите на юг..."Не непозна, вие си мислите, че познавате Турция, но не е така...Тези пингвини ги взимат вашите любимци кюрдите, те омъжват дъщерите си от малки за който си искат...я провери в гугъл за тези местности да видиш кои са населени там:-) :-) :-) :-) :-)
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха кой ще вземе вмирисана кадъна покрита като пингвин за жена?????а сетих са комшиите на юг...
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаккяри, Шърнак, Сиирт, Гази Антеп, Урфа и др. са кюрдски местности...някои хора пак правят празни изводи...Все едно е да кажеш "българите в Кърджалийска област":-)
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въйй верно ли бе?? Аз не вярвам на фалшиви новини г-жа Нестерова ;
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според данните на доклада най-висок е процентът на младите хора с уреден брак в югоизточния турски окръг Хаккяри (25%), следван от други два югоизточни окръга Шърнак и Сиирт."А бе това са КЮРДИ и едно малко дете в Турция знае, че тези градове са кюрдски местности:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) освен държавните служители, които са изпратени на командировка там...другото е от кюрдски произход:-) :-) :-) :-)
25
0
 
6
 
! Отговори
до dj от 12345 преди 6 години
Съгласна съм, вероятно е така. Но все пак в близо 1/4 от населението им е в Истанбул, гони 20 млн . с приходящите всеки ден.Аз съм гледала пo телевизията в хотела , без нищо да разбирам предавания където на място се запознават двойки, по западен модел и се изненадах, мислех че са по- консервативни.
24
6
 
3
 
! Отговори
DJ преди 6 години
До: 123456:*** в малко в страни и ще видиш, че забрадени спрямо незабрадени млади са 50/50. Поне в Одрин беше така. А за дълбокия анадол съм убеден, че е 90 към 10 процента за забрадените.
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Половината млади туркини съгласни на уреден брак"Ето, демокрация. Аз ви казвам, че анадолците са готови за ЕС, а вие - не, та не...
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност така наречените западни ценности много повече ми приличат на пасажа от Библията за Содом и Гомор.Затриват се цели семейства с този развратен живот. Говоря за физически край. Всички четем непрекъснато по медиите как някой си е затрил семейството защото жена му е .....Трябва да се въведе някакъв законов ред ако искаме да оцелее цивилизацията.....
21
4
 
17
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Аз пък често пътувам до Истанбул, където винаги ползвам метрото. Повярвайте, 80 % от младите жени са без забрадки, изглеждат точно като младите навсякъде , като младите тук- с дънки, тениски или ризки и маратонки, пуснати коси, коя с грим, коя без грим. Даже ми прави впечатление , че са с по- чиста и хубава кожа от българките.Разбира се, няма предизвикат.обличане което тук е често.
20
4
 
4
 
! Отговори
DJ преди 6 години
"Anadol burka party". Със специалното участие на DJ еРдоган Ей
19
6
 
10
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Те са толкова грознички бедните, най добрия вариант за тях е уреден брак.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромео и Жулиета
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21В анадола е пълно с **ганьор, без значение дали се обявяват за кюрди или турци.
16
0
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
На какъв "език " си драскало бе ***
15
2
 
3
 
! Отговори
Ала-бала преди 6 години
Е тва да не е магазин, ще ми избират те...Да взимат каквото им се дава и т'ва е!
14
4
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
сайта явно знае нещо което ти не знаеш. може би ще го сготвят ердоганеца утря и ше го пуснат по тубата как лющи некоя малка върбичка от мъжки пол както си му е реда по анадолски и ше го направят нелицеприятен сред ЕгС масите. от друга страна па като се замисля за брикселските дзелки и техните меко казано странни наклонности едва ли ще е това сценария. най много да му научат самолета да плува.
13
3
 
0
 
! Отговори
ферхунде преди 6 години
е па има си ас...
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "патриота "най много npocтитутки изнасят русия и турция
11
4
 
8
 
! Отговори
До феса преди 6 години
За шавливите туркини говорех!!!!!!