Белгийци на съд – уморили бебето си с мляко от киноа

7-месечният Лукас тежал малко над 4 килограма
18 май 2017 10:00,
40
Белгийци на съд – уморили бебето си с мляко от киноа
Снимка: Visualhunt

7-месечно бебе, тежащо малко над 4 килограма е починало в Белгия, защото родителите му го хранили с алтернативна диета без глутен.

Майката и бащата от Беверен имали малък магазин за натурални и био храни и настоявали техният син Лукас да бъде отгледан с алтернативни храни.

Храненето на детето включвало мляко от киноа, въпреки че лекари многократно предупреждавали, че не е подходящо за детето. Така Лукас тежал наполовина от своите връстници. Малко преди да почине на 6 юни 2014 г. Лукас е тежал 4 кг и 300 грама.

Аутопсията показала, че стомахът на бебето е бил празен, а детето се е задъхвало в последните си дни. Въпреки това родителите не потърсили медицинска помощ. В памперса на детето била намерена и картичкка с молитва.

Вчера в белгийския съд бе даден ход на делото срещу родителите. Те са обвинени за смъртта на сина си. Обвиненоето твърди, че те сами са заключили, че детето им е с непоносимост към глутена и лактозата.

"Нито един лекар не е имал досие за Лукас, а службите за защита на детето не са знаели за него", твърди се още в обвинителния акт.

Родителите също така са обвинени, че вместо да потърсят лекарска помощ в най-близката болница са карали до другият край на страната, за да потърсят помощ от хомеопат.

Бащата на Лукас, Петер, заявил, че не отишли на лекар, защото не видели нищо необичайно, пише британският "Метро".

Майката, Сандрина, твърдяла, че синът й понякога наддавал, понякога свалял килограмите.

"Никога не сме желали смъртта на нашият син", твърдят родителите. Прокуратурата вероятно ще поиска 18-месечна присъда за родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бгмама са чели. За какво им е традиционен лекар, друго си е да биеш 500-1000 км за хомеопат и да не го ваксинираш, защото фармацевтите са мафия и ни заразяват с аутизъм. Друго си е да си умре от недохранване с мляко от киноа и заразено с екзотична болест.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майките, които хранят децата си по- добре, но също тичат при хомеопата , вместо при истински лекар са не по- малко опасни за децата си. То веднъж става...
6
6
 
40
 
! Отговори
и тук ги има преди 6 години
Е щом имало картичка с молитва... И на хомеопат ходили, постарали са се. Мислили са позитивно, сериозни проблеми не са виждали... В България вече е пълно с такива, по йога студиата виреят и се размножават откачал.ките
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват много тежки присъди и голяма гласност за тея вегани, антиваксери и подобни шамани, дето са се навъдили напоследък. Кресливи са и покрай тях се увличат разни объркани хора и после що децата умират от "диетите" им.
4
0
 
49
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
Много ми става жал, когато невинни деца страдат заради глупостта на родителите си... тия са явно от най-крайните вегани, съвсем отк*ачени... жалко за детенцето...
3
1
 
32
 
! Отговори
Anonimko преди 6 години
думата е из-ро-ди
2
0
 
20
 
! Отговори
Anonimko преди 6 години
*** са тия, ***! Тъкмо мислех, че няма кой да отрече на бебето си животинският продукт "майчина кърма".Oh, wait...
1
2
 
39
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Здравословната крайност е това... Скоро ще дойде новата мод'а - че яденето на месо в малки количества е полезно - и ще се върнем към диетата на предците ни. Месо, подчертавам, не фосфати, сол, вода, пълнеж, оцветители и консерванти, а месо.