Бивш шеф на ФБР ще нищи връзката на Тръмп с Русия

Робърт Мълър обеща да се справи по най-добрия начин
18 май 2017 08:45,
15
Бивш шеф на ФБР ще нищи връзката на Тръмп с Русия
Снимка: архив, Reuters

Бившият директор на ФБР Робърт Мълър прие да бъде специален прокурор на федералното разследване за евентуален таен сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия и нейната намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г., предаде Асошиейтед прес.

В кратка декларация Мълър заяви: "Приемам това задължение и ще го изпълня по най-добрия начин, на който съм способен".

Юридическата фирма УилмърХейл, в която Мълър работеше, заяви, че той е подал оставка веднага след назначаването му вчера за специален прокурор от министерството на правосъдието, добавя АП.

Суров и методичен, Робърт Мълър се ползва с голямо уважение във Вашингтон, пише Франс прес. 72-годишният бивш директор на ФБР при президентите Джордж Буш син и Барак Обама се радва на уважението и на републиканци, и на демократи. Той не се е поколебавал да се противопостави на Белия дом за действия, които е смятал за незаконни. Не е известно да е свързан по какъвто и да било начин с президента Доналд Тръмп.

Назначен за директор на ФБР седмица преди атентатите на 11 септември 2001 г., той остава начело на бюрото 12 години. Продължителният му мандат е доминиран от проблемите на тероризма и наблюдението. Негова заслуга е основна реорганизация на ФБР в момент, когато бюрото е застрашено от разпускане, защото не успява да предотврати атентатите на 11 септември.

Мълър подкрепи необходимостта от широките програми за наблюдение на комуникациите, разкрити от Едуард Сноудън и заяви, че те имат съществено значение в борбата с тероризма. Но през 2004 г. Мълър заплаши, че ще подаде оставка заради програми за подслушване, излизащи извън рамките на закона, които бе разпоредил президентът Джордж Буш след 11 септември.

Мълър е потомък на нюйоркско аристократично семейство и е завършил престижния Принстънски университет. Бил е федерален прокурор в Сан Франциско, федерален прокурор и заместник-министър на правосъдието при управлението на Джордж Буш баща.

Бивш офицер от морската пехота, Робърт Мълър се е сражавал във войната във Виетнам, където е бил ранен в бой.

По-дълго от него начело на ФБР е бил само Едгар Хувър, основателят на бюрото, заемал този пост в продължение на 48 години до смъртта си, добавя АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Русияфбртръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9Е и? Че какво му е хубавото пък на това положение? Че то тогава въобще се обезмисля тази институция "президентство"!!! Че за какво им е, ако след всеки хрумнал им каприз, му се обявява инпичмънт? КОЙ ТОГАВА УПРАВЛЯВА, президента или тълпата????? Щом тълпата прави каквото си иска....айде към анархията....като в укруината....ето, ТАМ Е ОБРАЗЕЦА НА нагло-саксонската "демократия", пардон, анархия! Явно и при учителите на укропите става същото, с техните камъни - по техните глави!
10
1
 
1
 
! Отговори
интересно преди 6 години
А нищи ли връзката -,,Хилъри /Обама и Саудитска Арабия''?
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И агент Мълдър от "Досиетата Х" да си поканите - все тая. Отдавна са тръгнали надолу говедарите.
8
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Сега ще промият главата на по голямата глупава част от нацията си че по някакъв начин е свързан с Русия и след това като нищо ще си го очистят и ще набедят отново тях..
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До другата истина 2Да бе да, ти откъде "изкопа" тези данни? От ЕЖК (една жена каза....)? Брей че смахнати, докога с тия заблуди ще живеете? Краварията се превръща в най-отвратителното място на света!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсенето на теле под вола в Америка продължава с пълна сила!
5
2
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
ДС: Тия които я пускат тая пъртенка хич не са прости. Като свържат цялата успяла предизборна пропаганда на Тръмп с Русия си мислят че хората няма да гласуват пак за същото. Обаче ще се подхлъзнат отново...
4
2
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Good luck! Накрая ще направят така, че да не можем да гледаме руски филми в Щатите ако ни се прииска - демокрация!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Вярно е,но от Израел и Германия, както и от западна Европа руснаците вече се връщат обратно. Само за 2016г. в Русия са се върнали 250 000 човека, от които 60 000 от Европа. Някои от тях са се изселили още в началото на перестройката. Така,че завръщането на руснаците от САЩ е въпрос на време.
2
1
 
8
 
! Отговори
другата истина преди 6 години
САЩ са в тежка криза ама "само" 285 000 руснаци годишно подават молба за зелена карта за имиграция там:)
1
9
 
9
 
! Отговори
истина преди 6 години
САЩ са в тежка криза и са откачили тотално такава е съдбата на страна която се има за господар на света ,но истината е че те са агресори и терористи.