Признание от Румъния: Условията за почивка в България са много добри!

"Адевърул": Турция е по-евтина с 30-40%, България - по-скъпа с 20-30%
18 май 2017 18:49, Елка Василева
7
Признание от Румъния: Условията за почивка в България са много добри!
Снимка: архив, Булфото

Турция, България и Гърция са предпочитаните дестинации от румънците, когато става дума за отпуск на море в чужбина, пише румънският вестник "Адевърул".

Ако до миналата година Турция бе една доста скъпа дестинация, където отсядане в хотел с пет звезди струваше 2000 евро, атентатите в последно време, както и политическата нестабилност на практика свалиха цените.

България се възползва от този проблем и увеличи пакетите с 20-30 процента тази година. В Гърция цените се запазват, обобщава "Адевърул".

Турция винаги е залагала на лукса и на системата "ол инклузив" с много добри услуги. В последно време обаче Турция не се продава добре заради ситуацията на несигурност, предизвикана от атентатите в последно време. Туризмът пострада силно, а хотелиерите намалиха цените с 40 процента, пише вестникът.

И ако в Турция цените паднаха, в България се случва точно обратното. Хотелиерите се възползват от факта, че румънските туристи, които харесват системата "ол инклузив", избират сега България вместо Турция.

България е по-близо, спокойно е, условията за настаняване и хранене са много добри, пише "Адевърул" и дава примерна цена за престой в четири или петзвезден хотел за 7 дни на системата "ол инклузив" за 600 до 1000 евро.

Сега обаче цените са между 800 и 1300 евро. Курортите, които вдигнаха цените, са Златни пясъци и Слънчев бряг, които са предпочитани от румънците. В Албена поскъпването не е толкова голямо, от порядъка на 10 процента, посочва Кристиан Рогозя, представител на туристическа агенция.

"Адевърул" отбелязва, че Гърция не е вдигнала цените, но страната не залага на системата "ол инклузив". Гърците залагат на факта, че трябва да оцелеят и ресторантите в курортите, които са семеен бизнес, и затова не предлагат много оферти с "ол инклузив", обяснява Кристиан Рогозя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
10
 
! Отговори
Христо преди 6 години
На Великден бях в хотел "Боряна", Албена, ол инклузив. Хотелът беше пълен с румънци.И наистина всички бяха доволни от условията и обслужването. А "Албена" е едно прекрасно място за почивка.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България крачи напред смело. въпреки всички платени тролейбуси , които по цял ден е плюят. Е не ви се получи туризма е в ръст :) Сори
2
1
 
2
 
! Отговори
Kosamui преди 6 години
Za rabota oste po po....nai...:-)
1
5
 
6
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
Капарирана долна инсинуация!