Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"

Пхенян ще увеличава ядрения си потенциал, обеща той
20 май 2017 17:03, Анисия Иванова
121
Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"
СНимка: БТА

Северна Корея стана "водеща ракетна сила в Азия", заяви държавният лидер Ким Чен-ун след групова снимка със създателите на балистичната ракета със среден обсег "Хвасон-12", изстреляна на 14 май.

"КНДР се превърна в пълноценна ядрена сила и водеща в Азия ракетна сила", цитира официалната агенция КЦТА думите на председателя на Корейската трудова партия и на Държавния съвет на народната република.

Той призова "да създаваме и произвеждаме повече мощни оръжейни системи тип чучхе, като се опираме на собствените си сили, за да затвърдим позицията на КНДР като непобедима социалистическа държава".

Създателите на балистичната ракета "Хвасон-12" пристигнаха тези дни в севернокорейската столица по покана на държавното ръководство. Автобусите с голяма група учени, технолози и работници бяха посрещани из улиците от ентусиазирани столичани с букети и национални знамена. Скоро се очаква в конгресния дворец в Пхенян да се състои церемония за награждаване на постигналите най-големи успехи специалисти от севернокорейския ракетен отрасъл, посочва агенцията.

Пхенян ще продължи да увеличава ядрения си потенциал за възпиране в отговор на натиска от страна на САЩ след изстрелването на "Хвасон-12". Това заяви говорител на севернокорейското външно министерство.

Дипломатът разкритикува позицията на администрацията на Доналд Тръмп в САЩ, която по думите му "заплашва със санкции страните, организациите и частните лица, които се обявяват в подкрепа на Северна Корея".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
до Божил преди 6 години
България - 5000 автомобила, нула компютъра, нула мобилни телефони. Нула телевизора. Фактите говорят коя държава най-най- се грижи за народа си.
98
0
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
106: За какво да произвеждат повече, като не им дават да изнасят - санкции!
97
0
 
3
 
! Отговори
цун кай го преди 6 години
това комунистическо *** скоро ще го качат на някоя ракета с еднопосочен билет
96
1
 
2
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Южна Корея- 20 милиона леки автомобили,50 млн. телевизори,100 млн. компютри и 100 млн.мобилни телефона. Северна Корея- 500 000 леки автомобили,1 милион телевизори,10 000 компютри и 10 000 мобилни телефона. Фактите най-добре говорят коя държава се грижи за народа си.
95
1
 
2
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 91 Какви глупости пишеш ти...Каква трета световна заради Северна Корея ,ти въобще адекватен ли си ? А дори и да се случи няма да са Русия и Китай срещу САЩ ,а Русия срещу целия свят,а повярвай това няма да свърши добре за спиртаците.
94
0
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
А ще увеличи ли броя на ситите севернокорейци или пак ще увеличава броя на гладните?
93
0
 
2
 
! Отговори
asdasd преди 6 години
До 93 : Северна Корея заплашва вече десетки години Южна Кореа ,САЩ ,а наскоро Австралия и Китай даже.Ти май въобще си нямаш идея какво се случва ?
92
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 98 Двете ядрени бомби в Япония сложиха окончателен край на ВСВ. Ако не бяха бомбите ,щяха са умрат много повече хора.Не знаеш ли?
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно да са вече първа ракетна сила в Азия, особено на фона на вчерашното поредно падане на руската ракета Протон с поредния спътник този път мексикански в сибирската тайга. Уж бяха спрели да изстрелват руснаците тия щайги поради дефектните двигатели на воронежския авио-космически завод, но явно че продължават с безуспешните опити.
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Япония капитулира не защото я бомбардираха с ядрено оръжие, а защото тогава в Манджурия имаше 5 милионна руска армия, която щеше да влезе в страната. Явно са предпочитали американците и се предадоха на тях. В Германия се случва нещо подобно. Не са искали окупация от СССР и се предават на американци и др. Иначе руснаците щяха да ги прегазят ако американците не бяха напреднали толкова бързо.
89
2
 
3
 
! Отговори
осман преди 6 години
неслучайно тръмп говореше за великия аскер който е помогнал на американците в корея.и днес в южна корея боготворят турците.май онзи з бузите дядо му не е разправял зо османския ятаган .ама скоро може и да го усети сам!
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95 Забрави Нео :)
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив всяка седмица заплашва с ядрени удари. А няма право да произвежда. Те са все едно престъпник.
86
6
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Всъщност СК не заплашва никой - просто иска да я оставят на мира да си развива социализма (по възможност без санкции), ама не...
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никва световна няма да стане. Не е въпроса само да имаш ракета. Въпроса после ще е колко ракети имаш. САЩ могат да изпратят десетки кораби артилерия, дронове и хиляди самолети. Това ще е 20% от капацитета им.Не е сериозно СК да нарушава световния мир и да провокира. Просто сащ опитват с дипломация отново и отново вече над 40 години, но от другата страна няма реакция.
84
7
 
9
 
! Отговори
до ссдд преди 6 години
ФАЩ щели да наложат демокрация за 1 седмица в Св.Корея.....дали...проблема не е в това дали американската армия може да бие севернокорейската...америка почне ли военна офанзива там...това е трета световна война...и този път хамериканците ще воюват с Русия и Китай...Европа не е я броим тя е бита карта.
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя бетер Шкумбата. Япония ще го прегази, когато реши. САЩ изобщо,не са им в категорията даже. Японците го разбраха ВСВ.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думата е май.мун.а. Какво нецензурно има в нея
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мал.оумника знае ли какви са последствията от използване на ядрено оръжие. Гледах преди един клип, как на една *** и дадоха зареден Калашников на майтап. И това чудо като разбра как се стреля, не им беше смешно на войниците. Тоя е същия.
80
2
 
8
 
! Отговори
ДО к9 преди 6 години
*** АНА Р БИРАТА СТАВАШЕ НА ПАРЦАЛИ ЗАЩОТО БЕШЕ ИСТИНСКА БЕЗ СПИРТ.НЕ КАТО СЕГА КАТО ПИЕШ ТРИ БИРИ И ДА ТИ СЕ ПРЪСНЕ ГЛАВАТА.ЗА ХЛЯБ СЕ РЕДЯХМЕ КОГАТО ДОИДЕ ПРЕХВАЛЕНАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ.ХОДЕХ МЕ ПО ДВАПЪТИ НА МОРЕ В ГОДИНАТА.ХРАНЕХМЕ СЕ С КАЧЕСТВЕНА ХРАНА И НЕ ЖИВЕХ МЕ В ЗАГРАДЕНИ КЛЕТКИ КАТО ЖИВОТНИ,А ДОРИ НЕ ЗАКЛЮЧВАХ МЕ ЖИЛИЩАТА СИ.ТЪКА,ЧЕ ТИЯ ГИ РАЗПРАВЯИ НА РАБОТОДАТЕЛА ТИ СОРОС .АИДЕ Е БИ СИ МАЙ КА ТА