Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"

Пхенян ще увеличава ядрения си потенциал, обеща той
20 май 2017 17:03, Анисия Иванова
121
Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия"
СНимка: БТА

Северна Корея стана "водеща ракетна сила в Азия", заяви държавният лидер Ким Чен-ун след групова снимка със създателите на балистичната ракета със среден обсег "Хвасон-12", изстреляна на 14 май.

"КНДР се превърна в пълноценна ядрена сила и водеща в Азия ракетна сила", цитира официалната агенция КЦТА думите на председателя на Корейската трудова партия и на Държавния съвет на народната република.

Той призова "да създаваме и произвеждаме повече мощни оръжейни системи тип чучхе, като се опираме на собствените си сили, за да затвърдим позицията на КНДР като непобедима социалистическа държава".

Създателите на балистичната ракета "Хвасон-12" пристигнаха тези дни в севернокорейската столица по покана на държавното ръководство. Автобусите с голяма група учени, технолози и работници бяха посрещани из улиците от ентусиазирани столичани с букети и национални знамена. Скоро се очаква в конгресния дворец в Пхенян да се състои церемония за награждаване на постигналите най-големи успехи специалисти от севернокорейския ракетен отрасъл, посочва агенцията.

Пхенян ще продължи да увеличава ядрения си потенциал за възпиране в отговор на натиска от страна на САЩ след изстрелването на "Хвасон-12". Това заяви говорител на севернокорейското външно министерство.

Дипломатът разкритикува позицията на администрацията на Доналд Тръмп в САЩ, която по думите му "заплашва със санкции страните, организациите и частните лица, които се обявяват в подкрепа на Северна Корея".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Да кажеш че няколко милиона българи са плъхове и ***,не говори добре за теб.Да избягаха,щото им писна да нямат пари за хляб,да се редят на опашки за хляб,да живеят бедно а разни олигарси да живеят като царе на техен гръб.Както дебелия Ким Чен Гун си хапва хайвер,а парите му са в швейцарска банка,а населението стри ракети и яде ориз.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Е тези нали бяха изостанали и гладуваха?"И какво ядат?Ракета?
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите бягат да мият kенефите на запaдняците щото след 89та в евроатлантическа България е само мизерия и няма работа.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тези нали бяха изостанали и гладуваха?
35
3
 
2
 
! Отговори
к9 преди 6 години
И сега има много българи които се кланят на руснаците и великите им ракети,но никй от тях не отива да живее в Русия,всички бягат на Запад.Никой от тях не си купува Лада,всеки иска нещо германско.Никой не си купува рубли,всеки се радва на еврото.Никой не ходи на почивка в Русия,всеки ходи из ЕС.Добре е да имаш ракети,но първо да си подсигурил населението на държавата с храна и стоки за бита,после всеки ден изстрелвай ракети и прави военни паради.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да плъховете винаги първи напускат кораба! Така мършата избягат от България!
33
4
 
1
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Браво,изобретили оръжия,голяма работа.Проблема е че цената за това се плаща от обикновенния човек,а него никой не го пита дали иска неговите данъци да отиват за ракети,а не за храна и по добър живот.Сигурен съм че ако отворят границите и половин СК към ЮК.Както навремето,като падна комунизма и българите хукнаха на Запад,надалеч от социалистическия рай.Само за една година 700 000 българи бяха напуснали България,това преди да влезем в ЕС.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A имат ли какво да ядат?
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистът путин и китайците толерират и отглеждат това комунистическо ла/но.Но помнете, всеки уродд рано или късно се обръща срещу създателите си.Като Франкенщайн.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 31 Ким Чен казва че е водеща сила КОРЕЯ в АЗИЯ...РУСИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. УАХАХАХА...ДА НЕ СМЯТАШ КИМ ЧЕН ЗА ТОЛКОВА ***?
29
3
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Като знае малко да се съобразява какви ги говори. Руснаците са най- добрите в ракетостроенето. Това всеки го знае.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Ким чен много добре знае къде е Русия- путин му е приятел за ужас на сороссите!
27
6
 
1
 
! Отговори
от преди 6 години
120 000 "силна армия"Как стигна до сваляне на самолети не разбрах. И то 10?ЗагадкаПроблема ти е или че наистина си бил в някакво малко ракетно поделениеТова си знаеш и това си баеш. И идея си нямаш по принцип от тогавашното състояние на българската армияИли ти издишат опорните точки :)
26
8
 
2
 
! Отговори
Axaxaxax преди 6 години
"Ким Чен-ун: Северна Корея е "водеща ракетна сила в Азия" ":D:D:D. Извинете гусин Чен-ун да ви попитам знаете ли къде се намира Русия на картата?
25
1
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Ти със танкове и пехота ли смяташ да събаряш изтребители, че не разбрах? Или с 10-тте ни изтребителя смяташ да го играеш Том Круз и да сваляш руски изтребители?
24
6
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
АлоууууСтарежТи ракетните поделения не ми ги бройЩото 120 000 не са били ракетчициА пехота. Артилерия. Танкове.Авиация. Флот. Ракетчиците са много малка част от цялата армия А какво общо имат " съветцикте самальоти" с боеспособноста на българската армия. Нещо не разбрах?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 25 Алоууу, младеж, 78 година бях в ракетно поделение Добрич и ни събудиха 5 часа сутринта по тревога че 2 руски изтребителя са навлезли в наша територия от Черно Море...докато изклараме установките руските изтребители бяха вече на границата с Турция , а турците даже не са разбрали че е имало такова учение на руснаците. не са ги засякли. След това генерал Добри Джуров се обяснява, че това е било руско военно учение и че е нямало основание за паника.Всичките се ипонасрахме, бе...
22
8
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Само чивек който не е бил в казармата може да плещи такива глуписти за " силната ни армия"Помногобройна от сегашната ,даНо по боеспособна?Едва ли.Нали ако не ни предупредяха 2 дена предварително че ше има тревога.Половината техника не можеше да излезе.Иначе на команднощабни учения ги громяхме турците та пушек се вдигаше.Ама на хартия. И в елементарнитр програмки на Правец 16Боеспособни бяха само предните отряди. Демек по един батальон от всеки първоешалонен полк.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо напълни гащите пред Перчема! Факт!Единият е фашист, но другия не го интересува какъв си за да ти прати бомби!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викаш, кой ще се бие срещу теб, Русия и Китай. Индийците и те имат ядрено оръжие, така че Азия може да я сведеш до Корейския полуостров, за да звучиш по-убедително.