Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова

Полицията предотврати сблъсъци, евакуира демонстрантите
Обновена: 21 май 2017 16:38 | 21 май 2017 16:37, Веселина Йорданова
131
Православни провалиха ЛГБТ шествие в Молдова
Снимка: архив, Ройтерс

Привърженици на православната църква провалиха насрочено за днес шествие на активисти от ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) в столицата на Молдова. Стотици хора затвориха улицата, по която бяха тръгнали демонстрантите, след което полицията евакуира участниците в шествието с автобуси, предаде ТАСС.

Вярващите пристигнаха с православни песнопения на уста, хоругви и плакати, на които личеше лозунгът "Молдова е православна страна!", също и надписи в защита на традиционното семейство. Няколкостотин полицаи със защитно облекло застанаха между двете групи и изградиха плътен кордон, предотвратявайки по този начин сблъсъци между участниците в шествието и техните противници.

По-рано президентът на Молдова Игор Додон - патрон на днешния празник на семейството, събрал десетки хиляди хора в столицата Кишинев, се обяви против шествието на ЛГБТ общността. Това съобщи самият държавен глава и уточни, че е говорил на среща с посланика на САЩ в Молдова Джеймс Петит.

"Много ясно подчертах, че подобни действия са в противоречие с нашите традиционни ценности, православната вяра и морала. Те не може и няма да бъдат приети нито лично от мен, нито от обществото като цяло", каза Додон.

В миналото опитите на ЛГБТ активисти да организират демонстрация в Кишинев обикновено приключваха със сблъсъци с техни противници и размирици.

Налагаше се властите да изпращат големи полицейски сили, за да охраняват и желаещите да осъществят такава акция, и дипломатите от САЩ и ЕС, дошли да ги подкрепят, напомня агенцията.( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
8
 
! Отговори
Bogumil преди 6 години
В бившите соц. д-ви винаги е било известно, че има хора и с други секс. наклонности, никога не е било проблем. Докато започна парадирането - несдържано и вулгарно, с нененужен акцент върху сексуалната ориентация.Сексуалната ориентация или половата идентичност на човека не трябва да е негова основна и единствено определяща характеристика. Парадирането е което накърнява обществения морал.
107
0
 
5
 
! Отговори
Bogumil преди 6 години
До АргонавтЯсно е че е за права, но те ги имат. И като не е да се показват голотии и да се дрогират, защо го правят? Вие явно още не сте наблюдавали каква пародия на правата е този вид парад. Явно всеки иска да види детето си в добра светлина. Ще стане ако момиченцето ви престане да парадира със сексуалната си ориентация и си живее просто живота, независимо с какви партньори.
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А родителите на тези заблудени младежи дали знаят децата им на какви страсти са отдадени и какви паради организират??? Това е много тревожно!
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И друг път съм го писал - моралът се е ПОЛУЧИЛ, никой не го е измислял.Как така?Просто. Обществата, в които го е нямало и тях вече ги няма.В Човешката история е пробвано всичко. Останало е само това, което НОРМАЛНИТЕ считаме за нормално. Ако не искате дъщерите ви да ги порят араби, а синовете ви да ги обезглавяват за разтуха, време е да се вземете в ръце.Общество, в което тези, които НЕ правят деца са по-ценни от тези, които правят, НЯМА БЪДЕЩЕ.
104
2
 
13
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
Поне заради почтенните, работещи и семейни граждани, тези паради трябва да се провеждат извън населени места! Да демонстрират каквото си искат, но не в градовете и не по улиците.
103
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 6 години
До АргонавтДъщерите не са опасни, при тях процесът е обратим.Обаче сър Елтън Джон като мамче, на момченце това ми идва в повече.
102
4
 
21
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Е това е "изостанала" Молдова. А ние (щото сме голямата работа) търпим. Как може такова нещо? Само на приказки го докарваме. А хората там действат. Имам в предвид ХОРАТА а не тези от парада.
101
18
 
5
 
! Отговори
Аргонавт преди 6 години
До Bogumil Парадът не е да се показват голотии и кой какво прави в спалнята, а за права. Докато има такива мнения като 108, 109, 110, май ще има нужда от паради.
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Обичането" се преекспонира в нашата култура.За жалост сек-сът взе превес над разума.
99
2
 
18
 
! Отговори
Bogumil преди 6 години
До Аргонавтразбира се че обичаме децата си, независимо каква е сексуалната им наклонност. Порочното и грозното е "парада"... Да си наемат дискотека или клуб и там да се разюздават, но не на улиците. Също така отвръщаващо би било ако хетерото разголени на площада демонстрират какво правят в спалнята. За щастие все още има социални норми в обществото и не всичко което днес ни се поднася като модерно е и морално.
98
4
 
22
 
! Отговори
гп преди 6 години
Заглавието е написано от някой лгбт привърженик. Трябва да звучи по-скоро като `Православни християни спряха поредно сатанинско шествие `
97
28
 
5
 
! Отговори
Аргонавт преди 6 години
Нашата дъщеря е би-сексуална. Това е нейната същност. Никой не я учил на това. Никой също няма право да и се меси в живота, включително ние, родителите и. Обичаме я точно толкова, колкото и преди да ни каже чак се чувства. Дали ще обича мъж или жена си е само нейна грижа.
96
5
 
27
 
! Отговори
? преди 6 години
Има ли гей, който да притежава, или поне да познава следните качества: честност, смелост, доблест, достойнство....??? Въпрос с повишена трудност, а?
95
29
 
4
 
! Отговори
Като чуя за... преди 6 години
православие, Христос, ценности и ми става блудкаво.
94
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то хората които са сигурни в себе си не се притесняват от гейовете. Ако имаш наклонност, която те притеснява и не приемаш, първо я отричаш крайно с надежда да я пребориш макар че е по силна от теб.
93
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея гей младежи не си дават сметка колко тъга и мъка причиняват на родителите си. Гей порокът на душата и тялото им е проблем на цялото общество!
92
0
 
6
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Римляни 1:23-2523 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
91
27
 
4
 
! Отговори
ВВ преди 6 години
Православни талибани, хахаха. И тези, като и онези в бегето, живеят в отминал свят. Кой го е еня за православните хоругви или каквото и да е това. ***!!!
90
3
 
28
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Цял свят се гнуси от тия ге****ве, а те нахалстват и натискат да ги гледаме по улиците! Трябва да се срамуват и лекуват!
89
2
 
35
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Браво ! Една хубава новина в днес.изр