Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!

Тя може да достигне Япония и базите на САЩ там
22 май 2017 10:52, Елка Василева
100
Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Северна Корея заяви, че е готова да започне масово производство и да разположи нов вид ракета със среден обсег, способна да достигне Япония и намиращите се там големи военни бази на САЩ. Вчера тя извърши пробно изстрелване, което според нея е потвърдило бойната готовност на ракетата и представлява "отговор" на политиката на американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата тип "Пхукгусон"-2 прелетя около 500 км и достигна височина от 560 км, преди да падне във водите на Тихия океан. Севернокорейските медии съобщиха, че в бъдеще ще бъдат изстреляни още ракети.

Още по темата

Тръмп, който беше на посещение в Саудитска Арабия, засега не е коментирал публично поредното ракетно изпитание на Пхенян.

Вчерашното изстрелване е било наредено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който е наблюдавал пуска от команден пункт, съобщиха държавните медии в Пхенян.

Севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че при изпитанието са били проверени техническите аспекти на тази оръжейна система и е била изследвана нейната "приспособимост към различни бойни условия", преди да бъде приета на въоръжение от армията.

Ким, както се посочва, окачествил изстрелването като успех, одобрил "разполагането на тази оръжейна система" и заявил, че "бързо трябва да започне масовото й производство".

През последната около половин година Северна Корея значително ускори ракетните си изпитания. Тя изглежда е постигнала голям напредък в разработването на арсенал, представляващ заплаха не само за Южна Корея и Япония - в които общо са разположени около 80 000 американски военнослужещи - но и в придобиването на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне Америка, отбелязва Асошиейтед прес.

Пхенян продължава да работи и по програмата си за ядрено оръжие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали е по-добро, но няма желаещи да го изпитат на гърба си... Или греша.
35
2
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
и кво- там пише, че раша на 3 място? Коя е тая статистика ве? На Путин ли? Кво задаваш въпроси? Дай си източника! Аман от фейковете руски и шитари!
34
4
 
10
 
! Отговори
другарете преди 6 години
дето се праят на експерти - военният бюджет на САЩ надхвърля този на останалия свят. Така че мохабетите как руското оръжие било по- добро - на баба ми ги продавайте. Айде, пийте си Столичната , и така...
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, има статистика, бунако! Чети!!!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега пък един ни демонстрира, колко е велик и успял без идеали...
31
2
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
ай стига с ваще фейкове, че сте смешни! Айде да не почвам и аз с новината, че на Путин брат му е тирири - рам... И колко мигранти има официално в русия, ***?
30
0
 
9
 
! Отговори
хахавелник преди 6 години
а *** що не каже как ще подобри стандарта на поданиците си, ще минат ли вече на човешка храна и откога? Или ще я карат още на сено? Щото комунистите тва знаят - врага отвън и този с партиен билет. Пък че живееш кат *** с надницатана западняка - 2 месеца, не е важно! Важни са идеалитте...хахаха
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето още един безхаберник, под #32, който не знае, че Русия е в челната тройка предпочитани от имигрантите. Простено му е, той освен българи и араби, за други хора не е чувал.
28
2
 
3
 
! Отговори
до 30 Гаргантюа преди 6 години
Спи спокойно бе. Ще му стигнат да я прати някоя нощ в центъра на София.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, понеже Мадуро вече полита, одтана ви сал един Ким чен ***, да си чешете езиците. Тйй, тйй той и Путин се велики, другите ***! Тва ви е опорната точка! Ама не вървите , пичове! Аве всичко и българи, и араби бяга на Запад, как никой не се сети да побегне към Русия и С. Корея?
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай попросил США 100 дней не трогать КНДР.Председатель КНР Си Цзиньпин во время своего визита в США попросил американского президента Дональда Трампа не предпринимать жестких действий против КНДР в течение 100 дней. Об этом пишет японское издание The Asahi Shimbun со ссылкой на японские и американские источники. СМИ отмечает, что период в 100 дней истекает в июле, на который приходится саммит G 20 в Германии, где возможна новая встреча Си Цзиньпина и Трампа.
25
6
 
11
 
! Отговори
Гаргантюа преди 6 години
Ще му стигнат ли въглищата?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После СК нямала дипломация.Ето ги двата Дипломата включени под бюрото. Топлят.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смешни хора пишат тук. Какво са 600 км ,,таван" за една ракета. За последната, изтреляна почти вертикално се твърдеше, че е достигнала почти 2 000 км.
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са Китай и Русия зад тези палячовци отдавна да си !!
21
5
 
10
 
! Отговори
Най- добрите ракети преди 6 години
Руските ракети са най-добри. виж и се убеди https://youtube/watch?v=hOTAaTRnWWc
20
8
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Май няма грешка в превода. Защото за предната ракета, японците казаха, че се е издигнала на 1000 км. Което е сериозно постижение, вертикален старт в Космоса, която няма начин да бъде засечена и унищожена от ПРО, защото те работят на прехвщане в насрещен курс.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл да праща ракети по Южна Корея. Все пак са братски народи! Може само по небратските Сащ.
18
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и друг вариант -Япония просто да премахне американските бази и военни от територията си и да почне икономическо сътрудничество със Северна Корея.не знам защо трябва постоянно да има войни. Все едно съседи да се карат постоянно, вместо да излезат да пият по кафе или бира.
17
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще замирише на печено прасенце в СК. Китайците които помолих САЩ да не напада СК защото те щели да убедят Ун да предаде ядрените си оръжия претърпяха пълен неуспех. Остава единствено военният вариант.