Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!

Тя може да достигне Япония и базите на САЩ там
22 май 2017 10:52, Елка Василева
100
Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Северна Корея заяви, че е готова да започне масово производство и да разположи нов вид ракета със среден обсег, способна да достигне Япония и намиращите се там големи военни бази на САЩ. Вчера тя извърши пробно изстрелване, което според нея е потвърдило бойната готовност на ракетата и представлява "отговор" на политиката на американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата тип "Пхукгусон"-2 прелетя около 500 км и достигна височина от 560 км, преди да падне във водите на Тихия океан. Севернокорейските медии съобщиха, че в бъдеще ще бъдат изстреляни още ракети.

Още по темата

Тръмп, който беше на посещение в Саудитска Арабия, засега не е коментирал публично поредното ракетно изпитание на Пхенян.

Вчерашното изстрелване е било наредено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който е наблюдавал пуска от команден пункт, съобщиха държавните медии в Пхенян.

Севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че при изпитанието са били проверени техническите аспекти на тази оръжейна система и е била изследвана нейната "приспособимост към различни бойни условия", преди да бъде приета на въоръжение от армията.

Ким, както се посочва, окачествил изстрелването като успех, одобрил "разполагането на тази оръжейна система" и заявил, че "бързо трябва да започне масовото й производство".

През последната около половин година Северна Корея значително ускори ракетните си изпитания. Тя изглежда е постигнала голям напредък в разработването на арсенал, представляващ заплаха не само за Южна Корея и Япония - в които общо са разположени около 80 000 американски военнослужещи - но и в придобиването на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне Америка, отбелязва Асошиейтед прес.

Пхенян продължава да работи и по програмата си за ядрено оръжие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
29
 
! Отговори
То преди 6 години
че СК няма да победи САЩ е ясно,ясно е и друго-няма ПРО отбрана,която при конфликт да защити ЮК и Япония на 100%!Ще има много жертви,които ще се измерват в милиони!Ким няма какво да губи,пълно перде е,така че янките ще се ограничат само с дрънкане на оръжие!Толкоз!
15
11
 
14
 
! Отговори
преписвач преди 6 години
Пак сте преписвали и само copy->paste.Вложете поне малко разум! Как ще стигне височина 560км?И мен да ме сложите да пиша за готварство и аз ще пиша глупости...
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринКак по-точно? С глупоста си ли? Или с това че живеят в техен си измислен свят в който могат да излязат победил? По-скоро се гаврят с малкото ви интелект.
13
19
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Северна Корея се гаври яко с капиталистическите агресори.
12
5
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Подозирам, че това са именно стари подарени ракети или поручени по един или друг начин, просто с.корейците ги "ребрандират". 500км е несериозна работа в днешните дни.А и при истинските ракети с множество глави, които се пръскат, ПРОто ще те спаси толкова, колкото вълната спасява ....
11
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Не знам дали е смешно или тъжно това че си мислите че Северна Корея може да излезе победил в цялата работа... И вие като цялата система в Северна Корея животеца ви се върти около това да мразите САЩ :) ако ги няма, няма да имате идея какво да правите.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трите звездички от 11 означават ол*г*ф*ен .Уточнението е за страдащите от същата болест четци на форума ...
9
1
 
4
 
! Отговори
Кристофър Робин преди 6 години
Така ще е. Мечо Пхукгусон (според една стара закачка за версиите на името на различни езици) и Прасчо са най-добри приятели от край време.
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:)) ооо комунистическия руски *** продължава да гради концлагера с.корея ...
7
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо продължава да плюе в мозъка на краварите. Хахахаха.
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тез 100% им помага или Китай или Русия. Изведнъж много дръпнаха ама ще стават патаклами скоро време, САЩ няма да го оставят така колкото и да мрънкат червените шушумиги тук.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"височина от 560 км"Елкееееййй
4
7
 
6
 
! Отговори
Уау преди 6 години
560 км височина ! Тая ракета стига до луната още малко..
3
1
 
22
 
! Отговори
чучхе преди 6 години
Във всяко село - ракета, във всеки град - две!
2
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще падне голям глад с тези ракети.
1
7
 
17
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Хайде и ние!Само за глупости харчим пари - магистрали, детски градини, вдигат пенсии и заплати на учители...Вместо всичко това трябва да строим ракети! Много ракети! Всеки българин да построи по една ракета!