Трима загинаха край Еверест, един е в неизвестност

Жертвите са от САЩ, Словакия и Австралия, издирва се индиец
22 май 2017 07:53,
7
Трима загинаха край Еверест, един е в неизвестност
Снимка: архив Reuters

Трима алпинисти загинаха п при връх Еверест през уикенда, а един е в неизвестност, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Една от жертвите е американски алпинист, който е починал близо до Еверест. Индийски алпинист е изчезнал на път от върха надолу след успешно изкачване, казаха организатори на експедиции.

През последните два дни в района на Еверест са загинали още двама алпинисти - от Словакия и Австралия, съобщиха непалските власти и местни медии.

При Еверест от началото на настоящия пролетен катерачески сезон, започнал през март и продължаващ до края на май, са загинали петима алпинисти, а един е изчезнал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
men преди 6 години
не ги свалят от зоната на смърта, под четвъртия лагер ги свалят и им помагат хората от тяхната група и няколкото шерпи които им носят кислорода. повечето катерачи не помагат на други в беда, някои даже ги подминават без да кажат нищо. има неписано правило че ако тръгнеш да помагаш застрашаваш себе си. но по скоро е до пари май. платил си 150к долара да бъдеш завлечен до горе и за доста това ще е единствения опит. има филми в тубата на английски по темата, има и видео със всички останки, един шер
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧуденкаТам не ги търсят. А дори да ги открият ги оставят на място, не ги свалят до базовия лагер. Такива са условията в планината. Иначе алпинистите сами са си платили всички масрафи предварително.
4
0
 
14
 
! Отговори
vdch преди 6 години
Преди 5 часа Атанас Скатов за втори път покори Еверест. Пред 1 час пристигна в лагер 4, откъдето изпрати съобщението "Pristignahme v lagera. Vsichko e nared!"
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чуденкае,те пък в непал като са тръгнали да ги търсят.........броят го изчезнал,загинал...
2
5
 
2
 
! Отговори
Чуденка преди 6 години
Дали като се случи нещо такова в Непал, първата мисъл на местните е "кой ще плаща за търсенето?" Или само в България сме такива ръбове?
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чии са го тражиле там ?