Терор в Манчестър! Взрив на концерт уби най-малко 19 души

Поне 50 са ранени на "Манчестър Арена"
Обновена: 23 май 2017 05:57 | 23 май 2017 05:40,
170

 Снимка: БТА

Най-малко 19 души са загинали, а още 50 са ранени при снощния взрив на концерта на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи преди малко, че третира случая като "терористичен инцидент".

"До този момент е потвърдена гибелта на 19 души, а около 50 са ранените. В момента третираме случая като терористичен инцидент, докато не получим друга информация", писа в Туитър говорител на градското полицейско управление. Репортер на Би Би Си съобщи в пряк ефир от мястото на събитието, че броят на жертвите може да достигне десетки души, но за това било още рано да се говори.

Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят.

По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията.

Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Властите предупреждават гражданите да избягван района. Компанията, която управлява железопътната линия, минаваща близо край стадиона, съобщи, че е спряла движението на всички влакове по тази линия заради инцидента.

После бе съобщено, че на друго централно място в града сапьорски екип е извършил контролирана експлозия на друг открит съмнителен пакет, но се оказало че той не е опасен. Преди това властите информираха населението да не се паникьосва от новия взрив, защото той е контролиран.

Взривът в залата прогърмял малко след края на концерта (около 0:40 ч бълг. време), твърдят свидетели, след което настъпила паника. "Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха", каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс. "Беше наистина огромна експлозия - блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе навън", добави тя.

Основната маса от посетителите на концерта са били непълнолетни, твърдят британски медии. Те публикуват и първи снимки от местопроизшествието. На тях се виждат хора с разкъсани дрехи. Пристигнали там медицински работници им оказват помощ, спирайки кървене от раните им. В социалните мрежи се разпространяват съобщения за деца, от които няма сведения и с които родителите не могат да се свържат.

"Манчестър арена" е най-голяма зала (фактически покрит стадион) в Европа, открита през 1995 г. Тя има капацитет за 21 000 посетители, според данни от уебсайта й, и е популярно място за концерти и спортни прояви.

Ройтерс припомня, че Великобритания е в състояние на втора най-висока степен на тревога за терористична заплаха, която означава, че атентат от екстремисти се смята за силно вероятен.

Телевизия "Скай нюз" предаде, че в близките часове се очаква в резиденцията на премиерката Тереза Мей на Даунинг стрийт 10 в Лондон да бъде свикано спешно заседание на правителствения комитет за извънредни ситуации, известен като "Кобра".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
Дадаа..и тук е основата,в България дори се е родил Бог.Няма толкова идиотия другаде като тук,в *** и Македония.Задни ци те. Голи,ами чифтета.пищови накичили,елате ни вижтеее,ний сме наййй великитеее,най началнитеее,на всички Ляб сме ви даалиии...а живота им мъка и ***,хладилника и душите и празни.Само в главите мухи и бръмбари
106
0
 
8
 
! Отговори
Доктор Духнев преди 6 години
Василееееев! Апчетата мойту момче. Пий си ги редовно.
105
0
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
127:, Василев, Василев, върви да колонизираш там ако смееш...
104
8
 
25
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Сега си спомням за ликува щите Бушовци и Тони Блеър когато след куп лъжи за химическо оръжие на Са дам войските им от главорези и наемници нахлува ха в Ирак.Не едно не десетки хиляди деца загинаха и изгоряла под умните ракети и бомби.Бащите им стотици хиляди бяха заровени живи с булдозери в пясъчните пустини. Това е отговор гаден недостоен но предизвикан от същите тези които леят крокодилска сълзи за невинните жертви и сипят нови закани. Всичко това заради огромната не сдържана алчност .
103
2
 
28
 
! Отговори
До Цент преди 6 години
Навремето Византия е използвала България като буфер по границите й. Сега ЕС ни прие точно със същата цел. Но ЕС е обречен. Поради много фактори. Най вече заради приема на азиатци и африканци.
102
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля *** да направят необходимото, постингите на явно психически нередовните злобари да се махнат! Няма място за глупости когато са загинали невинни хора!
101
3
 
6
 
! Отговори
Циник до 134 преди 6 години
Днес по немските новини - в България учени са намерили НАЙ-СТАРИТЕ фосили доказващи, че не Африка , а Европа е люлката на човечеството!****ймуните са си такива!
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скърбя за жертвите, но англичаните си го получиха заслужено. Няма екстремистко ислямско движение, което да не е подкрепено официално от английските власти и да няма явни представителства и дейност в Англия. Само в Лондон има осем официално признати шариатски съда- скоро ще поискат да има своя полиция, имат свои банки там и .н. Ислямът не може да признае демокрацията-при нея на първо място е закона а при исляма корана. За правата на жените не говоря.
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е някой Руслан Акбаров от Хабаровск?
98
3
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 6 години
Люлката на цивилизацията приятелю е точно където бомбандират Сащ и съюзниците им..заради нафтата ще затрият света.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аллах пак ли акбарясал?
96
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каквото повикало...
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 87А в Испания и Швеция защо имаше ислямски тероризъм, след като 2-те държави никога не са имали мюсюлмански колонии? А защо аборигените в Австралия, индианците, корейците, японците, виетнамците и руснаците в САЩ или индийците и китайците във Великобритания не правят атентати срещу мирни граждани?
94
0
 
8
 
! Отговори
борисов преди 6 години
атентата е дело на програмисти щото е програмиран
93
3
 
14
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Няма как да продаваш оръжие,да обучаваш да спонсорираш и накрая творението да не се обърне срещу теб. Има и друга възможност службите на Нейно Величество да работят за преизбирането на Мей. Тя губеше почва и Брекзита зацикляше, сега всичко е по план и ще бъде преизбрана с мнозинство,ще има козове срещу Брюксел и Лондон ще поставя вече условията за напускане,а не Континентална Европа.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ревахте преди 3 месеца що европа не е съпричастна с вашата мъка след атентата в раша? ами как да сме съпричастни? вижте си отношението! КАквото повикало...
91
4
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Когата краварите и дружките им избиват жени,деца и старци в Сирия и Ирак е просто статистика,така ли?Получавайте си го сега!!!..Преди няколко месеца четох за едни англичанчета дето през ваканцията в университета отшли да си пострелят малко в Сирия..Тия алкохолизирани *** си мислят че това е компютърна игра,,Еми НЕ Е!Не ми се мисли какво я чака Европа благодарение на оная яяловата откачалка в Германия като активират клетките си!Тя Ислямслата държава ще е цял континент Европа!
90
0
 
8
 
! Отговори
AllahuEkber преди 6 години
По случай сделката за 500 милиарда Саудитска арабия- най миролюбивата ислямска държава в Света и Крал Займан -Алййриири-Текбир Осамин -Алауля-Джихади Муххамед изпрати 2 тона конфети в Лондон за да се почерпят неговите приятели .Това ,че те не знаят как да борявят с конфети не е работа на Саудитците.Неграмотни CУРAСъиДИ. А да ви е честита новата сделка за 500 млд ще има кючек да играете в следващите 50 г.
89
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На подобно нещо могат да се радват само ислямистите и русофилите. Май между тях няма разлика, еднакво психично болни са.
88
0
 
3
 
! Отговори
сталин преди 6 години
смъртта на един човек е трагедия на 19 статистика