Терор в Манчестър! Взрив на концерт уби най-малко 19 души

Поне 50 са ранени на "Манчестър Арена"
Обновена: 23 май 2017 05:57 | 23 май 2017 05:40,
170

 Снимка: БТА

Най-малко 19 души са загинали, а още 50 са ранени при снощния взрив на концерта на американската певица Ариана Гранде в британския град Манчестър, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи преди малко, че третира случая като "терористичен инцидент".

"До този момент е потвърдена гибелта на 19 души, а около 50 са ранените. В момента третираме случая като терористичен инцидент, докато не получим друга информация", писа в Туитър говорител на градското полицейско управление. Репортер на Би Би Си съобщи в пряк ефир от мястото на събитието, че броят на жертвите може да достигне десетки души, но за това било още рано да се говори.

Говорител на певицата Ариана Гранде каза, че тя не е пострадала. Видеокадри, качени в Туитър, показаха крещящи посетители на концерта, бягащи навън от залата в опит да се спасят.

По-рано очевидци съобщиха за голяма експлозия в "Манчестър арена" - най-голямата покрита зала в Европа, малко след края на концерта на Гранде, когато хората вече напускали арената. Ройтерс цитира двама американски служители, пожелали анонимност, според които първоначалните признаци говорят за атентатор самоубиец, който е причинил експлозията.

Веднага след получаването на сигнала към покритата зала се отправиха десетки полицейски коли и линейки, както и специален екип за обезвреждане на бомби. Целият околен район бе блокиран, спряно бе всякакво движение. Властите предупреждават гражданите да избягван района. Компанията, която управлява железопътната линия, минаваща близо край стадиона, съобщи, че е спряла движението на всички влакове по тази линия заради инцидента.

После бе съобщено, че на друго централно място в града сапьорски екип е извършил контролирана експлозия на друг открит съмнителен пакет, но се оказало че той не е опасен. Преди това властите информираха населението да не се паникьосва от новия взрив, защото той е контролиран.

Взривът в залата прогърмял малко след края на концерта (около 0:40 ч бълг. време), твърдят свидетели, след което настъпила паника. "Ние се отправяхме към изходите и вече бяхме точно пред вратата, когато трясна мощна експлозия и всички закрещяха", каза посетителка на концерта, цитирана от Ройтерс. "Беше наистина огромна експлозия - блъсна ме право в гърдите. Настана паника, всеки крещеше и тичаше, опитвайки се да излезе навън", добави тя.

Основната маса от посетителите на концерта са били непълнолетни, твърдят британски медии. Те публикуват и първи снимки от местопроизшествието. На тях се виждат хора с разкъсани дрехи. Пристигнали там медицински работници им оказват помощ, спирайки кървене от раните им. В социалните мрежи се разпространяват съобщения за деца, от които няма сведения и с които родителите не могат да се свържат.

"Манчестър арена" е най-голяма зала (фактически покрит стадион) в Европа, открита през 1995 г. Тя има капацитет за 21 000 посетители, според данни от уебсайта й, и е популярно място за концерти и спортни прояви.

Ройтерс припомня, че Великобритания е в състояние на втора най-висока степен на тревога за терористична заплаха, която означава, че атентат от екстремисти се смята за силно вероятен.

Телевизия "Скай нюз" предаде, че в близките часове се очаква в резиденцията на премиерката Тереза Мей на Даунинг стрийт 10 в Лондон да бъде свикано спешно заседание на правителствения комитет за извънредни ситуации, известен като "Кобра".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
29
 
! Отговори
Президент, но бивш! преди 6 години
Най-важното сега е да бъдем толерантни!
46
2
 
20
 
! Отговори
Сър Андрю Смотанякис преди 6 години
В Бъкингам всичко е спокойно .Сър Чарлз,Камила и Рептила пиха вече за закуска компот с бисквити и чай от Индийските колонии,които над 300г държат и контролират.Ядоха и немски препържени вурстчета с масло и препечен хляб с хайвер.Сън не ме лови и хваща за зеленчуковата градина на кралицата и дали не е прегоряла от слънце руколата.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английският Анреш Брайвик ли се роди?
44
5
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
тия *** са избили народ за 5 световни войни през вековетевсички империи накуп не могат и половината бройка да им стигнатвсичко се плаща
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересува ме как ще реагира Банкянският ***, ще продължава ли да приема аллахакбаровци? Беате Шидло се опъна на гейовете от Брюксел които ще глобяват Полша, че не иска да приема убийци. Сигурен съм, ще приема го///ведото, защото за него е важно да го потупват по рамото от Брюксел, а за България и българите, не му дреме. Които гласуваха за този чук не разбраха ли, продажник и предател е.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и образование и култура да им даваш, те пак ще си останат животни. Просто генно са ниско интелигентни. Да сте чули за велик мисюлмански изобретател или учен? Ако нямаха петрол отдавна да ги няма на тази планета.
41
2
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
колко са страховити британските п'едалчета..с маски и автоматиуауууууу:)))))))))))))))атентата мина, балъци..сега ли се сетихте за охрана
40
4
 
16
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
КОЙ СЪЗДАДЕ ИДИЛ ?КОЙ Я ВЪОРЪЖИ ? КОЙ ИМИТИРАШЕ ПИСЛЕ С ГОДИНИ, ЧЕ СЕ БОРИ СРЕЩУ ТЯХ ? КОЙ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ В ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВА КАТО ПОДКУПЕН СЪДИЯ ВЪВ ФУДБОЛЕН МАЧ ДА ГИ ПОДКРЕПЯ ? КОГАТО СИ ОТГОВОРИТЕ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ИЗЛИЗА ОТГОВОРА КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСЯКА ЕДНА ЖЕРТВА ОТ ИДИЛ И ЗА ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА.ЧЕСТИТО ***.
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпата Мей преди време каза, че за българи и румънци ще има ограничения!!!!! Ха-ха-ха!! Ние ли сме им проблема? Категорично не но отклоняват вниманието лъм нас и Путин. Гледал съм гнусни ислямски - радикални протести в Лондон от известни на полицията крайни ислямисти. Полицията ги охранява а те агресивно обиждат Християнството и славят аллаха. И нищо???? И ние сме им виновни? Ще си ги трепят регулярно и не знам до кога.
38
4
 
14
 
! Отговори
Аналитик в ЦРУ DoD преди 6 години
Колониалните евротолерасти берат само черешките на мултикулти толерастията която сами посадиха в задният си двор и Европа като домъкнаха тук тонове отпадна маса джихадист от Африка и Близкият изток и превърнаха стара ЕРвропа в ислямски клоузет.Честито евротолерасти сигурно джуджето от Кремъл е виновно нали.Недейте да ревете Бананите още не са узрели ,берете само черешки и то тук таме.
37
3
 
12
 
! Отговори
да преди 6 години
който мрази България-границите са отворенищом я плюете - прав ви пъттичайте в Англия..чух,че там било сигурно и нямало атентати на ислямисти:))))
36
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко стана е, Тръмп що се *** от Ким Чен хахахахахаха
35
1
 
49
 
! Отговори
Лина Ватова преди 6 години
Днеска, по ирония на съдбата може би, Брюксел наложи глоба на Полша в размер на 250.000 Евро за всеки ислямски касапин, изнасилвач и потенциален камикадзе, определен от режима на Меркел за "бежанец" от квотите, който Полша отказва да приеме! Най-якото е отговора на полската министър-председателка Беата Шидло, че "това е малка цена за Полша, в сравнение с щетите които тези "бежанци" биха й причинили"! Каква достойна премиерка - слава! Бихте ли я сравнили с послушника Тиквyн Банкянскио?
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вече стана ежедневие... кофти работа.
33
6
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
н'апиканите англета ли ще стават империя:))))))))))))нека пробват...вярно няма да има залез..ще им свети з'адника денонощно
32
5
 
44
 
! Отговори
Главната вина преди 6 години
Главната вина за терористичния акт в Манчестър носят западняшките правителства. Те обявиха Русия за враг номер едно и си затвориха очите пред ислямския тероризъм!
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** да не пробват нервите на англетата щото да няма после отново империя над която слънцето не залязва
30
2
 
23
 
! Отговори
М-да преди 6 години
Скоро ще ни искат визи за острова.
29
4
 
13
 
! Отговори
Харалампи преди 6 години
До Асан: Празнуваш ли? Сигурно, себеподобните ти полухора празнуваха и се радваха и на 11 септември 2001 от покривите на блоковете в Ню Джърси. Празнувай, защото малко ви остава. Света бавно, но сигурно се пробужда и съвсем скоро ще бъдете там, където принадлежите. Ти, и себеподобните ти полухора!
28
11
 
21
 
! Отговори
Asan преди 6 години
АЛЛО англичаните колко деца избиха в Сирия?