Тръмп треска тресе Брюксел

Първите дами на САЩ, Франция и Турция ще пазаруват скъпи чанти
24 май 2017 15:00,
53
Тръмп треска тресе Брюксел
Снимка: Dnes.bg

Брюксел изглежда като призрачен град, след като властите настоятелно посъветваха жителите си да не ползват личните си автомобили днес и утре заради посещението на американския президент Доналд Тръмп.

Тръмп пристига днес следобед за срещата на върха на НАТО и ще остане в европейската столица 30 часа. Заради мерките за сигурност почти целия градски център, както и улиците около американското посолство и хотела, в който ще отседне президентът на САЩ, ще бъдат блокирани. Полицейските барикади вече се строят и в европейския квартал, в които се намират централите на основните институции на Европейския съюз.

Според кмета на един от брюкселските квартали "Сирет сървис" са проверили индивидуално всяка къща по маршрутите на кортежа. А градоначалникът на друг направо посъветва жителите да се не показват на улицата докато Тръмп е в града.

Заради 15-минутната среща на американския президент с лидерите на Съвета на ЕС Доналд Туск и на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, полицията затворя за 12 часа една от големите станции на метрото, в която има и жп гара.

Входовете на други централни метростанции също ще бъдат затворени, а маршрутите на десетки линии на градския транспорт – изменени. От промените ще бъдат засегнати и автобусите за летището.

Дори въздушното пространство над Белгия ще бъде за кратко затворено при излитането и кацането на „Ер Форс 1“, което ще наруши графика на гражданските полети.
Полицията предупреди, че предвижването из града ще е трудно или невъзможно. Някои частни компании разрешиха на служителите си да работят от вкъщи, защото няма да могат да стигнат до офисите си.

Тръмп ще пие кафе с белгийския крал Филип Втори и с премиера Шарл Мишел в двореца, през което време движението по вътрешното околовръстно на Брюксел ще бъде спряно.

По това време се очаква да започне и демонстрация срещу визитата на Тръмп, чийто организатори обявиха, че очакват 10 000 протестиращи.

Единственият чуждестранен държавен глава, който ще има индивидуална среща с Тръмп е новоизбраният френски президент Еманюел Макрон. Представителите на останалите 27 членки на НАТО ще могат да видят американския президент по време на откриването на новата сграда на Пакта утре следобед и на последващата среща на Алианса.

Строга тайна е и къде ще пренощува Тръмп. Според местните медии това може да стане и в американското посолство, докато първата дама и делегацията са настанени в хотел.

Тръмп ще подчертае специалното си отношение към Макрон и като изпрати съпругата си Мелания на разходка из Брюксел заедно с Бриджит Макрон. Към тях ще се присъедини и жената на турския президент Реджеп Таип Ердоган Емине. Трите ще разгледат кралския дворец заедно с приятелката на белгийския премиер, където ще ги разведе лично белгийската кралица Матилда, както и музея на белгийския сюрреалист Рене Магрит.

След това трите първи дами ще се отдадат на шопинг. Предвидено е те да си търсят чанти в един от най-скъпите бутици в Брюксел – на белгийската компания "Делво". Цените на чантите "Делво" започват от 2500 евро.

Докато брюкселският шопинг е новост за Мелания Тръмп и за Бриджит Макрон, турската първа дама Емине Ердоган вече предизвика скандал в града, след като при предишната й визита през 2016 г., една от големите търговски улици в Брюксел беше затворена в нейна чест, а тя си купи само дрехи от магазин за конфекция на скандинавска фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е СЕГА ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ЕДИН ГРАНДИОЗЕН И ЗАПОМНЯЩ СЕ ФОЙЕРВЕРК ЧЕ ОНИЯ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ДА СЕ СЕТЯТ ЧЕ ВСЕ ПАК И ТЕ ЖИВЕЯТ НА ЗЕМЯТА..ДА СЕ ПРИЗЕМЯТ МАЛКО!ЕЙ...ИСЛЯМИСТИ!АКО СТЕ ИСТИНСКИ ТАКИВА А НЕ ОБИКНОВЕНИ Ч..КИДЖИИ НАПРАВЕТЕ ШОУ
11
4
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Хората от мирната религия дебнат с колан от бомби на всеки ъгъл.
10
4
 
27
 
! Отговори
. преди 6 години
Само на мен ли този текст ми звучи пародийни? Милиони хора ще се съобразяват, милиони ще се изхарчат за охрана, организации....за да пият няколко души кафе и да поговорят?????? Каква е тази сбъркана система?
9
3
 
15
 
! Отговори
Емил преди 6 години
Еми, господаря идва, тр. да затварят улици, метра, т.н.
8
4
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Меркелиха, нещо я пращат в трета глуха... До сега, на подобни форуми, не е било да не се отърка в ушастия чичо Том!!??
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак си Тръмп ми е по-симпатичен от Обамата.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Деси няма ли да се присъедини?
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички го обичат но го пазят, от кого? Брюксел и ЕС приемат спонсора на терористите и му оказват големи почести. Това значи ли че ЕС поддържа тероризма. Ако е така какво правим в ЕС. Референдум за излизане от НАТО и ЕС.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трите първи дами на трите първи армии в НАТО.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците чакат за НАТО и САЩ да им върне Крим. Дайте им някое евро за газ.
2
2
 
8
 
! Отговори
Как беше? преди 6 години
...Местя!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп ще подчертае специалното си отношение към Макрон и като изпрати съпругата си Мелания на разходка из Брюксел заедно с Бриджит Макрон. Към тях ще се присъедини и жената на турския президент Реджеп Таип Ердоган Емине.....Ясно е кой управлява света. Шерше ла фам.