Тръмп треска тресе Брюксел

Първите дами на САЩ, Франция и Турция ще пазаруват скъпи чанти
24 май 2017 15:00,
53
Тръмп треска тресе Брюксел
Снимка: Dnes.bg

Брюксел изглежда като призрачен град, след като властите настоятелно посъветваха жителите си да не ползват личните си автомобили днес и утре заради посещението на американския президент Доналд Тръмп.

Тръмп пристига днес следобед за срещата на върха на НАТО и ще остане в европейската столица 30 часа. Заради мерките за сигурност почти целия градски център, както и улиците около американското посолство и хотела, в който ще отседне президентът на САЩ, ще бъдат блокирани. Полицейските барикади вече се строят и в европейския квартал, в които се намират централите на основните институции на Европейския съюз.

Според кмета на един от брюкселските квартали "Сирет сървис" са проверили индивидуално всяка къща по маршрутите на кортежа. А градоначалникът на друг направо посъветва жителите да се не показват на улицата докато Тръмп е в града.

Заради 15-минутната среща на американския президент с лидерите на Съвета на ЕС Доналд Туск и на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, полицията затворя за 12 часа една от големите станции на метрото, в която има и жп гара.

Входовете на други централни метростанции също ще бъдат затворени, а маршрутите на десетки линии на градския транспорт – изменени. От промените ще бъдат засегнати и автобусите за летището.

Дори въздушното пространство над Белгия ще бъде за кратко затворено при излитането и кацането на „Ер Форс 1“, което ще наруши графика на гражданските полети.
Полицията предупреди, че предвижването из града ще е трудно или невъзможно. Някои частни компании разрешиха на служителите си да работят от вкъщи, защото няма да могат да стигнат до офисите си.

Тръмп ще пие кафе с белгийския крал Филип Втори и с премиера Шарл Мишел в двореца, през което време движението по вътрешното околовръстно на Брюксел ще бъде спряно.

По това време се очаква да започне и демонстрация срещу визитата на Тръмп, чийто организатори обявиха, че очакват 10 000 протестиращи.

Единственият чуждестранен държавен глава, който ще има индивидуална среща с Тръмп е новоизбраният френски президент Еманюел Макрон. Представителите на останалите 27 членки на НАТО ще могат да видят американския президент по време на откриването на новата сграда на Пакта утре следобед и на последващата среща на Алианса.

Строга тайна е и къде ще пренощува Тръмп. Според местните медии това може да стане и в американското посолство, докато първата дама и делегацията са настанени в хотел.

Тръмп ще подчертае специалното си отношение към Макрон и като изпрати съпругата си Мелания на разходка из Брюксел заедно с Бриджит Макрон. Към тях ще се присъедини и жената на турския президент Реджеп Таип Ердоган Емине. Трите ще разгледат кралския дворец заедно с приятелката на белгийския премиер, където ще ги разведе лично белгийската кралица Матилда, както и музея на белгийския сюрреалист Рене Магрит.

След това трите първи дами ще се отдадат на шопинг. Предвидено е те да си търсят чанти в един от най-скъпите бутици в Брюксел – на белгийската компания "Делво". Цените на чантите "Делво" започват от 2500 евро.

Докато брюкселският шопинг е новост за Мелания Тръмп и за Бриджит Макрон, турската първа дама Емине Ердоган вече предизвика скандал в града, след като при предишната й визита през 2016 г., една от големите търговски улици в Брюксел беше затворена в нейна чест, а тя си купи само дрехи от магазин за конфекция на скандинавска фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Баба Кута преди 6 години
Да питат наша Свинетка от дек си е купила торбата от 5000.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До на кукуво лятоЦъ, не на куково, а на тукаво лято ще влезе, и НАТО няма да се казва НАТО а РАТО. Тогава ти ко шъ прайш?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевГермания Пишман агенте, чичо ти не е давал пари на ЕС. Ако САЩ даваха пари на Европа, то беше за да направят бързо от фашистка Германия свой агент и подземен движещ се пласт в Европа, за да командват европейците и накрая да амнат Русия. Да де, но не им се получи и сега Дончо гони Михаля. Нещо си въобразява под сламения калпак, но не му се урежда въпроса, колкото и да тичка наляво-надясно и да води при арабите словенката, замотана в дълга черна кафтана.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТиневАбе доста открито го направиха този път. Съвсем по трампешки. И най-сервилните и задръстени лизaчи го разбраха и си мълчат, не славословят "бизнесменския гений" на рижавия перчемлия. Дърварска работа, краварската беше по-фина.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА ХА ХА ХАААААААТам е работата, че ако говорим за империи, Китай е древна, истинска империя, със своя философия, наука, постижения. Докато и трите останали са се оформили мно-о-ого по-късно и като всяко парвеню, особено 250-годишната империя САЩ, се тъпанчат да са напред, да се самоиздигат в очите на света. Но си остават парвенюта. Това го показва и битът на "фамилиите" - скандали, отклонения от нормалното, вътрешнородова и семейна непочтеност, дори ликвидиране.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г- жа Макрон си е една стара чантаПо- скоро господин Макрон трябва да си купи нова чанта
26
2
 
5
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Тази среща на НАТО , наистина е от голямо значение. И за да е ползотворна тя , се вземат всякакви мерки. Спокойствие , обезлюдени улици , дори и жените на преговарящите трябва да са спокойни. А една жена е най спокойна когато пазарува и харчи пари . Доволна ли е жената , и мъжа и ще е доволен ....от там и преговорите ще са по полезни . Стара мярка .
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво треска Тръмп?
24
1
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Нашите / с дългите езици / дали ще се наредят на опашката ?Знае ли човек, може да ги огрее щастието да ударят един !
23
2
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
САЩ / Тръмп / подновиха въоръжението на ИД.Време е за разпускане.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко и патриотите ще поздравят Тръмп с "Хайл Хитлер".
21
7
 
2
 
! Отговори
на кукуво лято преди 6 години
До Анонимен 26Когато Русия влезе в НАТО - все пак събитието е среща на върха на НАТО
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да поканят и приятелката на Путин Кабаева на шопинг за да си купи нови цвички за гимнастиката?
19
2
 
5
 
! Отговори
Цеца Величкович преди 6 години
Тръмпи..Тръмпи..Тръмпи
18
5
 
5
 
! Отговори
Половинка преди 6 години
До ХА ХА ХА ХАААААААПървата дама на Германия е мъж и едва ли ще се вълнува чак толкова от дамски чанти. А г-жа Меркел ще е заета на срещата на НАТО и няма да може да се развлича с шопинг
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ООО...А СВИНЕТКА ПАВЛОВА КАКВИ ЧАНТИ ИМАААА!ТЕЗ МИЛИАРДЕРКИ МОГАТ САМО ДА ЗАВИЖДАТ!
16
1
 
14
 
! Отговори
хммм преди 6 години
да ви имам заглавията аз на вас
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп продаде оръжия на най-големият износител на тероризъм в Близкия изток за 350 млрд, нормално е да купи чантичка на жената сега.
14
21
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Ердоган е велик!
13
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какьв резил какьв позор толкова пари да се потрошат за едни клоуни