Турски депутат: Продължава асимилацията в България

"Турското малцинство е два пъти по-голямо от обявеното"
Обновена: 24 май 2017 20:57 | 24 май 2017 20:51, Веселина Йорданова
227
Турски депутат: Продължава асимилацията в България
Снимка: bTV

28 години след Възродителния процес, България продължава политиката на асимилация спрямо турското малцинство в страната, като то е два пъти по-голямо от официално обявеното и надвишава 1 млн. души. Това се твърди в изявление на председателя на турската парламентарна комисия по правата на човека Мустафа Йенероглу, цитирано от Анадолската агенция.

Позицията, разпространена на днешния 24 май, започва с думите, че турците у нас "все още страдат", съобщава bTV. Йенероглу припомня случилото се в хода kd Възродителния процес – смяната на имената, забраната на мюсюлманските обреди, облекло и т.н.

По думите му това е било извършено от "фашистката администрация" от страх, че "тюрско-мюсюлманското население" ще укрепи позициите си.

По думите на депутата в момента турците у нас срещат проблеми като загуба на майчиния език, дискриминация и нападения. "Турският език е избираем предмет в училище. От друга страна, блокираното създаване на радио на турски език показва, че асимилационната политика в България продължава", коментира Йенероглу.

Според него официално регистрираните 585 000 турци в нашата страна са само половината от реалния брой и всъщност надвишават 1 000 000 души. В същото време, според депутата, те нямат политическо представителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
11
 
65
 
! Отговори
аланкоолу преди 6 години
Българските турци са си добре, я ти кажи за кюрдите в турция.. там не асимилация ами направо геноцид има!
87
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да са турците в България явно се чувстват перфектно в България защото нищожно малка част тях гласуваха за ДОСТ, която иска да ги прави маша на Турция.Гласовете за ДОСТ от чужбина не ги броя, те са от хора които имат друга родина.
86
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката много ми прилича на нашите шведи.Сигурно са от една порода.Затова се опитват чужди емисари да им слагат бурки/на шведите/и да ги асимилират.Ето,това е асимилация,а не внушенията на турския депутат.
85
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:Работите в България,ядете хляба на България и плюете по България.Това не можем да приемем.Идете си в Турция,и я плюите да видим какво ще ви се случи.Благодаряйте се ,че сме толерантни,за съжаление.
84
3
 
8
 
! Отговори
къде са преди 6 години
Къде са сега ПсевдоПатриотичните лидери-фашисти
83
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Турски депутат: Продължава асимилацията в България ""................всеки безконтролен диктатор ... било то Ердоган или Путин в един момент тръгва на агресивна, завоевателна политика към съседите.Когато икономиката пада, а несигурността се засилва единственото, което може да удържи диктатoра на власт това е да развърже война. Диктатора не може да си позволи да падне от власт, защото това значи смърт.България трябва да е готова за това, а не да се изненадва
82
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на Турция е анексия не на части от България, а на цялата България.След тази анексия тук ще бъдат заселени хора от Анадола, Ердоган (или неговия заместник) ще имитират няколко атентата в Истамбул, българите ще бъдат обявени за терористи и ще започне планомерно избиване на народа ни.Продължавайте да плюйте по Русия за да стане това по-бързо.
81
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой го казва това?Един министър в държава където арестуват всеки инакомислещ и го вкарват в затвора.Където на всеки десет метра има огромна джамия,където им промиват мозъците от малки и ги учат,че раят е на небето,а тук са само за да се подготвят за него.Тези хора не уважават собствените си граждани,но се вглеждат в чуждите.Българските турци,в голямата си част са с европейско мислене и поведение и това не се харесва на султана.Той иска всички да вържем кърпи на главите и да сложим фесове.Няма
80
31
 
10
 
! Отговори
гордост преди 6 години
Братя и сестри гордейте се че носите в жилите си турско-арабска кръв...това са цели 500 години съжителство
79
15
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турците нямат писменост и култура,за това се заяждат с нас.Не им обръщайте внимание,българи.Ние сме дали просвета,а те само терор и насилие.
78
10
 
4
 
! Отговори
имаш ли преди 6 години
До *** 95-фашиста ДОЛФ...Имаш сърбеш под опашката си и ще ти помогнем
77
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха с глу.постите си турците. Какви права нямат бе, ефенди. Май си търсите причина за нещо. Ела и виж нямат ли права. Правят си каквото си пожелаят и не можеш да им се обадиш, веднага реват - дискриминация. Сигурно не асимилирахте българите в Турция. Къде ни е българското радио там, къде се учи български? Или вече нямате българи в Турция. Няма ама има. Моя род е дошъл от село на 5 км от границата сега. Само че е оттатък. Сигурно всички там са турци, а? Пълен турски , няма да го кажа.
76
43
 
9
 
! Отговори
2023 преди 6 години
Още малко търпение и СВОБОДАТА ще дойде и в пропадналата България,наближава времето България да се върне към майката си родина Турция и поне народа в България няма да мизерства както сега,поне с ччест и достойнство ще живее и без проблем ще си плаща тока,водата,телефоните,парното си и т.н
75
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нонсенс е в Турция да има парламентарна комисия по правата на човека, след като в самата Турция правата и свободите на гражданите са отменени от извънредното положение. То е все едно персонала на публичен дом да излезе на демонстрация за защита на девствеността.
74
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви турци са нашите потурчени българи?Да не говорим,че помаците винаги са говорили на български,никога не са знаели или говорили турски и ги насилваха да го учат.Че даже и на стар български диалект говорят помаците.
73
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите просветители Кирил и Методи ги знае всеки,до като турците никой не знае кой им е създателя на азбуката.Сигурно са я крали от някъде.
72
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво му сложиха в айрана на този фес, че плямпа все едно е пишил зелено?
71
18
 
11
 
! Отговори
горд фес преди 6 години
Гордеем се с Турция и с бат ЕРДОГАН който не позволява на ония третополовите чиновници да мачкат Турската държава и народа му....
70
3
 
9
 
! Отговори
гого преди 6 години
бе не знам но преди 4/5 години един дребен и надут военен. министър обясняваше как сме нямали врагиве около нас и за това докара войската до размерите от Ньойския договор.За това му лепнаха и прякор Аню Ньойски.
69
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция прави всичко възможно,за да вгорчи положението на българските турци.Докато не престане да ги използва,за неоосманизма,тези обикновени хора ще получат само проблеми,но не по вина на България.