Хванаха трима турски полицаи при опит да преминат у нас

Граничари са заловили и каналджията, издирван за членство в ПКК
25 май 2017 10:07, Елка Василева
26
Хванаха трима турски полицаи при опит да преминат у нас
Снимка: архив, Reuters

Турските власти са заловили трима турски полицаи, търсени за принадлежност към Фетуллахистката терористична организация (ФЕТО), при опит да се прехвърлят нелегално в България.

Според информация на сайта Хаберлер, цитиран от БТА, групата се укривала в пограничното село Йени кадън, докато настъпи нощта, за да преминат границата.

Бегълците били разкрити от граничен патрул на турската жандармерия.

Задържаните са трима комисари, отстранени от полицейска длъжност и подсъдими заради връзки с ФЕТО. Те са били издирвани от властите.

Граничарите са заловили и каналджията, който трябвало да ги прекара през турско-българската граница. Същият обаче се оказало, че е издирван от властите за членство в Кюрдската работническа партия (ПКК).

24-годишният младеж с инициали М.К. бил студент и кореспондент на информационната агенция Диджле, забранена за пропаганда на ПКК.

Всички арестувани са били предадени на съда в Одрин, който е постановил да бъдат изпратени в затвора. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: турски полицаиФЕТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОСТО НЕ ГОВОРЕТЕ С НИКОЙ ЗА ПОЛИТИКАТА В ТУРЦИЯ !------ jiveya v turtsiya vlez v profila mi vıv feysbuk i vij kakvo stava sis strah ne se jivee ili jivees svoboden ili umiras i kakvo si mislis ce ste kajem erdogan e diktator i da mu se klanim li ne edin ste ubie drug sta vkara v zatvora treti ste izgoni ot rabota no nikoga nyama da se preklonim pded kogoto i da bilo osven pred allah
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дуп$е"давци на терориста Ердоган, пуснете хората да влязат в България и да се спасят от терориста Ердоган! Човещина нямате ли!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"пуснете силен ток по оградата.""Силен ток" се пуска за животните. Т.нар. електропастир например ограничава мечките. Този ток не се пуска за да убива. Пък и колкото и да е силен, ако е прекалено силен, пак ще има течове по стойки, треви и храсти. Все пак е близо до земята, а не по стълбове нависоко. Този ток, който се пуска по заграждения за хора, не се пуска за да убива. Пуска се с цел локализиране на мястото на пробив. Има си начин за това. Измислено е. Иначе не можеш и тока да си платиш.
15
0
 
14
 
! Отговори
Авторката-2 преди 6 години
Авторката пак нищо не разбрала понеже всичко копира и поставя без значение какво е , били са най-верятно Турски граждани с кюрдски корени или произход ако щете също като наще Български граждани с ромски корени примерно Депутата Ивайло Московски за който е забранено да се говори за ромските му корени поне така изглежда ситуацията в България
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТака е ! За ердоган се говори или само хубаво или нищо ! Жалко ,че диктатурата е близко до нашите граници ! Иначе не ми пука за турците дали щели да живеят свободно или под диктатура !
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Ислямския фундаментализъм няма мнoго общо със Сталинизма по-скоро клони към фашизъм "".....................и каква е разликата между фашизма и сталинизма, другарю комунист ?продължавам да се убеждавам, че комунизма е по - опасен от фашизма, защото за разлика от фашизма ... комунистите продължават да проповядват комунизъм и да ни убеждават колко хубав бил сталинизма.
12
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са диваци и варвари още се гонят по поляните изостанала работа моля минирайте границата и пуснете силен ток по оградата. Турското психическо разстрово е заразно, а турците са боли от свински грип.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги е предал мутрьо. Още вчера в турските медии писаха за залавянето им. Каналджията от ПКК се издирва за организиране на атентати. Ако толкова го искате изискайте го. Може и в българия да спретне някой.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди много години ми попадна един почти нов и не лош кожух , зверски съдран на гърба , неподлежащ на употреба . Турците не се свенят да ни идват на гости , без значение как . Но тогава на границата имаше кучета , а сега и кучета няма .
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мутрата ги е предал това ще е поредната доза помия метната върху България !
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете кои бягат обаче и кои са им каналджиите.Кога и в България ще имаме управник който да накара всички народни врагове да бягат като плъхове през границата?
7
8
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
А защо в България? Нали тука е ад за турците? Или само за политиците им? И защо от рая бягат през раята? Нали са най-правилната държава? Нали ни назидават как да се отнасяме с турското си малцинство? Ау, как се отнасят турци с турци! Арестували ги!Айде, недоволните у нас, ходете там! Анадола още ви чака, демокрацията, свободата и привилегиите - също, майчин език, медии на турски, фереджета - айде, чакат ви!
6
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ердоган! Това което прави ще му донесе някакви негативи в краткосрочен план, но в дългосрочен ще спечели Турция. Няма как да вървиш напред докато не разчистиш боклукка който те дърпа назад. Естествено, че ще се размирише малко докато го изринеш. *** естествено няма да е съгласен.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора, да бятат от Турция в Турция!
4
8
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Ислямския фундаментализъм няма мнoго общо със Сталинизма по-скоро клони към фашизъм Ама ако се поогледаш където тръгнат да минават тръби изникват войни Турция е следващата Украйна.
3
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Турция се заформя нещо като сталинизъм ... само, че по-лошо.това е много лоша новина, защото такова общество завършва с много кръв.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото планът им да го развалят не успя. За тяхно нещастие не успяха и да се прехвърлят в тайната си квартира на ПКК в България.
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган разчиства утайките.