Увеличава се разпространението на морбили в Европа

Русия: Общият брой на болните е над 4 хиляди души
Обновена: 25 май 2017 22:16 | 25 май 2017 22:06, Анисия Иванова
3
Увеличава се разпространението на морбили в Европа
Архив: Булфото

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) предупреждава руските граждани, пътуващи в чужбина, за увеличаване на разпространението на морбили в редица европейски страни, предаде ТАСС.

По информация на ведомството в страните в европейския регион от началото на 2017 г. се наблюдава епидемично увеличаване на заболеваемостта от морбили. Общият брой на разболелите се възлиза на над 4 хиляди души.

Случаи на заразени с морбили са регистрирани в Австрия, Румъния, България, Белгия, Чехия, Унгария, Франция, Германия, Швеция, Италия, Португалия, Исландия, Испания и Швейцария.

Роспотребнадзор съобщава, че по данни на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията в европейския регион продължава разпространяването на морбили, се казва в съобщение на службата.

Най-сложна е ситуацията в Румъния, където от 1 януари 2016 г. до 12 май 2017 г. са регистрирани 5728 случая на заболяването, от които 25 от случаите са завършили с летален изход. Заболяването е регистрирано в 39 окръзи в страната (от общо 41).

От началото на 2017 г. до 14 май 2017 г. в Италия са се разболели 2395 души. В края на април в Швеция бяха регистрирани пет случая на морбили, посочи Роспотребнадзор. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ БОЛЕСТ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ПОРАДИ НЕСПАЗВАНЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРАВИЛА. БОЛНИЯТ ОТ МОРБИЛИ СЕ ПОСТАВЯ ПОД КАРАНТИНА И НИКАКЪВ КОНТАКТ С ВЪНШНИЯТ СВЯТ. БОЛЕСТА ОТШУМЯВА ДО ДВЕ СЕДМИЦИ БЕЗ ЛЕКАРСТВА И ДОКТОРИ. НО В ДНЕШНО ВРЕМЕ НИКОЙ НЕСПАЗВА НИЩО. РАЗЛЮТВА СЕ БАБА ШАРКА ТАКА И ВИКАХА ЕДНО ВРЕМЕ И ИЗХОДА Е МНОГО СТРАШЕН. СЪЩО ТАКА СЕ СПАЗВАТ В ДОМА НА БОЛНИЯТ МНОГО ПРАВИЛА ЗА ДА НЕ СЕ ДОСТИГНЕ ДО РАЗЛЮТВАНЕ НА ШАРКАТА. ДА АМА ТОВА ГО ЗНАЕХМЕ НИЕ ПО ВЪЗРАСТНИТЕ А СЕГА НИКОЙ НЕ СПАЗВА НИЩО!
1
13
 
4
 
! Отговори
Доналд преди 6 години
Поредната гнусотия, измислена от кремълското джудже с цел да отслаби Европа.