Русия настоява: Възспирането води до конфликти!

Отношенията с НАТО определят сигурността, настоява руското МВнР
26 май 2017 21:43,
146
Русия настоява: Възспирането води до конфликти!
Снимка: архив Reuters

Политиката на НАТО за възпиране, прилагана по отношение на Русия, увеличава рисковете от "потенциални конфликти в евроатлантическата зона", се казва в изявление на руското министерство на външните работи, предаде Франс прес.

"Наистина трябва да констатираме, че отношенията между Русия и НАТО са достигнали до най-ниското си ниво от края на Студената война. Западните страни избраха една затворена и съсредоточена около НАТО архитектура на сигурността ", се казва в изявлението, съобщи БТА.

"Тази политика е следствие на дългосрочната стратегия за политическо и военно възпиране на Русия", заявява руското външно ведомство, имайки предвид "доктрината Труман" за възпиране на експанзията на съветското влияние.

"Директното последствие от това би било увеличаването на потенциалните конфликти в евроатлантическата зона", допълва министерството и критикува "мерките за засилване на способностите на НАТО на неговия източен фланг близо до руските райони".

"Отношенията между Русия и НАТО определят в голяма степен качеството на европейската и международната сигурност", добавя руското министерство на външните работи и изразява съжаление, че "митът за заплаха, идваща от Изтока, пречи на държавите да обединят усилията си в борбата срещу общите заплахи и предизвикателства".

Изявлението на руското ведомство е направено след срещата на върха на НАТО, която до голяма степен бе посветена на борбата срещу тероризма.

Вчера европейските страни членки на алианса приеха НАТО да стане пълноправен член на международната коалиция срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, нещо, което Вашингтон искаше от повече от година.

На вчерашната среща в Брюксел присъства и лидерът на Черна гора, която на 5 юни ще стане 29-ият член на атлантическия алианс. Москва възприема всякакво разширяване на организацията като знак за агресия към нея.

През април Русия каза, че присъединяването на Черна гора към НАТО "отразява логиката на конфронтация на европейския континент и очертаването на нови демаркационни линии", припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ***, приятелю, са в болното ти въображение. Аз не защитавам никого. Казвам факти. Ако не можеш да го различиш от пропаганда и лъжа значи и интелект не ти достига, не само здрава нервна система. За такива като тебе вече казах - биеща дрелка и акумулатот, та да не спре тока ;)
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна и впечатление не произвежда. Също като нас българите ;)30 години евроинтеграция и още не можем да достигнем 1/4 от производството от 88 година. Смятай за какво става дума. А като се вземе под внимание и това, че 80% от постъпленията в бюджета идват от предприятия, строени преди повече от 30 годнини, смятай какво "бурно" развитие има демократична България ;)Имахме 300 бойни самолета и 2300 танка. Сега какво имаме? Охраната на бай Тошо и агенти на службите и техните деца ни управляват.
85
6
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
Някакъв ***, най-вероятно руски *** защитава позициите на руската ***! Използвайки език, отразяващ "великата" руска култура и православен морал!
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинци в украйна 88 година имаше само по най - малките села. Другите се водеха руснаци ;)Изведнъж в Украйна де що укропитек има се извъди украинец - като наще македонци ;) Само че по - пресни ;)Стана модерно да си украинец, както у нас стана модерно да си мутраили мутреса. Долу горе по същото време стана модерно ;)
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия произвежда впечатление, че е велика държава, но повече от това нищо друго не произвежда!
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
88 година ми прислугваха като на султан. Даже и млади студентки ми предлагаха. Ама бях с жената. Как да ме обидят, като бях с придружител, назначен от ЦК на КПСС ;)Не можеш да си представиш какви предимства има това. Нищо не плащаш почти никъде, а каквото плащаш го плащаш на държавни цени - тоест, като за партиен член ;)Малки сте и не знаете много неща ;)А аз бях само млад комсомолец, също като *** и всичките ви сегашни управляващи ;)Като разбраха, че харесвам Плацьинта все него ми носеха
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е тая истерия, господа евро - украинци? Свършиха биещите дрелки или пак си купихте от немските сникерси за източноевропейския пазар? Или тока за дрелките спря, че европейските електрически автобуси в София черпят много ток, а АЕЦ козлодуй го затвориха проевропейски ориентирани истерички? А новия АЕЦ го спряха еврогeйски настъроени Бойко - Костовисти? С ветрен ток идало по - скъпо отколкото с дизел? :)Тежка е съдбата на источноевропейския укропитекантроп ;)Истерички нещастни ;)
80
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен............17 век украински език е нямало. 88 година ходих в Украйна..Сигурно през 88-а са те обидили жестоко украинците, та затова ги мразиш толкова. А неграмотността е отличителна русофилска черта, така, че няма да ти обяснявам кой е Венелин и какво пише за руския език. Савмо ще ти кажа, че 55% от неговия ручников фонд е бил български! И това не го казват разни "шороши" а руснаци като акад. Лихачов и др-.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шизофреноидните евроатлантически укропитекантропи пак крякат като незадоволени баби. Няма и да ва задоволят, бабета смачкани ;)Купувайте си по една биеща дрелка и газ на вибрациите ;)Нещо пак истерясвате ;)истерията се лекува с ... биеща дрелка ;)Това само за гееподобните укропитекантропи де ;)
78
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен...........Руснаците са нямали роби................Те са роби и досега бе умник! А робите на робите са най-презрените същества. Мало-умник!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако става думаи Тексас беше мексикански. Беше ;)
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибир бил китайски... Китай, приятелю, до скоро беше японски. Добре, че руснаците им го върнаха втората световна ;)
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак си чел уикиту по диагонал... И бързаш да ни образоваш.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 век украински език е нямало. 88 година ходих в Украйна. И тогава нямаше. По селата говореха на някакъв селски диалект. Както у нас по селата. Това е историята на украинския език ;)Особено на частта с украински език от 18 век ;)
73
6
 
5
 
! Отговори
Четиво за Русофили преди 6 години
Русия официално започва да се нарича така при Петър I /от 1 октомври 1751 г/. Допреди това се е наричала Московия. Петър I не само насила бръкнел руснаците, но и забранил на жените да носят чадри /фереджета/., както и харемите /тюреми/, в които жените били държани под ключ. До 17 век никой не възприемал езика на Московията като руски, а го наричали московитски. руски наричали само и единствено УКРАИНСКИЯ език. Знанието е сила! Четете, за да се освободите от руско робство, русофилчета!
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #102За да разбереш, трябва да почнеш да четеш... От разни клипчета в ютуб няма как да разбереш
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.................Русия е велика държава с велика култура..И какво и е толкова великото? Освен гадостите и мpъсотиите, които е правила от началото на своето създаване досега.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невежи тъпани на Дьорт....
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каца без дъно са колега... От френски дъб, но си остоват евроатлантическа каца без дъно... Напразно им наливаш знания.
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ****...........Че кога сибир е бил китайски,че да си го върнат бе пъпеш,................Знам, че невежеството е характерна русофилска черта, но е много дълго да ти обяснявам, а и едва ли ще разбереш. А сега е ред на руските алкаши да сърбат попарата. Но я сърбат на час по лъжичка , без да се го усетили още, защото са т.ъпи. А като се усетят ще бъде фатално късно.