Тръмп: Германците са лоши, много лоши!

Това той бил казал на среща с лидерите на Евросъюза
26 май 2017 09:37, Елка Василева
61
Тръмп: Германците са лоши, много лоши!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изсипал куп обвинения по адрес на Германия и продажбите й на коли в САЩ на среща вчера с ръководители на ЕС. Това твърди сп. "Шпигел" на сайта си, предаде АФП.

"Германците са лоши, много лоши", казал той според списанието на среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския съвет Доналд Туск и други високопоставени представители на ЕС в Брюксел.

"Вижте милионите коли, които те продават в САЩ. Ужасно. Ние ще спрем това", казал той според "участници в срещата", посочва "Шпигел".

Юнкер пак според същия източник се намесил и твърдо защитил Германия, заявявайки, че свободната търговия облагодетелства всички.

Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел днес трябва да разговарят на срещата на високо равнище на Г-7 в сицилианския град Таормина.

Твърденията на "Шпигел" не бяха коментира непосредствено след публикуването им нито от канцлерството, нито от Белия дом, уточни АФП.

Още преди да бъде избран за президент, Тръмп отправяше остри критики срещу Германия и Ангела Меркел. Верен на тона си, изразяващ неприязън към свободната търговия, Тръмп заяви, че не приема германските търговски излишъци и заплаши да въведе репресивни мита.

След като определи като "отлична" срещата си с Меркел във Вашингтон през март, Тръмп още на следващия ден започна остра и злъчна критика срещу Германия и обвини Берлин, че дължи "огромни суми" на НАТО и САЩ, припомня АФП.

Канцлерът Меркел пък призова в деня на избирането на бизнесмена за президент да се придържа към западните демократични ценности след кампанията му, която бе белязана от остри завои и противоречиви изявления. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
До Анонимен 57"...а Тръмп още малко ще го изкарат уличен хашлак." - не, бе, той просто неволно, случайно и мноооого лекичко бутна некъв чичко, ти да не си помисли, че го е избутал?Ама това да не ти е Путин?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Човече, няма народ "американци". Американци са всички народи на континента Америка - и мексиканците, и канадците, и чилийците ... А населението на държавата САЩ би трябвало да се нарича "сащари", "сащанци"... Узурпирането на името "американци" за населението само на държавата САЩ е драстичен пример за анексия на наименование, с дълбок замисъл. Би могло САЩ да се нарича Индиания, но коренното, индианското, население е избито от 10 000 000 до 200 000 в резервати.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вече се оляха с техните простотии!! Съвсем за канарчета ни взеха, а Тръмп още малко ще го изкарат уличен хашлак. Жалка история...!!
37
10
 
3
 
! Отговори
до един там преди 6 години
Точно,Германия и Русия трябваше да се съюзят,и това щеше да бъде края на англосксонското водчество.Свободна икономическа зона от Лисабон до Владивосток,ЕС и Русия в един съюз.Украйна трябваше да последния мост който да ги свърже-и какво направи Путин,взе да се дърпа,да се отмята,и накрая запали война като нахлу в Украйна и анексира Крим,под предлог че някой щял да нападне Русия,вепреки че Русия има атомни бомби да заличи света.Кой ще я нападне,пълни глупости.Путин се продаде на САЩ,това е.
36
0
 
1
 
! Отговори
St преди 6 години
Germanec kazva kolko sa loshi germancite hebebeeb
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Trump or no trump- това е въпросът (за всеки бриджор).Както казваше легендарният мениджър Лий Якока, рекламирайки Крайслер:" Ако намерите по-добра кола от тази- купете я ". Но това беше някога, когато и Тръмп беше млад.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците и японците ще правят автомобили, а САЩ ще станат бананова република.
33
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Пътя между думите и делата на Тръмп, по всичко личи ще е дълъг
32
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е велика, еврото-стабилно, британците-натирени в периферията, а Тръмп ще бъде импийчнат, заедно с неговата жена-к..воляк. Американците червят бузи и няма да изберат повече републиканец за президент в близките 50 години. Колкото до Германия: няма друга нация, която е способна да се изправи и да стане отново номер едно след армагедон от две разрушителни световни войни и една студена (когато беше разчленена на две части). Само респект за немската инженерна мисъл!
31
4
 
15
 
! Отговори
Генади преди 6 години
Американците си карат Поршета ,БМВ та и Мерцедеси и не им пука какво казва Тръмп.
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер казал, че свободната търговия облагодетелствала всички. Твърдението е вярно само ако "всички" се замени с "някои".
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #42Няма как да се случи. Германия е окупирана страна, без собствена политика.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия, както и всички останали, живеем в ,,американската реалност''. В нея правилата се определят от американските интереси. Ако им е изгодно, германския локомотив ще се спихне, за няколко години. Справка Япония отпреди 45 години.
27
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
върха на американското автомобилостроене е 5 литров двигател с 110 конски сили гълтащ 20 на 100!
26
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадните англо-саксонци се опитват всячески да разрушат Германия за трети път, но няма да им се получи. Ако Германия се обърне към Русия англо-саксите ще получат инфаркт и ще се хвърлят от някой мост. Това е най-големия им страх - Германия и Русия да се съюзят!
25
8
 
8
 
! Отговори
просто клоун преди 6 години
Не обръщайте внимание на този клоун!Той говори и прави точно това,което му наредят отгоре.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха..един галон е 3 литра и 400 мл...ЕДИН ГАЛОН СТРУВА 4 ДОЛАРА И 30 ЦЕНТА.ЛИТЪРА Е 1 ДОЛЛАР И 20 цента .
23
0
 
10
 
! Отговори
Дарак Ясенов преди 6 години
Очаквайте следваща новина,Тръмп не само се блъска,но и намигнал на кака Ангелка!После погледнал лошо Ердоган!Следва продължение от Поуста или Таймса!
22
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Тръмп излезе пълен психопат . Въоръжава арабите, иска пари от ЕС за нато , вчера е дрънкал глупости че трябва да се пазим от Русия , сега нов бисер че немците били лоши . Този няма връзка с главния мозък
21
3
 
5
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Президентът на България Доналд Тръмп, по време на срещата на НАТО, цитат: "The Germans are bad, very bad","Немците са лоши, много лоши!"