Десетки жертви на насилието в Афганистан в началото на Рамазана

Правителство се бори както срещу талибаните, така и срещу ИД
27 май 2017 13:18, Елка Василева
5
Десетки жертви на насилието в Афганистан в началото на Рамазана
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 18 души са загинали, предимно цивилни, при самоубийствено нападение с кола бомба днес в Източен Афганистан срещу конвой на местните сили за сигурност. Това съобщи говорител на вътрешното министерство, цитиран от Асошиейтед прес.

Говорителят уточни, че мишена на нападението е била група охранители на американските сили в провинция Хост. Повечето от жертвите са цивилни. Все още никой не е поел отговорност за нападението.

В друга атака близо до автобусна спирка и стадион са ранени шестима цивилни, сред които две деца.

Боевете между силите за сигурност и бунтовниците са отнели живота на още най-малко 36 души през първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан, предаде Ройтерс.

В северозападната провинция Бадгис бунтовници са нападнали силите са сигурност. В битката са убити 22 бунтовници, шестима военни и осем цивилни, съобщи говорител на управителя на провинцията. Ранени са 33-ма бунтовници и 17 цивилни.

След като микробус попадна на пътна мина вчера в западната провинция Херат, бяха убити 10 цивилни, включително жени и деца, а ранените са шестима, съобщи днес говорител на местната полиция, цитиран от ДПА.

Подкрепяното от Запада афганистанско правителство се бори както срещу талибаните, така и срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", отбелязва Ройтерс.

Талибаните зачестиха нападенията през седмиците преди Рамазан. Имаше поредица от удари в Кандахар, Пактия, Хелманд и на други места.

Мюсюлманите по света отбелязват Рамазан с пост, молитви и други ритуали. Свещеният месец започва в различен ден в различните страни.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Афганистаннасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
където щатите са стъпили неизменно се създават терористични групи и звена,които разпространяват насилието по света,това е тяхната тактика за създаване на дестабилизации и войни,сами създават враг,за да има с кого да се бият и никога не го унищожават докрай,защото им е необходим за следващото място за провокации и война,няма държава,където са стъпили ,която да не е станала развъдник на това явление
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно. Единствената поука е, че и тази година ще се емнат стотици хиляди насам и имаме още една причина да поработим върху охраната на границите от ислямските ***.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой не му пука за маковите полета, във всеки гараж и мазе вече се прозвеждат синтетични наркотици. Американците са там заради залежите от метали и най вече литий. Технологичното бъдеще, новия цар след петрола...
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато си беден, но произвеждаш мак ставаш проблем. Пазарна икономика - търсенето и предлагането, докато не дойде някой "голям брат" да ти каже да си делите по братски. А ти да се молиш по равно.