Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
431
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.................Прочете малко за зверствата на Великобритания в Индия,........Ами ти прочети за руските зврества в Полша, Туркменистан, Кавказ. генерал Ермолов е изгарял цели чеченски села заедно с жителите. Ама нвие русофилите такива филми не гледате. Знаете само "Кат русия втора няма"!
430
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 504Най-голямата болка на ингилизите е била, че ни е освободила Русия, а не са могли да го направят те и да ни направят британски протекторат, като Кипър след "освобождението" от турците! Не случайно ингилизите помагат на *** по време на Априлското въстание и по време на Освободителната война... Чети повече история, мозък облъчен!?
429
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 504Абе големи "гадости" ни направиха Русия и СССР - освободиха ни от турците и от кафявата чума, построиха ни АЕЦ, направиха ни космическа държава, продаваха ни нефт под пазарните цени, купуваха ни зеленчуците, вината и консервите, дадоха ни лиценз за производство на техни оръжия и оборудваха с такова армията ни, която го ползва до ден днешен.... Други "гадости" може ли да изброиш!?
428
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 503Говоря за Русия като империя, не за конкретни руснаци или рускини. Поставяш въпроса съвсем глупаво и го свеждаш до лично равнище. И ти щеше да знаеш, ако навремето беше учил повече.
427
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 501По-големи гадости от Русия никой друг не е правил на България.
426
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 500Я изброй поименно какви "мръсотии" са ти направили на теб лично руснаците след 1880 г.!? На мен лично няколко рускини ми направиха едни "мръсни" неща, но това е друга тема и въобще не е за оплакване....
425
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамПърво ще се изибват. После зависи от външните спонсори като Саудитска арабия например колко пари ще отпусне. А те и сега са свърталище на престъпници. И изнасят престъпност в големите градове. Най-големите престъпни групировки в Москва са чеченски.
424
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.... как може японците да са толкова глупави - подкрепят политиката на САЩ, след като бяха бомбардирани с две атомни бомби над Хирошима и Нагазаки през 1945 г..Ами как може в България да съществуват русофили след всички мpъсотии, които Русия е направила след 1880 г.? Дори японците имат много по-голямо основание да го направят!
423
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 491,Много ли си сигурен, че точно така ще стане? Дали ще се избиват взаимно, или ще почнат да нападат съседни области и региони, да организират тероризъм по Русия, както правеха и преди? На мен лично не ми се вярва със сълзи на очи да искат да се връщат в РФ! По вероятно е да станат страна-свърталище на престъпност, нелегална дейност и тероризъм, а тази опция, за Русия е по-опасна и неприемлива от сегашното положение!
422
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 494Колко да са "оскотели мужиците".... Вземи се разходи след 1, 2 седмици, когато се повишат температурите по бетонираното ни черноморие да се увериш лично как посещават ваканционните си имоти и лежерно разпускат... Оскотял и озлобял си ти, като всяка вече на шльокавица се самонавиваш колко ти си "дъБест" и как са "оскотели мужиците" и сам си вЕрваш....
421
0
 
0
 
! Отговори
Никакви санкции преди 6 години
Москва не причем .. Пока Москва делала самая дорогая ОЛимпиада в Мире в киев с помощи зомби пиво окупировали власт.ТАм ни спец служби ни армия реагировали из за спец наркотики.. От верхованя рада предупредили официално что готовят минимум 60 000 армия з а масовие убииства против Восточная Украина..НАселение там сразу провели Законние референдуми и приняли мери за охрана територия..Можете псомотрет как с активировани нано сканери и микроимпланти убиици напали восточная украина с жестокие оружи
420
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите са мехлем за кремълската КГБ олигархия и оскотелия руски мужик !
419
0
 
0
 
! Отговори
sro`no преди 6 години
За ескперти сваляйте коментари от БГ електронни медии само през word pad
418
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Никакви санкцииСовсем оборзел! Русофилы бля....
417
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един там и до 486Чеченците паразитират върху остатъците от империята. Секнат ли дотациите, които кадиров изпалзва за затвърждаване на своята власт/Най-големия светещ фонтан в Русия е в чечня, всеки може да го види по нета/ ще се отделят. Ще поживеят една-две години самостоятелно, ще се избиват взаимно /тейповете още таят родовата вражда/ и накрая вкупом ще искат със сълзи на очи да се върнат в РФ. Заради *** джудже това не стана през 1999 г. защото искаше да бъде велик
416
1
 
1
 
! Отговори
Никакви санкции преди 6 години
Иноземние нашественики которие напали Сирия,Либия,Йемен Ирак и Украйна пока не расконсерирали своя тежолая и легкая техника..ОНи хотят что люди увредили сми свой дом в том числе земля . Поетому приказали война против Восточная Украина..Там убили десятки тисячи.. Хотели после безумние убииства на руские там сделат ядерная война..Думают что после ядерная война охрана земля прикажет полная ликвидация на все люди ..ПОетому внушили увреждение с сканери на автомобили на земля днем и ночу..
415
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До един там 484Да 1 % са руснаци 2-3% разни други и останалото Чеченци. Но въпросът е колко зависим са тези милион 300 хиляди чеченци от дотациите на Москва. Ами храната сами си я произвеждат. Петролните кладенци не се ползват ФСБ за това следи.Останалото е внос
414
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Осторожно мединие манипулатори хотят санкции против РЪШЪ ето зона находитсся югозападно от Киевска Русия..Етот регион РЪШЪ тежало пострадал в начале первое "ПРИШЕствие".от жестокая бомба иноземная..Там еще сидит огромная аномалная зона..Предупреждаю охрана лидери что НАркомани с помощи обемное обсебление хотят война ядерная с помощи ПИАР негодники /обсеблени с наркотки и голограми
413
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат Русия няма втора,тъй могъща на света,тя е нашата опора и т.н.
412
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 482Това ли искаш да се случи в Чечня - война за отделяне от РУсия!? Даваш ли си сметка за евентуалните последствия? Според мен няма да се случи, защото предишния опит беше организиран и спонсориран с пари от вън и най-вече от износителите на такава джихадистка "демокрация"- СА! Използваха мътните времена по времето на Елцин! Опитите ще бъдат пресечени в зародиш!