Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 482Анонимни че в центъра на София се носи подобно облекло и на запад също. Няма проблем да се носи хиджаб. Важното е да не се СКРИВА ЛИЦЕТО, за да може да се идентифицира човека. Маааму стаа баба ми с едно съм я запомнил винаги носеше на главата си забрадка независимо че е християнка. И аз като идем някъде лятно време си връзвам кърпа на главата. По-удобно е от колкото да носиш шапка.
410
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До 482,Тя дерусофикацията на Чечения беше проведена преди руската армия да влезе в там! Днес, дефакто в Чечения руснаци няма! Дори и да има някакви такива останали, то те са незначително количество! Само че самите чеченци не желаят да се отделят от Русия, понеже дотациите веднага ще секнат! Руснаците пък също искат малко или много да запазят контрол върху Чечения, понеже в противен случай последната ще се превърне в люпило за терористи!
409
1
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Екологични норми,а! Европа и светът като цяло продължават да си затварят очите за всичко що в РФ става. Екологични норми! Там пък каво ли са направили и продължават да правят с природата?
408
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един там...........а образоване на младите чеченци, изграждане на ценности в тях и изграждане.............В чечня има дерусификация и ислямизация. разрешено е ходенето с хиджаб на училище, а всички по-големи началници имат по две и повече жени. Забрави за образованието. При по-сериозен политически трус Кадиров ще го убият или сам ще поведе движение за отделяне от Русия, което е много по-вероятно.
407
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..............Има много по-велики българи, ко......Посочи ми някой русофил, който да е велик българин! Русофилите бяха на бонкнотите по времето на соца-предателя Г. Димитров.
406
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До Боби,Какво толкова има да чета? Какво от това, което ти си написал, се различава коренно, от това, което аз съм написал?
405
3
 
1
 
! Отговори
Арести за диверсанти преди 6 години
НА киевска Русия нарко преврата е нанесъл щети за над 1 000 000 000 000 $ съобщиха вчера.Целта е да се прогонят на запад поне 20 000 000 граждани на Киевска Русия..НАд 40 000 000 са пострадали от спец наркотици зомби отрови и пси препрограмиране.Зверски са избити десетки хиляди съветски граждани..Това под фанфарите на наркоманите от Запада подава екипа на Иля МУромец..
404
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До един там 460Уфф попрочети малков нетно изчисление 50% от износа е енергоресурси но те са 8% от приходите заради ниската цена на нефта. А всеки регион може еднолично да си сложи каквито местни данъци иска и да се разпорежда с тях локално. Да Москва неглижира регионите дето печелят но отдаван въпросните региони се научиха да се оправят сами с местни данъци и такси. Чиста проба реинвестиция.
403
2
 
1
 
! Отговори
Арести за ПИАР преди 6 години
ALO PIAR NArcomans пиар наркомани лашкат и тези лидери по пътя към ядрен холокост.КИевска русия е окупирана от извънземни нашественици с помоща на импланти и американски наркотици/вижте обсебени чрез наркотици депутати и подставени на власт.Това е нагла диверсия срещу НАй важната част на Русия.Арести за ПИАР ПРестъпниците се предлага..
402
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
Това няма как да стане, при условие, че хората там не живеят добре!
401
2
 
1
 
! Отговори
един там преди 6 години
До 468,Никой не е казал, че това положение може да продължава вечно! Само че изхода от него не е нова война, а образоване на младите чеченци, изграждане на ценности в тях и изграждане на фабрики и заводи в Чечения, където те да работят!Пък нефтодобивните региони не ги мисли- там минималната раборна заплата не е 8000рубли, а е доста по-висока! Населението на Тюмен за около 20-25 години се е увеличило с 40%, на Сургут- с 50%, на Ханти-Мансийск пък се е удвоило!
400
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 471От Съединението до днес русофилите се доказвате като национални предатели и българофоби. Добре, че беше Стамболов иначе сега щяхме да сме Задунайска губерния, заради предателската дейност на русофилите. Избили сте повече българи, отколкото са загинали през войните.
399
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2000 г насам средната класа в Русия скочи от 8 на 32 процента, жизненото равнище осезаемо се покачва - пенсиите се увеличиха 12 пъти, заплатите 14 пъти.
398
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
43% от домакинствата в САЩ харчат повече, отколкото изкарват.
397
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамТова не може да продължава вечно. След Путин дотациите ще секнат и Кавказ първи ще се отдели от Русия. Слет това има голямо недоволство в нефтдобивните райони срещу тази политика на Москва. Дори имаше движение за отделяне и образуване на Сиберия със столица Омск.
396
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ 95 милиона души не работят, една трета живеят на социални помощи, 70 000 завода бяха изнесени извън САЩ в Мексико, Китай, Индия, заради евтината работна ръка. Някога процъфтяващите градове като Детройт, Филаделфия и Лос Анджелис са се превърнали в запустели гета, дом на безработни и бездомни хора.
395
3
 
6
 
! Отговори
един там преди 6 години
До 467,Е аз какво казах? Да, така е Чечения е най-силно дотирания регион в състава на РФ! Силно дотирани са и други АР в от северен Кавказ! Именно това донякъде отговаря на въпроса на разни съфорумци- "Къде отиват приходите от износа на енергоресурси?" Да- руснаците плащат, за да мируват чеченците, ама другия вариант- нова война, е по-неприемлив, така че ще плащат, няма къде да мърдат!
394
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби:):):):)
393
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 467Дотира се само по една причина - да няма Кадиров собствени приходи и да не му хрумне ако не на Кадиров на някой от обкръжението му да направи Чечня 3
392
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 467Ано МинималниВсеки регион в РФ дава минимална заплата заради сумата ти и причини. Мин заплата в Чукотка е различна от тази в Петербург. Ако искаш да си точен дай мин заплата по региони. Е НЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВИШ - Няма да можеш да докажеш е живеят навсякъде лошо рашките.