Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия

Те обаче не се разбраха по въпроса за климатичните промени
27 май 2017 19:04, Красимир Ангелов
641
Лидерите на Г-7 готови за нови санкции срещу Русия
Снимка: БТА

Лидерите на страните от Г-7 изразиха готовност да приемат нови санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, ако това е необходимо, и същевременно свързаха отмяната на вече съществуващите санкции със спазването на Минските споразумения.

Това се казва в заключителната декларация, приета в края на двудневната среща на върха на групата на седемте в Таормина на остров Сицилия, предаде ТАСС.

"Готови сме да приемем нови ограничителни мерки, за да повишим понасяната от Русия цена, ако действията й наложат това", заявяват лидерите на седемте най-развити икономики в света (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония).

"Отново обръщаме внимание, че срокът на действие на санкциите е свързан с пълното изпълняване от Русия на задълженията й в рамките на Минските споразумения и спазването на суверенитета на Украйна. Санкциите могат да бъдат отменени, ако Русия изпълни задълженията си", добавят лидерите на Г-7.

Същевременно обаче те подчертават важността на взаимодействието с Русия.

"Въпреки разногласията ни сме готови да взаимодействаме с Русия за решаване на регионални кризи и общи предизвикателства, когато това е в нашите интереси", се отбелязва в декларацията. Лидерите на Г-7 обявиха и готовност да си сътрудничат с Русия по решаването на конфликта в Сирия.

"Готови сме да увеличим усилията си в борбата с международния тероризъм в Сирия, по-специално срещу "Ислямска държава" и Ал Каида. Побеждаването на тероризма обаче ще е невъзможна без политическо уреждане", се казва в заключителната декларация от срещата на върха.

Малко по-рано лидерите на страните от Г-7 направиха необичайно признание, посочвайки в заключителното комюнике от срещата си в Таормина, че не са успели да преодолеят различията по климатичните промени и САЩ не могат да се присъединят към останалите в ангажимента към Парижкото споразумение, предаде Ройтерс.

"Съединените американски щати са в процес на преразглеждане на политиката си по климатичните промени и Парижкото споразумение и затова не са в позиция да се присъединят към консенсуса по тези теми", пише в комюникето.

"Отнасяйки се с разбиране към този процес, държавните глави и правителствените ръководители на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания и председателите на Европейския съвет и Европейската комисия потвърждават силния си ангажимент да изпълнят бързо Парижкото споразумение", се допълва в документа.

Декларацията не включва препратки към възможността за поставяне на "ясни граници" на миграцията, както се предвиждаше в предишни проекти, допълва ДПА. "Потвърждаваме суверенните права на държавите, поотделно и заедно, да контролират собствените си граници и да въведат политики в свой национален интерес и национална сигурност", е отбелязано в комюникето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


641
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамАми прочети каква е вътрешната задлъжнялост между регионите. Чечня изцяло се дотира много повече от другите въпреки, че има нефт за да стоят чеченците мирни. Ако спрат дотациите или намалеят нали знаеш какво ще стане..
390
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минималната работна заплата в Русия е 8000 рубли, т.е. 250 лева на месец.По зле от България.
389
3
 
2
 
! Отговори
един там преди 6 години
До 458,Тука си прав, поне донакъде! Приходите от износа на ресурси от Русия отиват основно в ръцете на олигарсите, за дотации на някой автономно републики в състава на РФ, за Москва и за самите региони, където са добити, като например Тюменска област! Това, обаче само доказва, че РФ има цели региони, които си крепят икономиките, без да разчитат изобщо на въпросните приходи от износа на енергоресурси!
388
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е форма на неграмотност, омраза и псевдооравославие. Русофилите мразят на първи място България и българите, а след това всеки, който им посочи Москва. Русофилите са най-големите врагове на България!
387
4
 
7
 
! Отговори
ГРУЗ 200 преди 6 години
До Анонимен 470Не си разбрал за какво говоря. Сигурно защото нямаш с какво. А Дънди все оай плаща данъци, за разлика от руските фирми, които все работят на загуба. За година губим над 1 милиард. А Русия, кога ще ни върне 26 тона злато, което изнесе под предлог, че БНБ нямала да издържи ядрен взрив.
386
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГРУЗ 200 449"Голяма смъртност ..." Това Умнико само доказва че КИЕВ ползва всякакви методи за борба с тези които са срещу него(включително забранени защото неетични отдавна не можем да ги наречем). Я ми кажи до сега ЛНР и ДНР да са организирали атентати на някой Украински Олигарх? Нямат достъп до оръжие случайно или няма недоволни които да им помогнат?Тези показни убийства са върха на айсберга. Киев го чакат обвинения в ГЕНОЦИД и ползване на Оръжия за масово поразяване(заради фосфор бомби)
385
2
 
3
 
! Отговори
ГРУЗ 200 преди 6 години
До гогоНещо с мисленето си на вие. Хора а твоя акъл се правят на опълченци в Донбас. Ще си оаснете много.
384
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До всички русофобиНяма русофоби, а българи, които не искат руската *** да се разпорежда в България. За разлика от безродниците, за които руските интереси са над всичко. Посочи ми някой русофил, който да не е работил против България!
383
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
ГРУЗееетова с милиардите не да инвестиции тоеа е създаване на огнище с проблем в близост до Русия, никой няма намерение да се разреши тоз проблем..помисли
382
4
 
4
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
6% ръст има Руско германдкия стокообмен за 2016, е къде са санкциите.За гъби като нас.Нито газ, нито нефт нито АЕЦ, разгеле ББ му светна поне Миг овете да ремонтирст руснаците да не тръшка милиарди за самолети.
381
1
 
6
 
! Отговори
ГРУЗ 200 преди 6 години
До 462Повтаряш като мантра опорните точки спуснати от Кремъл. Хвърлили милиарди а сега се скъпят за няколко милиона. Кой ще направи милиарди инвестиции и няма да си довърши проекта. Помисли, ако можеш.
380
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До до боби 379Унико Да Русия догонва Запада никой не го отрича това. Проблемът е с какви темпове го прави. Давам ти *** пример. За колко време сега може да се пусне нова съвременна версия на тролей? Отговорът е една година. От заданието до началото на тестовете на прототипа. Защо - В РФ вече действа изискване всичко да е в 3Д КАД-КАМ компютърна система(както на запад но тук номера е че важи за ЦЯЛАТА СТРАНА)В момента в който почне производството в завода почват да го правят без да са го виж
379
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 375"В Дакар НЕ СА серийни камиони, освен това никъде не се изнасят ..."Умнико КАМАЗ има грубо 3 семейства(военни, Спец и масови/граждански) За първите две семейства отдавна са се доказали в далечния север и във всевъзможни военни конфликти. Гражданските са наполовина западни системи. Пример двигателите са Мерцедес(стар модел) обаче с минимум електроника. Защо - в Чукотка няма сервизи.Вчера бях на екскурзия с рейс Волво 2003г. Изведнъж светна като коледна елха и спря. Заради бушон
378
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 681Владеят ги олигарсите. Проблема е, че мужиците изнасят само прородни богатства, също като развиващите се страни. А след това внасят това, което развитите нации са направили със същите тези ресурси. Русия е Нигерия със сняг. Или Горна Волта с ядрени ракети.
377
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с руската кочиина е пълна.
376
1
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Последните коментари са ярко доказателство за великата руска култура и традиционни ценности усвоени от русофилите!
375
6
 
8
 
! Отговори
681 преди 6 години
На народ който владее близо половината от световните ресурси хич не му пука от някакви си празни простотии измислени от морално пропаднали хора!
374
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен448О господине много си се загрижил за Руския народ ние на дъното на Европа а иначе сме много грижовни за другите народи
373
10
 
5
 
! Отговори
ГРУЗ 200 преди 6 години
Русофилчета, последната половин година се наблюдава голяма смъртност сред руските бандити в Донбас. Последния убит негодник е командира на батальон "Хулиган" Владимир Цвях, с прякор Комбат. Преди него бяха легендарните Гиви, Моторола и още десетина ***. Остана само един Захарченко, пкойто се крие в миша дупка. Набират се доброволци. Отивайте там, че руския свят загива!
372
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 446Путин да прави каквото иска не му пука. Народа е този който се лишава от много неща.