Burger King се подигра с краля на Белгия

Пита кой да управлява - "кралят на бургерите" или крал Филип
18
Burger King се подигра с краля на Белгия
Крал Филип със съпругата си. Снимка: Reuters

Американската верига заведения за бързо хранене Бъргър кинг (Burger King), която в края на юни ще стъпи на белгийския пазар, пусната в страната рекламна кампания, с която разгневи кралското семейство заради оскърбяване на достойнството на крал Филип, предаде Би Би Си.

На специално създаден сайт на потребителите се предлага да гласуват "кой да управлява Белгия" - крал Филип, представен с карикатурна рисунка, или "кралят на бургерите".

Ако потребителят избере реалния монарх, сайтът няколко пъти го пита дали е сигурен в избора си - все пак истинският крал няма да му направи пържени картофки. Изборът на измисления персонаж обаче се зачита веднага.

Използването на изображение на държавния глава трябва да бъде одобрено от кралското семейство, но такова разрешение не е искано, посочи говорител.

Не одобряваме подобен подход. Тъй като става дума за търговски цели, не можем на дадем разрешение, подчерта говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: белгияBurger Kingкрал Филип
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офффф аман с вашите колонии и глупости. Цяла северна Африка (без Египет) е създадена от древногръцките и финикииските мореплаватели. След това ги владеят Картаген и Рим. После налазват арабеите и завземат всичко, чак до Иберииския и Балканския полуострови. За 2 века арабите отвличат и поробват над 6 милиона бели от Испания, Италия и Франция. Накрая на Франция им писва и разтурват седянката и поставят началото на колонизма в големи мащаби. Търпи се до едно време!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгия, Холандия, Англия - все колониални вампиpи, които днес са света вода ненапита.. А, Burger King са доста по-добре от McDonald's, но пак си е junk food..
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам чичовците и лели те в БГ , не им отстъпват много :) Дебелината е въпрос на вкус.Парите са въпрос на акъл , който ти нямаш.
5
4
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Прав си, слаби сме защото не ядем ***. Не можем да кажем същото за хамериканците - всички са XXXL и са на хапчета след 35 годишна възраст. Дибели сте!
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американският маркетинг е най-успешното нещо на света от как съществува. Всичките им компании и станаха Мега Корпорации с акъл , а не с празни слова като вашите.Яжте банички и пържени филийки цял живот и по тиху :) Слаби сте.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е особено умен маркетингов ход, да се сравняваш с главата на монархията. Със сигурност ще загубиш. Постигнаха скандал /един похват на ПР-а/, но не съм убеден, че клиентите няма да ги накажат и ще купуват бургерите им. :-)
2
4
 
27
 
! Отговори
ах да, Белгия преди 6 години
Страната, която е избила 10 милиона конгоанци в периода 1884 - 1905. Цивилизация брат.Всъщност всички богати западни държави са натрупали капитал поробвайки и избивайки миллиони. И всички дружно ни учат как да третираме малцинствате днес.
1
13
 
5
 
! Отговори
Какво ли не? преди 6 години
Поредното доказателство за лицемерието на белгийците. Нали уж са нация и държава която се слави със чувството си за хумор? Сума ти и комикси и сатира се продава там а по света. Къде им се изпари чувството за хумор?