Меркел видя смутни времена, старите съюзи - ненадеждни

Това било усещането й от последните дни
Обновена: 28 май 2017 21:22 | 28 май 2017 20:38,
66
Меркел видя смутни времена, старите съюзи - ненадеждни
Снимка: Reuters, архив

В бъдеще може би ни чакат смутни времена, в които няма можем да разчитаме на старите съюзи, заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел след срещата на върха на Г-7, белязана от напрежения между президента на САЩ Доналд Тръмп и западните му съюзници, предаде ДПА.

"Поотминаха времената, в които можехме изцяло да разчитаме на други. Това е усещането ми от последните дни", каза Меркел на среща с избиратели в Мюнхен. "Затова мога само да кажа, че ние, европейците, трябва да вземем съдбата си в свои ръце", добави тя. Разбира се, това може да стане само в дух на приятелство със САЩ и Великобритания, уточни Меркел. "Трябва обаче сами да се борим за бъдещето си като европейци, за съдбата си", подчерта тя.

Според редица медии на срещата на върха на Г-7 в Сицилия вчера и онзи ден Тръмп е бил в разногласие с лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия и Япония. Групата на седемте успя да се договори по формулировката на търговските цели, но Тръмп единствен е имал възражения, когато е трябвало да се декларира съгласие по политиките за борба с глобалното затопляне.

Президентът Доналд Тръмп преди това беше заявил, че му трябва повече време да реши дали САЩ ще продължат да подкрепят Парижкото споразумение за климата, отбелязва Асошиейтед прес.

Меркел определи това като "изключително проблемно, да не кажем много незадоволително". След срещата тя също така се оплака, че е имало съпротива към предложението да се отправи призив за повече помощ за бежанците.

На състоялата се преди това среща на върха на НАТО в Брюксел Тръмп също разочарова съюзниците си от алианса, като отказа да се ангажира изрично с колективната отбрана на страните членки, отбелязва Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: натоМеркелГ-7Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
55
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
За какво им е Нато вече? Та тя прибра инженерите, ядрените физици, докторите и мозъка от арабскиясвят,от Африка. Нямат стигане вече! А и расата ще подобряват, както пред катедралата в Кьолн....А сега-сериозно.Америка започна, а тая довърши началото на края....
26
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая да не е станала пророчица? Що не види числата от тотото. Бабини деветини.
25
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОНЕЗИ РУСОКОСИ ГЕРМАНЦИ СЪС СИНИ ОЧИ МАЙ ВЕЧЕ МНОГО РЯДКО СЕ СРЕЩАТ?!
24
1
 
43
 
! Отговори
КАНЦЛЕР АКТ преди 6 години
ПОДПИСАЛА ЛИ Е МЕРКЕЛ КАНЦЛЕР-АКТА?
23
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд: Европа фърст, ама да си плати. Иначе няма да я пазим .
22
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее МЕРКЕЛ Глад за противника
21
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП ИМ РАЗКАЗА ИГРАТА.СЕГА ТАЗИ СЕ УСПОКОЯВА С БИРА.
20
26
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Меркел ! Всичките Президенти, президентчета и самозвани вождове са като палета пред нея.
19
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в продължение на 23, Европа не е това хубаво място което беше преди 27 г.Тогава имаше ред, границата беше свещена.Немците бяха немци, а не сегашните промити мозъци.Франция не си е фантазираше че по главните и улици ще се разхождат араби с АК.Сега щатите казаха че няма безплатен обяд.И Европа ревна.Не ни чака нищо добро с Меркел.А за нас да не говорим.Пълно затъпяване,мутризация и Пеевски(Доган).
18
19
 
38
 
! Отговори
хълк преди 6 години
В Евроазийския съюз на Русия има 4 мюсулмански държави.Това значи че жителите на тези държави,могат свободно да работят и живеят в Русия.Повечето емигранти в Русия са мюсулмани от тези държави.Русия е държавата в Европа с най много мюсулмани.Факт.Но да сте чули руснак да се оплаква от това,няма и да чуете.В САЩ също има повече емигранти мюсулмани от Европа,там от десетилетия се изсипват мюсулмани от цял свят,но да сте чули американец да се оплаква от това,няма и да чуете.
17
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21: "...промитите мозъци на немците (след ВСВ) пак ще я изберат!"Ще я изберат разбира се ! Искат да си пият биричката, а не "Бояришник" ! Капито !
16
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 2 дни под статията за Бойко се разсърди за изтребителите, написах НАТО е мъртъв,само на книга е.Тогава писаха разни неуки и емоционални европейци че ние сме в НАТО и с Турция сме приятели.Сега американският президент заяви че не се ангажира с колективната сигурност.Добре ще е да спрете да се надявате на европейските ценности.Има интереси.Това е.
15
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сега Путин обяви нова "перестройка", бедна ви е фантазията колко много нови държави и държавици ще се появят на Света.Ако сега в Европа по някакъв начин се задейства някакъв вид "перестройка" то ЕС ще набъбне с поне още пет държави.Това е истината г-да черногледци и гробокопачи на ЕС !
14
4
 
49
 
! Отговори
Циник до 18 преди 6 години
Не знам дали Мурксул вече е минала на "памперси по поръчка" , но явно се гласи да продължава с европоненавистната си политика!И промитите мозъци на немците (след ВСВ) пак ще я изберат!
13
1
 
49
 
! Отговори
кранкел преди 6 години
хората говорят истини от година и половина тя не та не.добре а кой ще плаща за;добре дошли;па и те кюрдите по мързеливи и от нашите.коо стана хем няма кой да работи,хем няма кой да им плаща а те са в европа.
12
3
 
66
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Чакат ни смутни времена и ти си един от виновниците за това.Но ти ще си защитена,ние ходим по улиците сред фанатиците.Нямаш и деца да живеят в тези времена.Нека ви го начука Тръмп на всички продажни европейски политици.
11
3
 
56
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Яловия бабушкер е част от проблема и то съществена!Дали някога ще го осъзнае?????Не че ще се промени нещо,ама ей тъй,да изпита малко угризения....
10
2
 
47
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Едно е сигурно, ще има разместване и малките ще го отнесат... Особено гласовитите малки. Да благодарим на Бога, че се спасихме от поразяващата уста на Пастирката!
9
6
 
35
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До хълкТова за Русия, като съюз на държави, беше много интересно...
8
5
 
43
 
! Отговори
хълк преди 6 години
Никога няма да чуеш един руснак да иска разпадането на РФ която всъщност е съюз от държави,подчинени изцяло на Кремъл.Никога няма да чуеш американец да иска разпада на САЩ който е съюз от държави подчинени на Вашингтон.Защо няма да ги чуеш,защото всеки знае че колкото си по голям си по силен.Съединението прави силата беше казал един мъдар българин.Очертава се съдбовна година за ЕС.По тесен съюз ще има,въпроса е кои държави ще са в него.България може да замине към Русия или Турция за съжеление.