Меркел видя смутни времена, старите съюзи - ненадеждни

Това било усещането й от последните дни
Обновена: 28 май 2017 21:22 | 28 май 2017 20:38,
66
Меркел видя смутни времена, старите съюзи - ненадеждни
Снимка: Reuters, архив

В бъдеще може би ни чакат смутни времена, в които няма можем да разчитаме на старите съюзи, заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел след срещата на върха на Г-7, белязана от напрежения между президента на САЩ Доналд Тръмп и западните му съюзници, предаде ДПА.

"Поотминаха времената, в които можехме изцяло да разчитаме на други. Това е усещането ми от последните дни", каза Меркел на среща с избиратели в Мюнхен. "Затова мога само да кажа, че ние, европейците, трябва да вземем съдбата си в свои ръце", добави тя. Разбира се, това може да стане само в дух на приятелство със САЩ и Великобритания, уточни Меркел. "Трябва обаче сами да се борим за бъдещето си като европейци, за съдбата си", подчерта тя.

Според редица медии на срещата на върха на Г-7 в Сицилия вчера и онзи ден Тръмп е бил в разногласие с лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия и Япония. Групата на седемте успя да се договори по формулировката на търговските цели, но Тръмп единствен е имал възражения, когато е трябвало да се декларира съгласие по политиките за борба с глобалното затопляне.

Президентът Доналд Тръмп преди това беше заявил, че му трябва повече време да реши дали САЩ ще продължат да подкрепят Парижкото споразумение за климата, отбелязва Асошиейтед прес.

Меркел определи това като "изключително проблемно, да не кажем много незадоволително". След срещата тя също така се оплака, че е имало съпротива към предложението да се отправи призив за повече помощ за бежанците.

На състоялата се преди това среща на върха на НАТО в Брюксел Тръмп също разочарова съюзниците си от алианса, като отказа да се ангажира изрично с колективната отбрана на страните членки, отбелязва Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: натоМеркелг-7Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
34
 
! Отговори
е къде е преди 6 години
Проблема? Отдавна европейския съюз трябваше да си направи армия. Сега без енглезите и таръмп това става наложително. Най после. Да си ходи таръмп сам да си сърба кашите в афганистан. Ирак. Либия и Сирия.Да си стои в НАТО сам. С турците и британците. Време е да се възроди вермахта.
46
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел СЪЗДАДЕ смутните времена.По поръчка, или от обикновена тъ.пота.
45
0
 
31
 
! Отговори
Пустиняк до 55 преди 6 години
С "абе" ще се обръщаш на сергията си в илиянци, ***! Много ги обичам такива като теб. Ти си ми изследването. Изучавам такива първосигнални, репчещи се, и поради това неспособни да изразят нищо повече от плюнки под формата на букви. Много сте. ама страшно много в тази територия. и знаеш ли защо? защото простотия като твоята в бг е на почит. в нормалните държави ти сърфираш отзад на боклуджийската кола... а тук си седнал дори да пишеш...
44
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе врунгелист, защо Германия не сключи споразумение за климата когато развиваше собствената си индустрия, а го сключи когато България трябва да развива собствена индустрия? Защо приеха законите за кривите краставици и щастливите кокошки? Ти виждал ли си кокошка в какъвто и да е пилчарник? Виждал ли си как се гушат гъски във Франция за гъши черен дроб? Ръгай канцерогенни сникерси и си трай!
43
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел най-после започна да мисли. Сигурно е за вдигане на рейтинга.
42
9
 
39
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Меркел е явление в съвременната политика, което за елементарния комплексиран мозък на ориенталеца ганьовист е непонятно. Него не го интересува, че тук на карта е заложено парижкото споразумение за климата. *** симпатизира на вулгарния *** тръмп, на безскрупулното джудже путин, но само някой да му заговори за хуманизъм и идеали, тогава от *** слюнки хвърчат. Затова и ще бъде управляван от криминални ***, докато живее в блатото на третия свят, завистлив и злобен.
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбираш ли, ако ти, източноевропееца си корумпиран педофил, ти си ***, отклонение от нормите, при това криминално отклонение. Ако обаче това са те, то тогава нарушаване на човешките права е факта, че ти го забелязваш. Що сте толкова неумни, не мога да ва разбера. Или сте зомбирани, или не познавате света такъв, какъвто е, а само от туристическите брошури. Смачкани нещастни деца, ако не разберете СЕГА какво се случва, нищо добро не ви чака.
40
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм твърд моралист, но най - корумпираните педофили в света да ми обясняват колко неморално било българското общество ми се струва доста лицемерно. Ти не мислиш ли така? Щото повече педофилски кръвосмешения от Европа няма никъде в цял свят. Някои части на Севрна Америка само могат да съперничат. И това са теми, които винаги са замитали под килима и като им ги споменеш те гледат, все едно си им помирисал мръсното бельо - чудят се кое ти дава право да им се бъркаш в личния живот...
39
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германеца не блъфира, но Меркел не е германец. Тя е германка. Жените лавират, заблуждават, лъжат и блъфират само и само да не се разбере колко им е вмирисано бельото. Такива са им ценностите. Не си ли забелязъл на какво заприлича Европа откакто взеха да се наместват жени и женчовци в администрацията и политиката? Превърнаха неща, недопустими от каквато и да е гледна точка, в леки приемливи отклонения, с които трябва да се съобразяваме за в бъдеще.
38
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Меркел и дреме на проскубания фикус. Нали има кой да и купува втора ръка старите возила, кой да яде нечкаччествените храни и кой да пере с долнопробни преоценени немски препарати. Нали я има източна европа, от която да си избие всичките комплексарщини и на която да прехвърли всичките си загуби. Какво повече и трябва?
37
7
 
32
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Германеца не блъфира.Едно време германците са били варвари,след това са станали нацисти.Германеца е започвал две световни войни.Последната е воювал срещу САЩ,Русия,Англия и Франция,и бая ги е тупал преди да го спрат,особенно руснака къв бой е изял само той си знае.Германеца не е като българина.И бъди сигурен че Германия не е сама в тази игра и има други играчи с същите интереси като нея.А какво е САЩ без Европа е въпроса.На САЩ доста хора има да им връщат.
36
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел блъфира и Тръм го знае много добре. Без САЩ европейските "демокрации" са живи загинали. Ще се превърнат в пазарен придатък на Русия.
35
9
 
51
 
! Отговори
НКВД преди 6 години
Долу меркел Долу боко тиквата. Долу ес.
34
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай, вай......ко стана с прословутата "еуро-атлантическа солидарност"???? Вай, вай, вай.....на някого му потънаха гемиите......Уаааууууу, какъв кеф......и ко ща праят сега нашите върли атлантисти???? Вах...мъка, мъка....
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГО е вече разпускай
32
5
 
32
 
! Отговори
Ivanov преди 6 години
Zashto ne citirate palnata re4,zashto propusnhte toplite dumi za rusia,losho e kogato si podajen no po losho e da si dolen intrigant
31
8
 
47
 
! Отговори
risk assessor. преди 6 години
Тази се изпокара с всички!
30
5
 
39
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 6 години
Евразийският съюз на Путин се състои от - Русия, Беларус, Армения, Казахстан и Киргизстан, като преобладаващо мюсюлмански са последните 2!
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трамп а не Тръмп
28
3
 
44
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Единният и неделим'' атлантически свят!? Ха-ха-ха!