Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет

Вече има 175 поръчки за чисто новия MC-21
28 май 2017 21:28,
228
Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет
Снимка: Reuters, архив

Русия извърши днес първия полет на новия си пътнически самолет за средни разстояния МС-21, предаде Ройтерс.
Притисната от санкциите на Запада заради ролята си в украинската криза, Русия се опитва да съживи местното промишлено производство, за да бъде по-малко зависима от чуждестранни компании.

По-рано Москва бе обявила, че МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения и ще бъде разграбен от руските и чуждестранните авиопревозвачи.

В изненадващо съобщение производителят - корпорацията Иркут и нейната компания майка - държавната Обединена авиостроителна корпорация, обявиха, че модел МС-21-300 успешно е извършил 30-минутен полет на височина 1000 метра със скорост 300 километра в час.

Заданието на полета бе изпълнено. Полетът мина без проблеми. Няма забележки, които да възпрепятстват понататъшни изпитания, посочи пилотът изпитател Олег Кононенко.

Президентът Владимир Путин се е обадил на генералния директор на Иркут Олег Демченко, за да поздрави него и работниците му със "значимото събитие", както го определя Кремъл.

Двумоторният самолет ще бъде произвеждан в два варианта: МС-21-300, който ще има от 160 до 211 места, и МС-21-200 - от 130 до 165 места. Очаква се производството да започне през следващите две години, а местни медии съобщават, че вече има много договори с руски и чуждестранни авиопревозвачи.

Иркут уточни, че досега има твърди поръчки за 175 самолета, като всички са предплатени.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахахаха нещастния куц кон на евроатлантическата демокрация отново сбърка реалиста с русофил ;)Между другото, и в русия съм бил Имат мая за хляб. И ти диста добра. Но обикновено изпозлват такава, която не е генномодифицирана и не се нуждае от добавки на растителни протеини като глутена. За разлика от турската. Там най - разпространена наврметео беше живата замразена мая на кубчета. Сега вече имат и от отровната германска. Сникерси вече имат, както и 1000 други неща. Дори Порошенко има завод там
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бил от село. Може и да не си, но си от аграрен произход. В смисъл, почитател на *** ;)Всички от тоя клас сте от село. Ама не от някое хубаво село, а от някое изостанало, дето по някоя европейска програма кметаму(герберска мутра) си е построил вила и е пуснал интернет за да има кво да праи като не лашка жена ти ;)
123
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 156Ами руски сникърси и прахове за пране няма, бе ***. И наяремето не е имало. Мая за хкяб също. Защото алкашите я използват за да правят самогон! Русофил=българофоб
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, чакай сега да се разберем. Да си ме видял да пиша, че електрониката на западните самолети е произведена в Русия? Ти си ***, тролещ за трафик. Друго обяснение не виждам. Приписваш ми твърдения, които не съм правил. Това какво е? Шизофрения? Да не си надрудан с нещо, друже? В евроатлантическа европа е популярно явление. Особено ако не си беден, както твърдиш. А аз не вярвам на това де. На троовете не им плащат много. Освен ако и не пишат статиите ;)
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдете реалисти, нещастници, иначе ще страдате. И вие, и децата ви и приятелите ви, и мойте приятели и роднини покрай тях. Вашето поколение ще си отиде в мъки, поне дайте шанс на следващите. Станете реалисти и погледнете реалността. Фиби, фоби , исти, ости, асти ове и т.н окончания не ме интересуват. Интересува ме окончанието -ист, но само с представка реа. РЕАЛИСТ! И не яжте германски сникерси и не перете с канцерогенни прахгове за пране. Това убива бавно и болезнено. Като хляб с турска мая.
120
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 151 Не съм от село и съм в добро материално положение.За пръв път чувам от теб, че елктрониката на най добрите самолети в света е произведена в Русия.Благодаря че ме светна.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам мойте родители да са марширували пред мавзолея. Дори баща ми тайно слушаше радио свободна европа и дойче веле на стереокасетофон Айва(с две гнезда). Като го питах какво слуша ми казваше да не казвам на никого какво чувам и че го прави. И после *** взе да препечатва статии от Дойче Веле и взе че развали отношението ми към тях. А днес цялата евроатлантическа *** гласува за евроатлантически комсомолци и комунисти и за техните отрочета и ги славослави като евроатлантици. ;)))
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички самолети от първата десятка на най - авариращите в момента пътнически самолети са американски и европейски. Води боинг 737. Класацията е направена на база на статистика за брой летателни часа на авария. 1 самолет лети 1 час - те това е летателен час(обяснявам като за евроатлантици). Ама имате право, не летете с китайски или руски самолети. В тях може да раздават сникерси, предназначени за българския пасзар ;)
117
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 134 До вчера родителите ни маршируваха пред мавзолея.Така е .Който не марширува е враг на народа , т.е. син.А за сините няма работа.
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па, не се качвал на китайски и руски самолети. Ти къде мислиш е произведена електрониката на другите? Признай си, че нямаш пари и на селскостопански самолет да се повозиш у ваше село. Те тва ти е проблема, а не че са руски или китайски ;)
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оровните сникерси и прахове за пране не са дискриминация. Те са симптом. Те са критерий. Те са символ. Те показват какво сте вие за европа. Разболяват ви и после ви продават некачествени лекарства, на които отгоре на всичко им е изтекъл срока на годност. Които имат странични ефекти, за които трябва да купувате други некачествени лекарстъва с изтекъл срок на годност. Нещастници, казах ви, спрете да четете туристическите брошури. Само вдигнете глави от тях и ще видите мноого неща! Бъдете РЕАЛИСТИ!
114
3
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
На новите китайски и руски пътнически самолети не се качвам. Страх ме е .
113
2
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Когато МС-21 наводни световните пазари, тогава България ще излезе от ЕС и НАТО и ще се присъедини към , евразийската ***.
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците построиха самолет, руснаците построиха нов самолет, сорoсоида нищо не построи, копае дъното и се дави в собствените си бълвочи.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз, да храча по България? Пич, ти у ред ли си? Говоря 2 западни езика + руски, разбирам сръбски, черногорски, малко полски и чешки. Имам 2 специалности. Някога спечелих национална олимпиада по математика и като кандидатствах за работа ми се изсмяха. Взеха един мой съученик, който едвам завършваше училище. България храчи по себе си. Нереалните нещастници храчат по България. Аз я обичам, но няма да работя, за да плащам пенсиите на същите тези нереални нещастници. Хората имат нужда от ум и плащат.
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празноглавите само при споменаването на думата Русия започват да плюват но и те не знаят защо. Не е лесно да си живеят в тяхната кожа.
109
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, като почне "да се граби като топъл хляб" тогава ще квичите възторжено. И не е руски " до последното болтче". Не лъжете повече от руснаците.
108
5
 
6
 
! Отговори
Made in Moskva преди 6 години
Още една измама. Руска измама.
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
138 ти наред ли си и в кой град живееш?!Поразходи се из България и тогава се изказвай.Ама съвсем сериозно излез от вас.Аз всеки ден почти пътувам.И не само гледам,а и виждам.
106
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тя и Русия няма претенциите на суперсила. Половината свят е с повече население от тях и с по - големи БВП. Те имат претенцията, че всички трябва да знаят, че ако някой ги удари, ще си го получи. И е така от втората световна насам. Русия иска да прави бизнес. Тя не строи ракетни устновки по гряаниците на другите държави. Не строи бази из континентите. Не стреля когато може да говори. Дори и когато стреля, първо се опитва да говори. Ако не я чуят вече е друга работа.