Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!

Но Макрон отсече, че осъждат употребата на химическо оръжие
29 май 2017 20:43,
102
Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска да бъде засилено партньорството с Русия в борбата с тероризма в Сирия, предаде Франс прес. Това изявление Макрон направи след разговор с руския президент Владимир Путин в двореца Версай, продължил два часа и половина.

Макрон се обяви и за засилване на икономическото партньорство с Русия, допълва Ройтерс.

Още по темата

На обща пресконференция с Путин френският президент каза още, че "всяко използване на химическо оръжие в Сирия" ще стане повод за незабавен отговор от страна на Париж, предаде Франс прес.

Говорейки за Сирия, Макрон каза: "Нашият абсолютен приоритет е борбата с тероризма. Това е нещото, което трябва да ръководи нашите действия в Сирия и по което аз искам отвъд работата, която ние вършим в рамките на международната коалиция, да можем да засилим и нашето партньорство с Русия".

Макрон каза, че иска в Сирия да бъде постигнат демократичен преход, като бъде запазена целостта на сирийската държава, съобщи БТА.

На пресконференцията Макрон благодари на Путин за визитата и каза, че френско-руското партньорство е било в центъра на дискусията им.

Френският президент каза, че е обсъдил с Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Той предупреди, че "ще бъде бдителен по този въпрос".

Относно Украйна Макрон се обяви за бързо провеждане на среща на върха в нормандски формат (Германия, Франция, Русия и Украйна), предаде ТАСС. Утре подобна среща на ниво заместник-външни министри ще има в Берлин.

На общата пресконференцията Макрон призна, че има разногласия с Путин и каза, че разговорът с него е бил откровен.

По думите на Макрон руските телевизии Russia Today и Спутник са съобщили неверни информации по време на френската президентска кампания и той е бил в правото си да не допусне техни журналисти до централата на предизборния си щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
8
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 80,Така е, прав си, заслужавал си го е- упражнил е правотото си на глас по начин, по които той е искал, а не по който са му казали да го направи! Така е при украинската демокрация- не гласуваш ли както ти кажат- пребиват те и в кофата за ***!
70
1
 
3
 
! Отговори
Френски кавал преди 6 години
До АнонименИмам усещането ,че си обратен?
69
1
 
1
 
! Отговори
Burapes преди 6 години
Jujeto kakva hubava novichka pravoslavna s laskavi kupoli im postroil na fransetata...
68
2
 
14
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 71,Ти пък виж какви ги вършат новите унеправдани демократи в Украйна-"Украински националисти пребиха и изхвърлиха в кофа за *** представител на българската общност в Украйна"Пък ти си псувай по Путин колкото си искаш, безплатно е!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВАТА НА ХОМОСЕКСУАЛИСТИТЕ В ЧЕЧЕНИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКА И ВАЖНА ТЕМА ОТ СВЕТОВЕН МАЩАБ! ТА НАЛИ ТАМ, В ЧЕЧЕНИЯ, ЕДВА ЛИ НЕ ВСЕКИ ВТОРИ ЧЕЧЕНЕЦ Е ГЕЙ! ГОРКИТЕ ЧЕЧЕНСКИ ГЕЙОВЕ! ПЛАЧЕ МИ СЕ ЗА ТЯХ!
66
3
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
500 милиарда евро за две години санкции ли правят 0,1%?загуби? Затова ли френските фермери всеки ден правят протести, щото са доволни от санкциите?
65
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Добре, за Версай си прав, за малко да го напиша на френски... За останалото ще упорствам!
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52Самата русофилия като организирано движение е НЕНОРМАЛНО явление. И самият военнопрестъпник Путин прави всичко възможно да отврати нормалните хора от Русия.
63
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Добре, приемам... Ще следим кого, къде ще приема занапред. Русия прави церемониите си във византийско-азиатски стил, империя е, няма как.
62
5
 
2
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До Членска карта 7Нямаш капацитет да даваш съвети на когото и да е било. Защото си пълен *** и елементарен руски ***. От "ВерсайЛ"!!!!. Научи поне как се пише, тогава прави руска пропаганда.
61
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 61Ами не знам! Стокообменът на двете страни( преди санкциите) сигурно се е осигурявал от работни места, които днес ги няма!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
риптилити срещу тирористи
59
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 59Нещо конкретно да споделите, в какво се изразява това дето го твърдите...
58
2
 
2
 
! Отговори
Video преди 6 години
Vovata pristapva do Makron kato hrupkav sexy teenager...
57
8
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Джуджето изпадна до там, че да се натиска да го приемат в Европа. Хубаво, че Макрон е разбран и възпитан човек и го прие иначе *** щеше да превърти съвсем.
56
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
На Макрон му трябват работни места, с увъртане край Меркелиха няма да се получи...
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се карайте, това посещение е запланувано предварително, без значение кой ще стане президент, Путин да бъде един от първите му гости. Добър пиар трик на рашките!
54
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До Русофилски лъжиМоят съвет е да не пишеш толкова много, а да четеш... Прие го във Версайл. Можеше да го остави да ходи по изложби и да приеме другаде, както е обичая във Франция!
53
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 51Естествено!!!Но ни се напомня, че би могло!!! И ще е трудно да търсим помощ от англосакси, ако Русия ни наложи подобен спор.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Френският президент каза, че е обсъдил с Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения"========Повярвайте ми. познавам добре целият Северен Кавказ и Задкавказието както и народностите, живеещи в този регион. Хомосексуалисти в Чечня е нонсенс, алогизъм и пълен абсурд.