Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!

Но Макрон отсече, че осъждат употребата на химическо оръжие
29 май 2017 20:43,
102
Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска да бъде засилено партньорството с Русия в борбата с тероризма в Сирия, предаде Франс прес. Това изявление Макрон направи след разговор с руския президент Владимир Путин в двореца Версай, продължил два часа и половина.

Макрон се обяви и за засилване на икономическото партньорство с Русия, допълва Ройтерс.

Още по темата

На обща пресконференция с Путин френският президент каза още, че "всяко използване на химическо оръжие в Сирия" ще стане повод за незабавен отговор от страна на Париж, предаде Франс прес.

Говорейки за Сирия, Макрон каза: "Нашият абсолютен приоритет е борбата с тероризма. Това е нещото, което трябва да ръководи нашите действия в Сирия и по което аз искам отвъд работата, която ние вършим в рамките на международната коалиция, да можем да засилим и нашето партньорство с Русия".

Макрон каза, че иска в Сирия да бъде постигнат демократичен преход, като бъде запазена целостта на сирийската държава, съобщи БТА.

На пресконференцията Макрон благодари на Путин за визитата и каза, че френско-руското партньорство е било в центъра на дискусията им.

Френският президент каза, че е обсъдил с Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Той предупреди, че "ще бъде бдителен по този въпрос".

Относно Украйна Макрон се обяви за бързо провеждане на среща на върха в нормандски формат (Германия, Франция, Русия и Украйна), предаде ТАСС. Утре подобна среща на ниво заместник-външни министри ще има в Берлин.

На общата пресконференцията Макрон призна, че има разногласия с Путин и каза, че разговорът с него е бил откровен.

По думите на Макрон руските телевизии Russia Today и Спутник са съобщили неверни информации по време на френската президентска кампания и той е бил в правото си да не допусне техни журналисти до централата на предизборния си щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май, Путин преметна всички. Не льо Пен, Макрон е неговият човек!
30
2
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Тепърва ще го канят и примолват! Русия е фактор, злобейте!!!!
29
6
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
питам , азиатският *** на македонски ли говори ? :)))))))
28
1
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 27Преди да си се капичнал от безсилна злоба, прочети за нещо за Япония... И тя ли не ти се вижда достатъчно добра страна, че кани Путин...
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, Меркел, Макарон - страшно кино. Не съм вярвал, че такова нещо ще се случи. Попкорн и кола моля, стана ми интересно, както никога преди това в политиката.
26
7
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Ами чети, бе ***. Срещата не е официална. Миналата година пак се накани да отиде в Париж за откриване на руски православен комплекс, но Оланд каза, че няма да има среща и джуджето не отиде. Това е истината, не вашата руска хибридна пропаганда!
25
1
 
5
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Европа отново подава ръка на Путин.Дано руския человек се осъзнае и да избере цивилизацията и Европа а не мюсулманските си дружки от Казакстан,Сирия,Иран,Таджикастан и други станове.Свободна икономическа зона от Лисабон до Владивосток,това е пътя.Време е Путин да се покаже като мъж и да спре да се омилква на американците.
24
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
И какво решиха Макрона и микрона...
23
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе като гледам как уплашено гледа Макарона, по скоро Путин го е свалил на земята, че досега май е витаел в облаците!....Свали си очилата и ще видиш, че македонският ти идол всеки момент ще се разплаче.
22
2
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
азия не е ЕВРОПА , този с физиономия на азиятска месечина не е фактор в ЕВРОПА !
21
2
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Ти как си представяш посещение на президент. Че ще ходи като на събор ли, непоканен. Много си изключеително не умен! Такова посещение се съгласува с една камара служби и министерства.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И юфката е мека марийка като оланде, само се прави на голям мъж, че намерил и на кого да се пъчи. Седи си на пачките бе финансие.
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че психопата Путин се самопокани понеже не го канят на официална среща в никоя нормална държава. Използва откриването на изложба по случай 300 годишнината от посещението на Петър I и Макрон, понеже е възпитан го прие. Но му каза, че ще засилят санкциите ако не се постигне мир в Донбас, ще удари Асад, ако отново използва химическо оръжие и че руските агенции "Спутник" и "Раша тудей" водят хибридна война и разпространяват фалшиви новини и ще бъдат лишени от акредитация.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо ново под слънцето. Всички химически оръжия са известни от десетилетия. Сега се преглеждат стари неща от познанието на нанотехнологиите.
17
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон е казал две много важни неща, които тукашните проруски медии няма да съобщят.1. Русия я чакат нови санкции, Франция е за тяхното ожесточаване2. Ако продължават с пропагандата и клеветите RT и Sputnik ще им бъде отнет лиценза на територията на Франция, а вероятно и в ЕС.Самият Путин е провел среща с Льо Пен за да се подмиришат под опашките двамата антиевропейци.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата между двамата президенти е очевдна. И двамата любят жени с 30 години разлика. Само че при Макрон е в положителна посока.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Боже, Боже.....колко много букви и то само главни (липса на адекватност), пълни със злоба и безсилие и НИЩО НЕ ОЗНАЧАВАЩИ!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макарончо има много какво да учи от старото КГБ В.В.П.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата международна стреща на Макрон е с Путин! Безценно! А онзи пишещия с големите букви, ще се гътне от злоба!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Че защо да са лоши? Сега е най-удобно да се подават искове в съда! Кагото нещо твърдиш - ЩЕ ИМАШ ДОБЛЕСТТА ДА ГО ДОКАЖЕШ! А АКО НЕ МОЖЕШ - ЩЕ СИ ПЛАЩАШ!