Разногласия с Лондон и Вашингтон? Не бива да се крият!

Меркел е категорична, че не е грешка, да се признаят разногласията
29 май 2017 19:30,
40
Разногласия с Лондон и Вашингтон? Не бива да се крият!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че е било правилно да не се прикриват разногласията със САЩ по въпросите за климатичните промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Дебатите на срещата на върха на Г-7 показаха, че ще бъде трудно Парижкото споразумение по климата да се увенчае с успех, допълни тя.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказа да подкрепи световното споразумение за борба с климатичните промени на срещата на Г-7, която се проведе на 26 и 27 май в италианския град Таормина, заявявайки, че има нужда от повече време, за да вземе решение.

На конференция по устойчивото развитие в Берлин Меркел отново изрази виждането си, че на съюзниците не винаги може да се разчита, а европейците трябва повече да разчитат на себе си.

С този коментар канцлерът шокира Вашингтон и Лондон, когато го направи за първи път вчера, припомня Ройтерс.

"Поотминаха времената, в които можехме изцяло да разчитаме на други. Това е усещането ми от последните дни", каза Меркел на среща с избиратели вчера в Мюнхен.

"Затова мога само да кажа, че ние, европейците, трябва да вземем съдбата си в свои ръце", добави тя.

Разбира се, това може да стане само в дух на приятелство със САЩ и Великобритания, уточни Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Нова чиста Европа преди 6 години
Без Тръмп, Ердоган и Мей
15
0
 
4
 
! Отговори
туй е въпросът преди 6 години
Или Християнска Европа или еврабейска Германия!
14
1
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименСамо ти ли не разбра, че вече всеки го иска германския ботуш, ама той не може да огрее на всякъде.
13
2
 
2
 
! Отговори
do 25 преди 6 години
А троловете като теб какво са ... ще ти кажа, нито караконджоли, нито изчадия, а просто едни обикновени ***.и.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Германия като сложи ръка на Европа, България ще цъфне. Най много да разпали още една война, защото другите западни държави едва ли ще искат германски ботуш.
11
0
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До байхейсСамо на едно място има американски войски в Германия - в базата Рамщайн, намираща се на границата с Франция. 35000 военни и 16000 цивилни, или общо 51000 души. Американските военни в Германия са на издръжка на германското правителство и със съгласието на Бундестага. Но след като САЩ няма да подкрепят Парижкото споразумение, то следва и ЕС да не харчи пари за американска защита.
10
2
 
2
 
! Отговори
сорос преди 6 години
Аз ще плащам за новия либерален ред
9
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Реално, при това съвсем реално, до 20 години всеки втори в Германия ще е от кафявата раса, огромното болшинство от които ще изповядват Ислам. Тогава вече няма да има никакво значение какво е казала Меркел. Тя и господарите й съсипаха Германия, Европа и християнската цивилизация!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е Германия да сложи край на 72 годишната американска окупация, да създаде Четвъртия райх и отново да поеме ръководството на цяла Европа! Това ще отговора на двуполюсното противопоставяне Русия - САЩ, в което Европа е само пионка в голямата им игра! Винаги когато Германия е била силна Европа е просперирала и винаги когато е била слаба, Европа е била в упадък!
7
10
 
12
 
! Отговори
алес кла преди 6 години
Германеца си остава германец.Без много приказки,повече екшън.Меркел излезе и се опъна на САЩ и Англия.А пък смешника Путин отаваря шампанско че избрали Тръмп,като някой слуга чакаш новия господар да му отмени санкциите за да не му умре от глад държавата.Дойче убер алес,велика нация.
6
9
 
9
 
! Отговори
Циник до Додо преди 6 години
Точно обратнато е - Обонго я разиграваше с благи приказки - и тя за благодарност напълни Европа с шебеци от всички помийни ями на алаходупния свят! Сега когато презокеанският и господар - открито и казва, че е ненор*мална, марионетката се чуди - кой път да хване!Тя е у р о д а който си позволи ат името на всички европейци - да покани дивашки орди от полуживотни - британците и дадоха червен картон - отвратителна старица!
5
5
 
15
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Меркел незнам дали е видяла "смутни времена", но по-скоро видя, че новия американски президент има достойнство и ме може да го води за носа, както правеше презпроблемно с предшественика му - Хюсеин Обама, с цел да бъдат доволни господарите й Джихадстките принцове от Залива! Криво и е на Фрауто! Криво...
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Меркел пак е шмъркала евтин амфетки и вижда розови зайчета.
3
16
 
5
 
! Отговори
Тръмпел преди 6 години
Баба Меркелина е агент на Путин успешно съсипа цяла Европа и половината арабски свят.
2
2
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мурксул търси виновни за собствените си безобразия!
1
4
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ужасно същество което ще съсипе Европа..Ужассноо!!!