Русия настръхна! 10-годишно рецитира и... арест

Момченцето чете Хамлет, а властите твърдят, че проси
Обновена: 29 май 2017 07:37 | 29 май 2017 07:37,
222

Арест на 10-годишно момче, рецитиращо откъси от Шекспировия "Хамлет" на ул. "Арбат" в Москва, предизвика огромен обществен отзвук в Русия и по света, съобщи Нюзру.

Юристи и потребители на социалните мрежи спорят дали силите на реда са били прави, или не.

Задържането на момченцето станало в петък вечерта. На видео, което обиколи мрежата, се вижда как полицаи дърпат към патрулка прилично облечено дете, а то опитва да се измъкне и крещи.

Според полицията момчето просело. Баща му обаче твърди, че това изобщо не е истина. Той твърди, че детето четяло стихове на улицата, за да преодолее голямата си стеснителност.

По-късно полицаите заявили, че са прибрали момчето, защото било само̀, без родители, и те помислили, че се е изгубило. Министерството на вътрешните работа е започнало проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
12
 
! Отговори
един там преди 6 години
До мда, Да, сигурно, защо тогава войната се казва Руско-турска, а не Украино-финландо-турска, не е ясно!
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 170Така мислиш ти...това е моето мнение, естествено.така виждам нещата, като напълно независим страничен наблюдател и обикновен човек..
126
2
 
5
 
! Отговори
един там преди 6 години
По въпроса за Крим- то вие махнете базите, ама чакам някой да ме убеди, че масовите антимайдански протести в Крим, при условие че полуострова не се беше отцепил, щяха да бъдат потушени от новите украински власти без нито една жертва!
125
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е, че *утин не стои добре в очите на обикновените европейци, а вече и на обикновените българиоще от превземането на кр*им, през конфликта в украйна (от където прониква нашата азбука в *усия), намесването в сирия, създаването на вътрешна гвардия (срещу хората) имаща неограничени права, смазването на митинги, а вече и арест на деца ...всичко това капка по капка разби имиджна на *утин даже сред голяма част от хората, които по принцип харесваха образа на "дядо иван"агресията го прецака!
124
22
 
10
 
! Отговори
мда преди 6 години
Русия НЕ ни е освободила от турско робство!!! проверете кой е участвал във освободителната война и тогава пишете... украински и финландски полкове само. Няма руски. България вечно ще е благодарна на Украйна и на Финландия за освободителната война...
123
8
 
15
 
! Отговори
дедо Поп преди 6 години
А бе в Щатите просяци бол, дори и по малки деца има...е да немогат да рецитират Шекспир защото не са учили и са тъпички за сметка на русначетата ..ама за хамериканските просячета не се споменава изобщо...защо ли ...
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикWikipedia :"През 1954г. Кримският полуостров е предаден в състава на "Украинска ССР". Широко разпространено е вярването, че това е станало по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов, в името на дружбата между народите на СССР, като награда за украинското участие и жертви във Втората световна война!"
121
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Що се отнася до случая и статията.Аман от нагласени работи.
120
3
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До Анонимен до 157Арендата за ползване на базите в Крим от Русия изтече вчера.Украйна нямаше да поднови договора.Базите на руския Черноморски флот в Крим щяха да опустеят и след това да бъдат запълнени от НАТО.С удоволствие.Е, не стана така и по-добре.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 153: "...ако не бяха присъединили Крим към Русия, сега там щеше да има база на НАТО"За присъединяването на Крим от Русия - мотиви всякакви, но де факто това се нарича АНЕКСИЯ !
118
0
 
3
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 153 Съгласен съм че ситуацията е такава но това не оправдава намесата на Русия в чужда държава или....победителите не ги съдят....
117
1
 
0
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
А, бе "историк" ли си или имаш мътилка в главата.Твоето звучи като "Потретям, България е окупирана от племе диваци, които са го отнели на Византия"А може да се изчепиш и по следния начин: "Почетвъртвам САЩ са окупирани преди 250 години. Време е да им наложим санкции, защото уважаваме ГейВропейските ценности"Предполагам, че учебника по история го ползваш за всичко друго, само не и по предназначение.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До moreliniТочно така, ако не бяха присъединили Крим към Русия, сега там щеше да има база на НАТО, т.е. Москва щеше да бъде лесна цел и стратегически Русия щеше да бъде в незавидно положение. Ако си разменят местата САЩ и Русия, амерканският президент щеше да постъпи точно така, в това никй не се съмнява днес.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИМ Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ В СЪСТАВА НА УКРАЙНА ПРОСТАКО! УКРАЙНА Е ПРИЗНАЛА ОТДАВНА , ЧЕ КРИМ Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ В СЪСТАВА НА УКРАЙНА ПРОСТАКО!НЕЗАВИСИМОСТ КРИМ МОЖЕ ДА ОБЯВИ НО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА АНЕКСИРА КРИМ ПОДПИСАЛА Е ДОГОВОР, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ НИКАКВА ЗЕМЯ ОТ ГРАНИЦИТЕ НА УКРАЙНА КЪМ 1994 ГОДИНА!ПУСНИ СИ ЕДИН КУРШУМ ДА СЕ СВЪРШИ С МЪКАТА ТИ :DТЕМИТЕ ЗА СИРИЯ , КРИМ И ИРАН ВИНАГИ ЩЕ СА ГУБЕЩИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ КОЯТО ВИНАГИ , ЩЕ Е ПРЕСТЪПНИКА В ТЯХ!
114
1
 
4
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Това са две РАЗЛИЧНИ деца на различни записи , с различни дрехи , чиста провокация за малоу.....ни !
113
3
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
До Анонименискаш да кажеш че украинците са го откраднали преди време от руснаците и сега е време руснаците да си го вземат ли?истината е че путин се обгражда с конфликтни райони за да му служат като буфер за защита от натовски страни и използва това манипулирайки простоватото население за да си го държат на власт
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе я си гледайте парадите и не се занимавайте с православието. Християнството не е за всеки!
111
2
 
9
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Крим бил руски,че то и Македония е била българска но не сме я анексирали нали.Че там живеят руснаци е така но това беше намеса в делата на вужда държава.Да отидат руснаците да попитат Хрусчов защо я е подарил през 50те години на миналият век.Цялата работа беше че руснаците ги хвана страх да не изгубят Черноморският си флот....
110
2
 
3
 
! Отговори
Историк преди 6 години
до 140: "Обект КРИМ се отцепва от СУБЕКТ УКРАЙНА..."Нещо като: Крим дойде при нас от "македонските земи" !ПОВТАРЯМ:Крим не е руски, а е окупиран от Русия - за първи път преди около два века и за втори път преди две години.И в двата случая окупацията е с един и същи мотив - несъгласие с месното управление !за справка: виж Историята
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 ДЕКЕМВРИ 1994 ПОДПИСАНО В БУДАПЕЩА!!! РУСИЯ СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА СПАЗВА СУВЕРИНИТЕТА И СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ГРАНИЦИ НА УКРАЙНА !!! УКРАЙНА ПРЕДАВА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ НА РУСИЯ!ВЪПРОСЪТ С КРИМ Е ПРИКЛЮЧЕН! КРИМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИСЪЕДИНЕН КЪМ РУСИЯ АКО ЩЕ КРИМ ДА ГО ИСКА!