Русия настръхна! 10-годишно рецитира и... арест

Момченцето чете Хамлет, а властите твърдят, че проси
Обновена: 29 май 2017 07:37 | 29 май 2017 07:37,
222

Арест на 10-годишно момче, рецитиращо откъси от Шекспировия "Хамлет" на ул. "Арбат" в Москва, предизвика огромен обществен отзвук в Русия и по света, съобщи Нюзру.

Юристи и потребители на социалните мрежи спорят дали силите на реда са били прави, или не.

Задържането на момченцето станало в петък вечерта. На видео, което обиколи мрежата, се вижда как полицаи дърпат към патрулка прилично облечено дете, а то опитва да се измъкне и крещи.

Според полицията момчето просело. Баща му обаче твърди, че това изобщо не е истина. Той твърди, че детето четяло стихове на улицата, за да преодолее голямата си стеснителност.

По-късно полицаите заявили, че са прибрали момчето, защото било само̀, без родители, и те помислили, че се е изгубило. Министерството на вътрешните работа е започнало проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AAa това 10 годишно детенце сигурно е враг на народа! Поезия ще ми рецитира, как смее!
7
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трима милиционера арестуват опасно хлапе с риск за живота си. Милиционерите са наградени с орден за храброст.Хлапето е осъдено на 5 години колония за незаконно рецитиране на Хамлет. Да живей Путин !
6
20
 
29
 
! Отговори
Йоан преди 6 години
леле колко е лоша Руската полиция, прибрала едно само дете от улицата. През това време " добрата" щатска полиция застреляла няколко невъоръжени черни и луди източно ивропейски имигранти:)
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашка, сър.
4
8
 
23
 
! Отговори
Anonim преди 6 години
Заглавията ви вече бият Блиц. Сегодня.беге, преди ви четях страшно много, напоследък просто забивате надолу и надолу. Оправете си малко заглавията, едно и също съдържание, а с тия заглавия сте не по-добри от брадви, секири и други мачетета.
3
8
 
29
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 6 години
До автора на статията - преди да драскаш глупости, запознай се с проблема бездарнико.Макар, че що ли се ядосвам - това да ти беше единственото неграмотно изхвърляне...
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тормозело е гражданите със тия стихове и някй е подал сигнал да си рецитира във театъра, улицата не е място за подобни дивотии. А в ЕС направо се взривявят и нищо престъпниците никой не ги закача.
1
0
 
27
 
! Отговори
аз преди 6 години
Еми като пишете, поне пишете всичко там е била мащехата на детето.