Русия настръхна! 10-годишно рецитира и... арест

Момченцето чете Хамлет, а властите твърдят, че проси
Обновена: 29 май 2017 07:37 | 29 май 2017 07:37,
222

Арест на 10-годишно момче, рецитиращо откъси от Шекспировия "Хамлет" на ул. "Арбат" в Москва, предизвика огромен обществен отзвук в Русия и по света, съобщи Нюзру.

Юристи и потребители на социалните мрежи спорят дали силите на реда са били прави, или не.

Задържането на момченцето станало в петък вечерта. На видео, което обиколи мрежата, се вижда как полицаи дърпат към патрулка прилично облечено дете, а то опитва да се измъкне и крещи.

Според полицията момчето просело. Баща му обаче твърди, че това изобщо не е истина. Той твърди, че детето четяло стихове на улицата, за да преодолее голямата си стеснителност.

По-късно полицаите заявили, че са прибрали момчето, защото било само̀, без родители, и те помислили, че се е изгубило. Министерството на вътрешните работа е започнало проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
КОЙТО ИМА С КАКВО ДА МИСЛИ - ДА МИСЛИ И ДА РАЗСЪЖДАВА.КОЙТО НЯМА - ДА ВеРВА
147
0
 
0
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЕЩО НЕ РАЗБРАХ;- КОЙ НАСТРЪХНАЛ ???? ТРЪМБЕЛА, ТИКВАТА, НЯКОЙ ГЛ*У*ПА*В БЪЛГАРИН-ВЕСТНИКАР....
146
1
 
1
 
! Отговори
да преди 6 години
нелепа постановка,но не им получава хлапето преиграва, та дрънка :-)пореден опит за тьрсене на внимание
145
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима полицаи насилствено арестуват хлапе :))) Колко жалък трябва да си за да оправдаеш подобно безумие. Нито хлапето ще избяга зад граница, нито е направило нещо лошо, нито има нужда от респектиране на дете. Е, *** мило драго ще дадат за да защитят позорните действия на милицията. Ако някой полицай се опита да се държи по подобен начин с детето ми, директно го пребивам ! Пък ако ще да го лежа доживот !
144
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казва Тръмп - фалшиви новини :))
143
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момченцето четяло Хамлетчо, а властичките твърдяли, че просело! Ужасче!
142
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВВВима нарушени държавни норми на обществено място.и те са ... ?
140
4
 
8
 
! Отговори
ВВВ преди 6 години
Когато искаш да рецитираш, трябва да знаеш какви са ти правата и какви са ти задълженията.Не е нормално на 10г и да не се подчиняваш на униформени полицаи, даже и да си най правия и най невинния.Няма нарушени граждански права има нарушени държавни норми на обществено място.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост 188Да си ретицира в панделата *** малкоти не си в ред ве ...
138
7
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Да си ретицира в панделата *** малко
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До gj 184ТУй па кво *** все едно го колят,нещо работата мирише......защо не арестуват другите просещи, по улицата, а точно това момче, което изглежда доста зряло за възрастта си?щом хамлет взе да плаши милицията, значи работата хич не е добре.агресията винаги е губеща имиджова стратегия в дългосрочен план. за кратко може да "напомпа мускули", но след това действа отрицателно.*утин "переборщил" в последните 1-2 години и от "жертва на запада", се превърна в "агресор срещу слабаци"!
136
5
 
5
 
! Отговори
gj преди 6 години
ТУй па кво *** все едно го колят,нещо работата мирише......
135
2
 
10
 
! Отговори
Евтин ПР преди 6 години
Ся акУ туй дети беше на улицата в Брюксел щеше да е просяче от Румъния и всички щяхте да ревете че такива трябва да се вкарват дори в затвора. Но нали Путин е мръстник и тиранин и той пак е виновен. Второ в тази статия се пропуска, че клипа е сниман от мащехата му която всъщност го е докарала на тази улица. Първо се правела че не го познава след това рекла че била съседка и искала да дадат детето. Второ какво работи бащата? Бащата всъщност работи в едно НПО, борещо се срещу Путин.
134
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е новината за пребитият българин областен управител и заместник прецедател на българите в Украйна? Къде е реакцията на медиите и пишман патриотите? Българин е бил бит и псуван на БЪЛГАРИН от евро-ориентираните украйнци. Къде сте бе, това се е случило преди повече от седмица всички мълчите, даже ми се смеехте тогава.
133
2
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 6 години
И какво толкова е станало?.Арестували някакво детенце.Откъде-накъде ще рецитира стихове?!
132
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекорден брой убити журналисти в Русия ....Сега почнаха и децата ...Как се пази власт ? Като пречупваш децата и ги караш да се страхуват , защото те са бъдещето . И така вече 70 години :)))
131
5
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Кога в България МВР ще прибира просещите по улиците който притесняват/психически тормозят минувачите?
130
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое за империята на злото - Русия
129
8
 
30
 
! Отговори
Big deal преди 6 години
Това видео тази сутрин го видях постнато на частен фейсбук профил на обикновен италианец живеещ в Москва, със следния надпис :Ето какво представлява Русия на Путин!...... Голяма пропаганда. Едва се стърпях да не му напиша А пък в Италия мафията направо отвлича деца от улицата и после изчезват безследно. Присмял се Щърбел на Хърбел :)