В деня на атаката: Терористът от Манчестър разнасял куфар

Полицията се интересува къде е бил от 18 до 22 май
29 май 2017 22:52,
14
В деня на атаката: Терористът от Манчестър разнасял куфар
Снимка: Greater Manchester Police

Британската полиция публикува днес снимка на атентатора от Манчестър Салман Абеди, на която той носи голям син куфар на колелца в деня на самоубийственото нападение, предаде Ройтерс.

Абеди уби в понеделник 22 души на концерт на американската певица Ариана Гранде - най-смъртоносното нападение във Великобритания за последните 12 години, припомня БТА.

Още по темата


Продължаваме да проследяваме последните действия на Салман Абеди и особено се интересуваме от това къде е бил от 18 до 22 май, каза в комюнике главен детектив Ръс Джаксън от звеното за борба с тероризма към полицията в северозападна Англия.

По думите му този куфар е бил у нападателя в дните преди концерта в "Манчестър арена", но не той е бил използван при атаката.

Джаксън отправи призив към всеки, който може да даде полезна информация къде е бил и какво е правил Абеди в дните преди атаката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В днешни времена всеки бърза и е зает с нещо. Даже службите нямат време да поканят семейството и/или групата на винен кебаП - да им сложат в стомасите директно солена сланина и кой за краката, кой за главата да го метнат в джибрите за седмица. Или поне да им пуснат венозно бикарбонатен буфер, докато капково прибавят микробиални протеази. С приготвяне на роднини за вечеря, трябва да бъдат добре разградени, заради алергичните реакции от прионите. Традициите не са това което бяха....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде до къде е влачил този куфар,щом не го е използвал за концерта за да не буди подозрения у посетителите що за тип,като че от гарата направо на концерта как закъснял,а кой точно куфара или той трябва си проверка.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагличаните взеха да вдяват, че 007 е литературен герой.
9
1
 
4
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Айде Айде....Британците имат опит в тия неща. Такива атентати каквито ИРА им е правила, *** не могат да организират. Ама то като си крал от цял свят и си оставял след себе си само мизерия и руини, не е чудно, че те мразят.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията се интересува къде е бил от 18 до 22 май -----------------------------------------------На прощален кОпон е бил :)
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чуждите служби предупредили преди 3 години за този,но службите просто го следили и наблюдавали. сега се сетили да мислят къде ли е бил 5 дни,преди да надупчи с пирони мирните хора.
6
0
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Кел файда - алаходупеца си свърши работата!Префуканата британска полиция ПАК стана за смях!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Носил си е сланина и ракия в куфара. За служебно ползване. Харабухите много обичат сланинка с ракийка.
4
0
 
11
 
! Отговори
до първите двама преди 6 години
Ами, че от информацията, която излезе по медиите може да се предположи, като "умерен" джихадист вероятно е бил на инструктаж в некое "демократично" посолство.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aтаката може да се опише като изненадваща и практически добре реализирана, но нищо повече. Както става в такива случаи жертвите са невинни, което и основната цел на тероризма. От гледна точка на подривна дейност, атаката е с изолиран характер и няма потенциала да задейства серия от атаки с цел започване на гражданска война или срив в определени институции или системи на отбрана. Комплексарско чеки'джийско изпълнение.
2
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията се интересува къде е бил от 18 до 22 май На инструктаж в руското посолство.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами със дисаги ли да ходи ве,рно е .т.ъ.п ама не като хибридните ***