Колко силно Путин иска да се сближи с Париж

Отлепиха ли се френско-руските отношения от точката на замръзване
30 май 2017 19:54, Екип на Bloomberg
36
Колко силно Путин иска да се сближи с Париж
Снимка: Reuters

Срещата между Еманюел Макрон и Владимир Путин вчера, 29 май, във Версай започна от много ниска точка. Отношенията между Макрон и Путин бяха повече от хладни. Помним, че Русия и нейното ръководство подкрепиха изрично националистката Марин Льо Пен, а руска банка даде €9 млн. на Националния фронт. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria директорът на българския офис на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева.

"Макрон все пак трябваше да постигне някакъв диалог с Русия въпреки своята неприязън към Путин", добави още тя.

"Путин избра странен повод да посети Франция толкова скоро след избирането на Макрон – откриване на изложба, посветена на 300-годишнината от визитата на Петър Велики в страната. Това бе една проява на европейския характер на Русия, от който Путин напоследък бяга", отчете Чернева.

"Путин иска да подобри отношенията си с Франция. Но все пак не трябва да преувеличаваме. Путин не смята за нужно да има добри отношения с ЕС като цяло, а по-скоро с отделни страни-членки, които той смята, че са на неговото ниво", посочи тя. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много русофоби, предвид че и бъкел не разбират от история, си мислят че Русия и Франция трябва винаги да бъдат врагове?!?Иситната е че Русия и Франция много често са били съюзници в исторически аспект, включително и в критичните за Франция 1914 - 1917г. и 1941 - 1945г.! Нищо не пречи да има нов френско - руски съюз, който тотално да срине всякакви русофобски напъни, включително и на форумните им драскачи
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин беше планирал срещата по-отрано и очакваше да се срещне с льоПен, но пак нацели гредата. Все греди напоследък....
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напред Вова! За трети път в Берлин!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп изостави третополовите сега се чудят какво да правят искат пак някой да ги пази, ама който не скача по свирката на ЦРУ и ИД го погва. Cега ЕС е пътник вече заложник на ЦРУ и васал на Русия. Берлин червена колоня.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейския характер на Русия? Да напомням ли, че векове наред "руската" аристокрация се е състояла от немци? Екатерина Велика е била немкиня, а Петър I е бил заобиколен от европейци и е режел насила брадите на руските варвари...
1
5
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 6 години
Путин ще се сближи много плътно изотзадзе на Париж. Само на две топки разтояние.