Колко силно Путин иска да се сближи с Париж

Отлепиха ли се френско-руските отношения от точката на замръзване
30 май 2017 19:54, Екип на Bloomberg
36
Колко силно Путин иска да се сближи с Париж
Снимка: Reuters

Срещата между Еманюел Макрон и Владимир Путин вчера, 29 май, във Версай започна от много ниска точка. Отношенията между Макрон и Путин бяха повече от хладни. Помним, че Русия и нейното ръководство подкрепиха изрично националистката Марин Льо Пен, а руска банка даде €9 млн. на Националния фронт. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria директорът на българския офис на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева.

"Макрон все пак трябваше да постигне някакъв диалог с Русия въпреки своята неприязън към Путин", добави още тя.

"Путин избра странен повод да посети Франция толкова скоро след избирането на Макрон – откриване на изложба, посветена на 300-годишнината от визитата на Петър Велики в страната. Това бе една проява на европейския характер на Русия, от който Путин напоследък бяга", отчете Чернева.

"Путин иска да подобри отношенията си с Франция. Но все пак не трябва да преувеличаваме. Путин не смята за нужно да има добри отношения с ЕС като цяло, а по-скоро с отделни страни-членки, които той смята, че са на неговото ниво", посочи тя. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото джудже само как угоднически гледа и послушно слуша. Санкции до дупка.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30, Меркел не е виновна, че мързеливите гърци си бяха построили комунизма и трупаха дългове - получаваха по 15-та заплата и работеха до следобед с допълнителни бонуси за ходене навреме..а на всичкото отгоре криеха данъци и взимаха пенсиите на покойници. А смешната им икономика се състои от износ на домати и зехтин и няма как да издържи на това натоварване. Меркел спаси Гърция с огромното опростяване на дългове, но наглите византийци това не могат да го разберат.
24
3
 
3
 
! Отговори
gadev преди 6 години
много яка снимка - Вова гледа като на.сран и аха да се разплаче, а Макрон му чете конското :)Ако джуджето иска да се сближава - да хваща палците и да разтваря бузки
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Винаги с Германия 29Пълен буламач, а не "коментар"! меркел била прекарала съюза през всякакви кризи и тУрбуленции! Ха-ха....ако смяташ за "подвиг" да си СЪЗДАВАШ КРИЗИ И ПОСЛЕ ДА ГИ ПРЕОДОЛЯВАШ........??? Истината - тя управлява добре във времена, когато нямаше никакви кризи, а само ПОГЛЪЩАНЕ НА ПАЗАРИ И ВКАРВАНЕ В ЗАДЪНЕНА УЛИЦА на другите - Гърция, Испания, Италия и т.н....НО НАЙ-ГОЛЯМАТА И ФАТАЛНА ГРЕШКА И БЕШЕ ПОДКРЕПАТА НА неофашиския преврат на укруината!!! Той ще и изяде главата!
22
2
 
2
 
! Отговори
Винаги с Германия преди 6 години
Който си позволява да обижда Канцлера на Германия не е добре с централния мозък! Меркел е изключително балансиран и разумен политик, който успя да прокара Съюза през всякакви кризи и торбуленции. Неслучайно германците ще я избират за четвърти път. Виновниците за мигрантската криза са САЩ и Русия, както и Франция, които решиха да се заиграят с осарниците Либия, Сирия и Ирак (а Германия беше против)!Финансовата криза от 2008 година започна в САЩ, а кварталният хулиган и побойник Путин окупира Крим
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Ха-ха-ха-ха..........когато меркелица изберат най-влиятелния човек на земята (два пъти!) е те тогава можеш да дрънкаш "колко класи...."(хи-хи) била над Путин!!!!!! А колкото до някакви избори, уж финансирани от руснаците (дрън-дрън)...това не са ш.о.р.о.ш.и и разни отворени общества, които да купуват предатели! Предателя ВЕДНЪЖ ПРЕДАЛ, ЩЕ ПРЕДАДЕ И ВТОРИ ПЪТ!!!! Хи-хи....скоро ще ви видим как ПАК се пребоядисвате, С ГОЛЯМАТА БАДАНАРКА!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е класи над Путин, а Макрон показа завидни политически умения за такъв млад лидер, като наби шамарите на Путин и на Тръмп. Навсякъде финансираните от руснаците про-руски *** загубиха изборите! В Холандия, във Франция, в Австрия. Дори в България. А излизането на Великобритания само допълнително ще сплоти съюза. След избирането на Тръмп Германия се превърна в новия лидер на свободният свят.
19
6
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Вижте как е прибрал ушите руското джудже. Нещо им дължи и сега трябва да плаща. Окрадоха руснаците България и сега кой ми с.р.р.а в гащите.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА БЕШЕ ПЪРВА ПРИДВОРНА НА СТОЯН ГАНЕВ - ЕДИН ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК.ВИЖ ТИ КЪДЕ СЕ Е НАМЕСТИЛА, ЧЕ СЕ ПРАВИ И НА АНАЛИЗАТОР.
17
2
 
10
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Аман от отровна либерална пропаганда. Макрон покани Путин последния не се е натискал.Друг е въпросът че Макрон явно за да се оправдае се хвана накрая с някакви *** изказвания за руските медии и така оконателно се превърна в Оланд 2 - сляпа марионетка на американците без никой да му го е искал и се зачеркна за руснаците.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Лъжеш се, Путин на никого не се подмазва! ТОЙ Е ПО ПОКАНА!!! А миналата година, когато оландчо се направи на интересен и измени условията на гостуването, послучай откриването на руския център точно до Айфеловата кула, Путин най-вежливо му отказа!!! Това не са ти нашите политици, дето за едно поглаждане по главицата ще си продадът държавата!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Минаващ 12Лъжеш се, от вчера даже меркелица смени пластинката!!!
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето ходи да се подмазва на макарона. Много жалък е Путин.
13
0
 
8
 
! Отговори
7 преди 6 години
Оставете путин на мира пишете за бг
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази г-жа Чернева, преди да коментира за 300-те години и някакъв там "европейски характер" да беше чула Путин, който каза на макрончо, че РУСКА ПРИНЦЕСА Е СТАНАЛА ЖЕНА на френския крал Анри 1 през 1049 година и оттам са произлезли две династии, че тя научава французите да се мият и да ползват вилици!!!! Пука им на руснаците за недоносената еуропка....само пози и надменност! И никакво ИСТИНСКО съдържание!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да коментираме. Макрон е.ба мама.та на Микрон.
10
2
 
9
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Непрофесионална статия. Всеки президент би искал да има добри отношения с Русия. Меркел ще остане в изолация.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ще му бъде добре на макрото на путиновия кол ,пляскан от господарката мъркъл а от време на време ще свири на тромпета.....
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Путин да изпрати и другите гейове след първия във Франция и ще станат приятели.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
французите не заслужават внимание.както каза льо пен жена ще управлява;или аз или меркел.макрон ще лиже ди.ника на меркел до разпада на фашисткия ес