Путин убеден, че Асад не е използвал химическо оръжие

Няма никакво доказателство за това, смята руският президент
30 май 2017 21:55, Красимир Ангелов
122
Путин убеден, че Асад не е използвал химическо оръжие
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви, че е убеден, че сирийският режим на Башар Асад не е извършил смъртоносната химическа атака в началото на април, предаде Франс Прес.

"Според нашата информация няма никакво доказателство, че Асад е използвал химически оръжия. Убедени сме, че не го е направил", заяви Путин в интервю за френския вестник "Фигаро".

Редица западни страни, сред които Франция, обвиниха сирийския режим, че е отговорен за химическата атака в Хан Шейхун на 4 април, в която бяха убити 88 души. Три дни по-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да се нанесат въздушни удари по сирийска военновъздушна база като ответна мярка.

В отговор на въпрос за споменатата вчера във Версай от френския президент Еманюел Макрон "червена линия", че всякаква употреба на химически оръжия ще бъде последвана от незабавен отговор на Франция, руският президент заяви, че е съгласен с този подход.

"Съгласен съм. Нещо повече, смятам, че този въпрос трябва да се зададе в по-широк контекст. Президентът Макрон се съгласи с това. Международната общност трябва да изготви обща политика срещу всяко лице, всяка сила, използвала химически оръжия. Отговорът трябва да направи употребата на химически оръжия чисто и просто невъзможна", заяви Путин.

Той посочи, че е предложил да бъдат създадени условия за инспекции на мястото на атаката в Хан Шейхун, но всички големи сили са отказали. По думите му целта на твърденията за химическа атака била Асад да бъде дискредитиран и подложен на натиск, отбелязва Ройтерс.

"По наше дълбоко убеждение това е просто провокация. Асад не е използвал такова оръжие", цитира ТАСС думите на Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бомбите в Хирошима и Нагасаки трябваше да бъдат хвърлени над Москва и Ленинград.Много злини щяха да бъдат спестени на човечеството...
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад е законен президент, колкото беше законен и Тодор Живков.
39
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нареди атаката над болници в Сирия, пълни с майки и дечица. Така, изобщо не е учудващо че е обгазил тези сирийци.
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са 88 избити с отровен газ ...?За другаря Путин това е нищо, освен статистика.Той изби 400 деца в училището в Беслан, а вие пишете за някакви си 88 човека, които дори не са руснаци.
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа на Русия плаща за убийствата на Путин.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин изби стотици украинци, не му пука за няколко изтровени майки с деца в Сирия.
35
7
 
4
 
! Отговори
Позор. Браво ! преди 6 години
Сталин нареди избиването на над 40 000 поляци в Катинската гира.Путин е достоен заместник.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не твърди, че Асад е използвал химическо оръжие!Путин го използва, а не Асад.Нали това казва и Путин.
33
4
 
3
 
! Отговори
Позор преди 6 години
Понеже Путин изгуби всякаква политическа сила и подкрепа, и започна да избива хората в Сирия с отровни газове.Никой не му вярва след нападенията над Грузия и Украйна, Чечня.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад ще свърши като Саддам а Путин ще свърши като Кадафи!
31
2
 
3
 
! Отговори
Кой е бил преди 6 години
На парче от химически снаряд е имало емблема на "Росвооружение", таке е ясно чия е химическата атака.Това не е фирма от Нова Зеландия или Япония, а държавна руска, снабдяваща руската армия с оръжия и боеприпасьi
30
5
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Кой е тоя Сорос, дето подлудява русофилите така бясно ;)Сигурно е готин тип ...?И не трови хората с бойни отровни вещества, убеден съм, защото това си е стара руска традиция - масовите убийства.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирия е важна за Путин за да спре доставките на евтин газ от Катар, през Сирия, до Европа.Тогава Русия вече не може да бъде единствен доставмчик за ЕС и ще трябва да намали цените.Русия сега е бедна, а тогава направо ще колабира.Затова Путин е готов на всякакви убийства, но да запази вярното си собака Асад.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Путин най-добре знае кой използва химически отрови.Самият той. Никой друг.Затова говори с такава убеденост.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е убеден, че Асад не е ползвал отровен газ, защото самият Путин го е ползвал ;)Затова е напълно убеден кой е изтровил хората в Сирия !
26
6
 
4
 
! Отговори
Продължението преди 6 години
И болници пълни с деца разруши Путин в Сирия, също както изби децата в Беслан, помните ли?Изтрови сирийците, както изтрови всички в онзи руски театър, завзет от терористи... и това ли забравихте?Руските лидери никога не са ценели човешкия живот... помните ли Сибирските лагери на Сталин, избил милиони руснаци, украинци, финландци, поляци ?
25
7
 
3
 
! Отговори
Така сие ... преди 6 години
Асад не е използвал хим оръжие.Путин го направи, снарядите с отровния газ са произведени, доставени и изстреляни от руските части в Сирия.Точно това признава и Путин.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е психопат, патологичен лъжец и масов убиец. Може и путинските соколи да са хвърлили газовите бомби.
23
9
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Ми, наплашен е Путин. Нормално е. Все пак Западът не веднъж е доказвал, че се ръководи от хладнокръвни убийци, които криейки се зад фалшивите евроатлантически "ценности" и фасадната си демокрация вършат чудовищни неща.Всеки, който не играе по свирката на юдомасонските им болни амбиции за Нов световен ред бива очистван.Те застреляха най-обаятелния президент на САЩ за всички времена - Кенеди, та няма да пушнат Путин при удобен случай ...Затова руските служби го пазят толкова. И правилно правят.
22
3
 
5
 
! Отговори
? преди 6 години
До Леле лелеТоя от снимката, дребния бе много противен на вид бе****************************************************Макрон май е толкова висок колкото и Путин... Е и това ли е проблем?