Путин убеден, че Асад не е използвал химическо оръжие

Няма никакво доказателство за това, смята руският президент
30 май 2017 21:55, Красимир Ангелов
122
Путин убеден, че Асад не е използвал химическо оръжие
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви, че е убеден, че сирийският режим на Башар Асад не е извършил смъртоносната химическа атака в началото на април, предаде Франс Прес.

"Според нашата информация няма никакво доказателство, че Асад е използвал химически оръжия. Убедени сме, че не го е направил", заяви Путин в интервю за френския вестник "Фигаро".

Редица западни страни, сред които Франция, обвиниха сирийския режим, че е отговорен за химическата атака в Хан Шейхун на 4 април, в която бяха убити 88 души. Три дни по-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да се нанесат въздушни удари по сирийска военновъздушна база като ответна мярка.

В отговор на въпрос за споменатата вчера във Версай от френския президент Еманюел Макрон "червена линия", че всякаква употреба на химически оръжия ще бъде последвана от незабавен отговор на Франция, руският президент заяви, че е съгласен с този подход.

"Съгласен съм. Нещо повече, смятам, че този въпрос трябва да се зададе в по-широк контекст. Президентът Макрон се съгласи с това. Международната общност трябва да изготви обща политика срещу всяко лице, всяка сила, използвала химически оръжия. Отговорът трябва да направи употребата на химически оръжия чисто и просто невъзможна", заяви Путин.

Той посочи, че е предложил да бъдат създадени условия за инспекции на мястото на атаката в Хан Шейхун, но всички големи сили са отказали. По думите му целта на твърденията за химическа атака била Асад да бъде дискредитиран и подложен на натиск, отбелязва Ройтерс.

"По наше дълбоко убеждение това е просто провокация. Асад не е използвал такова оръжие", цитира ТАСС думите на Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе, че снимката е нарочно подбрана тва е ясно. ясно е и че ассад не е използвал химическо оръжие. щото са го използвали руснаците. така че вова е напълно прав в убежденията си.
20
9
 
9
 
! Отговори
Леле леле преди 6 години
Тоя от снимката, дребния бе много противен на вид бе !Как да вярваш на човек, с такава визиономия!А, Руснаците изглежда, че съвсем са оглупели от 70 години комунизъм за да гласуват за него.Тъжно ми е за свестните хора в Русия, в каква Скотска държава живеят !
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Самодържеца ПутинНе съм адвокат на Путин, но, доколкото си спомням, твърдението беше / и е!/, че в Донбас и Крим няма официално навлизане на руски части. И това безспорна истина и до днес. Що се отнася до подкрепата на Русия за сепаратистите в Донбас, както и участието на руски граждани в бойните действия там - това е извън всякакво съмнение. И едва ли някой е изумен от това, че Путин оказва подкрепа на етническите руснаци в Украйна, които някои местни патриоти бяха решили да поизбият!
18
10
 
12
 
! Отговори
Самодържеца Путин преди 6 години
Не ме интересува в какво е убеден един патологичен лъжец, преминал и шпаклован през най-зловещите тайни служби за времето си. Путин твърдеше, че в Крим и в Донбас няма руски войници, но се оказа друго. Всички руски/съветски лидери са лъжци. Ленин обещаваше свобода и хляб на масите, Сталин превърна Русия в гигански концентрационен лагер, а Путин ще завърши започнатото от предшествениците си.
17
8
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Това с хим. атака е очевидна лъжа,но няма значение-американците често правят такива неща и после задължават другите да им вярват-не е новост.По-интересното е,че имаше контакт между човек на Рот.шилд(Макрон) и Путин(поне 1/4 евр.еин)!Едва ли е случайно!Явно се върви към някаква сделка,ама да видим...
16
9
 
10
 
! Отговори
Аз пък вярвам че преди 6 години
*** е духовен ***, който поддържа войната в Сирия за да спре конкуретните газови тръби
15
5
 
8
 
! Отговори
Спор нямаме че преди 6 години
*** е духовен *** който поддържа войната в Сирия за да спре конкуретните газови тръби
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво доказателство за това, смята руският президент"Няма никакви доказателства" е любимата мантра на най-големият дипломат Лавров но за съжаление на русофилството той е такъв само според гъ3олизеца Борисов. Сега виждам че и Путин жонглира със същата словестна еквилибристика.Или Путин има прекалено доверие на подставника си Асад, или най-вероятно отново играе на лъжливата руска струна.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анти християните Русия трябва да се покаят , като Германия! Да станат тихи и смирени . Само така, хората в европа ще ги приемат един ден. Всичко друго е празни приказки и загуба на време.
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛЕШЕВУТИН ВИНАГИ Е СЪС ИЗРАЕЛ И ВИНАГИ Е ПРОТИВ ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ КОЙТО ИЗБИВА И ИСЛЯМСКИЯ СЪЩО!ОСВЕН ТОВА ПУТИН Е ОБЯВИЛ, ЧЕ Е ОБРЯЗАН!!!
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТИН УБЕДЕН, ЧЕ ПУТИН НЕ Е ИЗПОЛЗВАЛ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ!!!ПРОКЛЕТ ДА Е НАВЕКИ МАКРОН ЧЕ СЕ СРЕЩНА С ТОЗИ АНТИХРИСТ АТЕИСТ НОМЕР 1 НА СВЕТА МАСОВ УБИЕЦ!
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Путин не е евреин.ама верно ли? я му проучи хубаво автобиографията , ама хубаво!
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13 Путин е от човек от улицата,има писания,че не се знае кой точно е баща му.КГБ е неговият дом.Но е заобиколен с евреи.
8
16
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Садам си получи заслуженото, както си го получиха Кадафи и Чаушеску.Идва ред на Асад, такава ще е съдбата и на всички други диктатори.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Направо му повярвахСъс сигурност сте вярвали възторжено и на твърденията за ОМП на Саддам така, както сега сте убеден, че Асад е използвал ХО? Спомняте ли си за Саддам? Г-н Макрон дали си спомня? Дали си спомня, че кашата с управлението на малцинството в Сирия е изобретение на една световна свръхсила по времето, по което се създава страната, отцепена от Османска Турция? Дали си спомня, че въпросната свръхсила се нарича Франция?Съмнявам се!
6
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не вярва на лъжите на Путин,разговарят с него,защото трябва, а не защото го ценят,като партньор.
5
7
 
18
 
! Отговори
хм преди 6 години
не може да се отрече на Путин, че има топки! Дори само за това, че дръзва да се надлъгва с евреи!
4
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе той и Саддам нямаше химическо, ама САЩ първо бият, после питат и търсят. Няма значение.
3
26
 
8
 
! Отговори
Направо му повярвах преди 6 години
Лъже като брадат ци.ганин, а пък е и бивш кадър на КГБ (т.е. квалифициран лъжец).
2
30
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Защо му беше на Макрон... - да кани у дома си микрон...