Европа не е самотна на геополитическата сцена

Експерт: Ситуацията в Сирия няма как да бъде решена без Русия!
31 май 2017 11:15, Екип на Bloomberg
10
Европа не е самотна на геополитическата сцена
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа има много по-голяма гъвкавост и може да преследва ролята на балансьор на геополитическата сцена. Това коментира преподавателят от НБУ гл. ас. Георги Проданов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Германия и Франция поеха недвусмислено лидерската си роля в Европа. "И заявленията на Меркел, и отговорността на Макрон спрямо Путин са доказателство, че Европа не е геополитически самотна или поне не е лишена от идеи какво да се случи в друга ситуация - нещо, за което САЩ и Русия не са подготвени", посочи той. 

Демонстрацията, че САЩ са в състояние да организират коалиция на желаещите арабски държави, които да останат с впечатление, че могат да решават това, което се случва в арабския свят е опит да се спечели време, коментира още Проданов. 

Ситуацията в Сирия няма как да бъде решена без Русия, отбеляза той.

"Големият проблем с Русия е нейното непостоянство и фактът, че продължава да има различно отношение спрямо САЩ и европейските партньори", обясни преподавателят.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И САЩ, И РУСИЯ ИЗРЯЗВАТ ЕВРОПА ОТ СИРИЙСКИЯ ВЪПРОС.ЕВРОПА СИ ИМА СВОИ ТЕЖКИ ПРОБЛЕМИ ЗА РЕШАВАНЕ , ДА НЕ СЕ МЕСИ, КЪДЕТО НЕ И Е МЯСТОТО.СВЕТОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ ЩЕ СЕ РЕШАВАТ ОТ САЩ, РУСИЯ И КИТАЙ.
7
1
 
0
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Всичко се върти около Европа.Тук е цивилизацията,всичко друго е прованс.Ако САЩ го играе тежко,може би е време за затопляна на отношенията с Русия.Или може би по тесни връзки с Китай.Или може би европейска армия.Или може би разпадане на ЕС,което до доведе до такав срив на финансовата система,че всичко в света ще почне от нула.Кой може да си го позволи това.Със сигурност не Русия и САЩ.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, Фреди Меркюри.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4: "само Русия може да реши ситуацията в Сирия."...ако си изтегли "космическите войски" !
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Експерт: Ситуацията в Сирия няма как да бъде решена без Русия!"А още по-експертно и точно - само Русия може да реши ситуацията в Сирия.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми тя разззия е от бая време вече там. Реши ли "ситуацията"?
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е, няма как да се реши проблемът в Сирия без да се реши проблемът с Русия. Всъщност това си е един и същ проблем.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Експерт: Ситуацията в Сирия няма как да бъде решена без Русия!"По-експерт: Ситуацията в Сирия няма как да бъде решена и без САЩ, Турция, СА, ИД, Иран, Европа!