САЩ свалиха междуконтинентална ракета

Пхенян заяви, че е готов да използва подобни оръжия
Обновена: 31 май 2017 11:56 | 31 май 2017 11:55, Елка Василева
95
САЩ свалиха междуконтинентална ракета
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът осъществи във вторник успешен опит за прехващане на междуконтинентална балистична ракета, с каквито полага усилия да се сдобие Северна Корея. Това съобщи американската армия, предаде Франс прес.

Армията на САЩ за пръв път успява да свали междуконтинентална балистична ракета, уточни в комюнике държавната агенция за противоракетна отбрана.

Противоракета, изстреляна от военновъздушната база Ванденбърг в Калифорния, "успешно прехвана мишената - междуконтинентална балистична ракета", стартирала от полигон на Маршаловите острови, се казва в документа.

Тази система е жизненоважна за отбраната на страната и изпитанието показва, че разполагаме с ефикасно и надеждно средство за възпиране на една съвсем реална заплаха, заяви вицеадмирал Джим Сайринг, директор на агенцията.

Става дума за система за ПРО, чиито радари и други локатори, разположени из цял свят и на сателити, откриват ракетни пускове на противника. После се изстрелват ракети прехващачи, които унищожават съответната цел в космоса, използвайки кинетични бойни глави, пояснява АФП.

След изявлението на САЩ за успешния тест Северна Корея предупреди, че е готова да изстреля междуконтинентални балистични ракети "накъдето и да било, когато и да било, по заповед на върховния главнокомандващ" Ким Чен Ун, както пише "Нодон синмун" - официалният орган на управляващата Корейска трудова партия.

"САЩ трябва да знаят, че нашето твърдение, според което можем с ядрените си оръжия да превърнем в пепел леговището на дявола, не са думи, хвърлени на вятъра", добавя вестникът.

Пхенян извърши в понеделник нов ракетен опит - трети за три седмици и 12-и от началото на годината. Според източник на южнокорейската информационна агенция Йонхап ракетата е била балистична и вероятно е паднала в морската икономическа зона на Япония.

Миналата година Пхенян извърши два ядрени теста и ускори програмата си за ракетни изпитания въпреки наложените му от ООН санкции.

Говорител на Пентагона заяви вчера, че американският тест за прехващане на междуконтинентална ракета не е осъществен в отговор на скорошните изпитания, проведени от КНДР. Но добави, че "в общи линии Северна Корея е сред причините да притежаваме тази способност" .

"Те продължават с опитите, както през уикенда, и с използването на опасна риторика, която намеква, че биха могли да нанесат удар по американска територия", напомни говорителят.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
9999 преди 6 години
До КРАЛИ МАРКОЕдинствената държава която неможе да бъде победена е САЩ.Бюджетът на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия.Съответно могат да си позволят да разчитат в пълен капацитет на най-новите технологии.Армията на Русия дори не е и на 50% модернизирана поради липса на финанси.Руснаците могат да разчитат единствено на ядрени оръжия,защото нямат ресурса да поддържат сериозна война повече от месец.САЩ могат да водят война с 10 държави едновременно в продължение на 1-2 години.
69
1
 
3
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
РУСИЯ СА ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР ДЪРЖАВА В СВЕТА КОЯТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ !!! сащ СА ТОР. ГНЕЗДОТО НА САТАНАТА. ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖАТ ОТ ВЪТРЕШНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ. ИМАТ ДА ИЗПЛАЩАТ КАРМА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОИТО ИЗВЪРШИХА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.
68
2
 
2
 
! Отговори
анонимния111 преди 6 години
До Анонимен 87Вероятността янките да свалят ракета на противника е 99%. Имат системи и радари разположени из целия свят ,които следят най-опасните зони.В момента в който ракетата се изстреля вече се следи и за краткото време което ще пропътува тя ще бъде свалена 5 пъти докато стигне до американска територия.Никоя друга държава не разполага с подобна противоракетна защита и то разположена по целия свят.Единствения шанс е да се изтрелят многобройни ракети и то едновременно,което пак е спорно.
67
2
 
3
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До БобиЕдинствените оръжия които са еднакви на двете държави са ядрените.Във всичко останало САЩ са много по-напред от руснаците.Даже един от водещите фигури в Локхийд Мартин каза ,че каквото и да се говори американците са десетилетия откъм военни технологии пред целия свят,но подобни оръжия ще се видят само при една евентуална война с Русия или Китай.Позайнтерсувай се малко за ДАРПА и нещата които са произвели преди 20 години.Неща които руснаците тепърва се опитват да направят.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е никакъв признат на оптимистичност.Свалили са ракета, която те са изстреляли, и те трябва да свалят, за да си заслужат милиардите финансиране, от които повече от половината ще бъде прибрано в джобовете им.Вероятността, че действително ще могат да прихванат и свалят противникова балистична ракета е прекалено ниска.
65
3
 
6
 
! Отговори
САМ преди 6 години
До 83 Омбре : По-същата логика и САЩ могат да изстрелят стотици ракети към Русия...Тука обаче става въпрос за ПРО и че САЩ разполагат с такива системи из целия свят ,така че имат по-добър шанс да се защитят от всяка друга държава.Парите които са отделени за цялата противоотбранителна система по света е колкото военния бюджет на Русия.
64
1
 
3
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Боби ,да сравняваш битки от първата и втората световна война с една евентуална война в днешно време ,просто няма никаква логика.Надявам се разбираш ,че в момента сме в ерата на технологиите и всякакви примери от войни преди десетилетия са безмислени ,независимо за коя страна става въпрос ?
63
3
 
1
 
! Отговори
Омбре преди 6 години
Става дума за система за ПРО, чиито радари и други локатори, разположени из цял свят и на сателити, откриват ракетни пускове на противника.......за еденичен случай предварително уточнен.....Да но в началото на един глобален конфликт излитащите ракети от Русия ще са стотици... тогава ще се превърнат в пустиня от радиоактивно стъкло и ще ми хванат ***. Какво ни топли нас мирлионите потенц;иални жертви на Банкеро -юдейската върхущка в САЩ ?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, добре, че не можеш да се видиш отстрани какви глупости пляскаш.
61
8
 
6
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Вие тука адекватни ли сте въобще? Знаете ли какво означава една евентуална война между Русия и САЩ ? Осъзнавате ли че това никога няма да се случи ,защото радиацията в резултат от войната ,ще означава край на човечеството ? Абсолютни глу*паци сте.САЩ могат да унищожат Русия икономически ,ако решат.Не им трябва война.В момента САЩ налагат санкции на Русия при всеки техен грешен ход.Разберете че САЩ са най-добрия съюзник който можеш да имаш и най-лошия враг и руснаците са длъжни да се съобразяват
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА БЕ, АМА СДВАЛЕНАТА РАКЕТА СИ Е АМЕРИКАНСКА- УЧЕБНА. НЕ ИМ СТИСКА ДА ПРОБВАТ С КОРЕЙСКА, ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ, ЗНАЕ ЛИ СЕ.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиИ Косово се отцепи самостоятелно от Сърбия.
58
0
 
8
 
! Отговори
До проф.Боби преди 6 години
Професоре, шапка ти свалям на майсторлъка, с който редиш пълни глупости с пълни недомислици! Евала! Тук е мястото за един цитатат Бисмарк:" Глупостта е дар божи, но не бива да се злоупотребява с нея"!
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиНарязаха толкова, колкото нарязаха и американците според договора за ограничение на ракетите със среден обсег. Но ти твърдеше съвсем друго и вбушавашв, че едва ли не били подведени. ПАТОЛОГИЧЕН лъжец си Бубенце. Всеки във форума го знае.
56
9
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
С тия дизелови гемии къде са тръгнали руснаците?
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След това Крим се обединява по казуса ФРГ/ГДР с РФ и Русия ...Какво стана с казуса Косово бре Боби?Загря ли най сетне, че не ти пасва на теориите?То не, че ФРГ/ГДР пасва, ама ...
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиПрочита на Русия за агресията и я Украйна и анексията на Крим си го тиражирал стотици пъти. Но няма нормален човек по света, който да му вярва. Дори най-отявлените *** в Русия не вярват, да не говорим за ООН, която също признава анексията за окупация. Или пък Китай, приятел на Русия според руските слуги, който съще не я признава и държи на "териториалната цялост" на Украйна.
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяни, Джу плаче в Кремъл, русофилите подсмърчат жално. Свърши се с руското величие!
52
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките направиха ветенките смешни
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев 60еврото стабилно!..така ли мислиш? докато не се отпишат невъзвращаемите дългове - нищо и никой не е стабилно