САЩ свалиха междуконтинентална ракета

Пхенян заяви, че е готов да използва подобни оръжия
Обновена: 31 май 2017 11:56 | 31 май 2017 11:55, Елка Василева
95
САЩ свалиха междуконтинентална ракета
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът осъществи във вторник успешен опит за прехващане на междуконтинентална балистична ракета, с каквито полага усилия да се сдобие Северна Корея. Това съобщи американската армия, предаде Франс прес.

Армията на САЩ за пръв път успява да свали междуконтинентална балистична ракета, уточни в комюнике държавната агенция за противоракетна отбрана.

Противоракета, изстреляна от военновъздушната база Ванденбърг в Калифорния, "успешно прехвана мишената - междуконтинентална балистична ракета", стартирала от полигон на Маршаловите острови, се казва в документа.

Тази система е жизненоважна за отбраната на страната и изпитанието показва, че разполагаме с ефикасно и надеждно средство за възпиране на една съвсем реална заплаха, заяви вицеадмирал Джим Сайринг, директор на агенцията.

Става дума за система за ПРО, чиито радари и други локатори, разположени из цял свят и на сателити, откриват ракетни пускове на противника. После се изстрелват ракети прехващачи, които унищожават съответната цел в космоса, използвайки кинетични бойни глави, пояснява АФП.

След изявлението на САЩ за успешния тест Северна Корея предупреди, че е готова да изстреля междуконтинентални балистични ракети "накъдето и да било, когато и да било, по заповед на върховния главнокомандващ" Ким Чен Ун, както пише "Нодон синмун" - официалният орган на управляващата Корейска трудова партия.

"САЩ трябва да знаят, че нашето твърдение, според което можем с ядрените си оръжия да превърнем в пепел леговището на дявола, не са думи, хвърлени на вятъра", добавя вестникът.

Пхенян извърши в понеделник нов ракетен опит - трети за три седмици и 12-и от началото на годината. Според източник на южнокорейската информационна агенция Йонхап ракетата е била балистична и вероятно е паднала в морската икономическа зона на Япония.

Миналата година Пхенян извърши два ядрени теста и ускори програмата си за ракетни изпитания въпреки наложените му от ООН санкции.

Говорител на Пентагона заяви вчера, че американският тест за прехващане на междуконтинентална ракета не е осъществен в отговор на скорошните изпитания, проведени от КНДР. Но добави, че "в общи линии Северна Корея е сред причините да притежаваме тази способност" .

"Те продължават с опитите, както през уикенда, и с използването на опасна риторика, която намеква, че биха могли да нанесат удар по американска територия", напомни говорителят.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оф... нито ким-чо ше пусне някога реална ракетка, нито тромпета иска да си вкарва беля, нито нищо ... вятър и най-вече мъгла за офчиците, които трябва да бъдат държани със заряд "+" и "-", за да протича ток във веригата и да продължава по някакъв вече необясним начин, да се върти мелничката на "купуване без пари и връщане на двойно ресто".просто ким-чо остана "послед. мохикан", който се чуди как да прокара "демокрацията" и у тях, така, че пак да е шеф, ама не на държавни, а на частни активи!
49
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЗащо отново лъжеше, бе Буби? Какво са нарязали през 90-те години? Дори прибраха над 5000 ядрени бойни глави от Украйна, като им гарабтураха теритириална неприкосновеност със специален договор. Който вероломно нарушиха !!! Ти си или патологичен лъжец или невежа и ***.
48
3
 
3
 
! Отговори
До проф.Боби преди 6 години
Ти пак ли си се развихрил да раздаваш компетентност? Не трябва ли първо ти да се образоваш? За военен ли си учил? От целодневно цъкане по компютрите не се поумнява, а обратното. И Баренцово море е плитко където потъна Курск. Ако беше застанала вертикално щеше да стърчи над водата, но това не и пречеше да плува там.
47
1
 
13
 
! Отговори
партенки преди 6 години
преди и по време на война се лъже най-много :) То така се сваля балистична ракета :)
46
4
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Добре де ако северна Корея изтреля ракета по янките, то тя може и да бъде прихваната, ама ако янките изтрелят ракети по северна корея то какво ше се получи!? Тия от кореята май май ич не са си задавали тоя баш въпрос!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До остарели оръжия*****************************Мноо филми гледаш :) Незнам да има ракета за 1000 гущера дето да порази съвременен танк с един удар и то така, че да го унищожи напълно :)
44
5
 
1
 
! Отговори
остарели оръжия преди 6 години
Един модерен танк струва над $5 млн. и се отстрелва с реактивни снаряди за около $1000, след което става на скрабЕдна балистична ракета, заедно със шахта, касетъчната глава и т.н. струва над $500 млн., годишно поддръжката е около $1 млн. и се отстрелва със състема за противоракетна отбрана за $3 млн.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската *** е най-добре да нареже ракетите си за скрап, а *** да престанат да *** за Искандери и прочие ширпотреба.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев не сме 44а...
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,краваролизачи!Какво така затихна,та даже изчезна оная работа,с "непобедимата хЪмерканска армада",дето с такъв гръм и трясък се насочи към КНДР и ги заплаши,че,ха са изстреляли нова ракета,ха....напрво са ги изпепелили!Ким продължава да си изстрелва ракети,Тръмпчо нещо закекна със заканите си.Само вие продължавате да ревете възторжено,вероятно в унисон с доларчетата,които ви подхвърлят.Ами,ревете си,докато Ким си прави опити с ракети,а "непобедимата армада е изчезнала някъде!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Аз като ви казвам че нямате идея кви ги говорите вие не... Дизелова подводница ще бъде засечена още на първото и изплуване а то ще е доста скоро след тръгването и.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго е да имаш самолетоносач на въглища и дима да се вижда от километри и да всява страх в сърцата на противника.
38
6
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
Дойде ред и краварника да изпитва страх и несигурност,но така ще бъде,като си врът гагите навсякаде,и дано не им се наложи да го разберат по трудния начи,защото със свойте действия настройват света срещу себеси.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смея се на шулумигите които се подиграват с армията на САЩ... Любимата ви руска *** може само да си мечтая за такава и за бюджета и. Видяхте няколко маршируващи курсантчета по площада и се подмокрихте.
36
2
 
6
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
До Анонимен"Идва краят на междуконтиненталните балистични ракети"Идва краят на СТАРИТЕ МБР!На тяхно място ще застанат маневриращите междуконтинентални ракети с непредвидима траектория,което е голям проблем за кинетичните бойни глави.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да имаш самолетоносач на ***.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34С дизелова подводница ли? Щот те други нямат.
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свали ли са си собствената ракета??? Е ако и това не успеят ... много са зле , не че сега не са !
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да имаш C400 дето врабчета не пуска, само томахавки. Другото са сладки приказки.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С техните подводници ще трябва да я стрелят а прашка.