Тръмп е решил да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата

Екип вече работел по подробностите за изтеглянето
Обновена: 31 май 2017 16:08 | 31 май 2017 16:08, Елка Василева
35
Тръмп е решил да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, съобщи информационният сайт Axios, като се позова на информирани източници.

Тръмп отказа да подкрепи Парижкото споразумение за климата на срещата на върха на Г-7 в Сицилия в събота и каза, че му е нужно още време, за да вземе решение. След това написа в Тwitter, че ще вземе решението тази седмица, припомня Ройтерс.

Фокс нюз също цитираха анонимен източник, който потвърждава оттеглянето от споразумението.

Близо 200 страни участваха в преговорите в Париж през 2015 г., чиято цел беше да ограничат затоплянето на планетата, включително като намалят емисиите на въглероден диоксид и други газове, резултат от изгаряне на изкопаеми горива. По силата на Парижкото споразумение САЩ трябваше до 2025 г. да намалят емисиите си с 26 до 28 на сто спрямо равнището от 2005 г.

Axios съобщава, че по подробностите за изтеглянето работи екип, който включва ръководителя на Агенцията за опазване на околната среда Скот Пруйт. Вариантите са официално оттегляне, което може да отнеме три години, или оттегляне от договора на ООН, на който се основава споразумението - по-бърз, но по-краен вариант.

Върху решението за оттегляне от климатичното споразумение е повлияло писмото на 22 сенатори от Републиканската партия на САЩ, които призоваха за оттегляне от споразумението. Сред тях беше и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, припомня Аксиос.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
0
 
! Отговори
JIvanov Geolog преди 6 години
Проучване на конференциите по климата доказаха използването на нагло престъпни спец наркотици и обемно пси блокиране на делегациите на страните измамени да подпишат документи вкл протокола от Киото.Нанесени са трилиони долари загуби на страните а климата се уврежда все по тежко с нови нарочно подавани на хората през наркомани оръжия вкл холограмни,цифрови,електромагнитен смог има навсякъде,сриват се защитни граници с цифровизация на ефира.От сателити разтопиха ледниците..
26
3
 
0
 
! Отговори
Йордан Иванов Геолог преди 6 години
Brawo нагли престъпници обсебени от жестоки врагове изпозлваха тежко престъпни анти човешки оръжия за обемно пси препрограмиране на некомпетентни делегации от страните членки на ООН.Вместо ударно за няколко дни да блокират над 90% от оръжията ползвани за тежко и трайно увреждане на климата престъпниците набутаха страните в разходи за трилиони долари живи>Трябва веднага да спрат уврежданията с включени фарове денем..Няма лечение засега на увредените обеми от скенери маскирани като фарове.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, сега на Меркел любимия климавандел ще и го вкарат у газа. *** тъпата физичка!!!
24
5
 
2
 
! Отговори
о..да преди 6 години
,,Kлиматичните промени'' са голям бизнес, голяма далавера. Очаквайте скоро данък-,,дишане'' и данък -,,живот'',защото живеейки и дишайки,населението спомага за паниковия ефект и въглеродните емисии
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците ще съсипят света! Европа и Русия трябва да се обединят срещу това зло! Стига сме оставяли ЦРУ да ни манипулира и хвърля едни срещу други.
22
11
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
На тази планета има машина на времето, kазва се самолет. С nего човек може да отиде в третия сват и да види какво ще се случи ако спрем използването на въглища, атомна енергия, нефт, коли, трактори, камиони, заводи и т.н.Това което предлага парижкото споразумение е едно огромно правителство което ще реши проблема. Това разбира се не е възможно. Примери: СССР, Китай и т.н. Всички тези държави имат или имаха големи правителства но въпреки това са едни от най - големите замърсители.
21
4
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Правилно е решил човека! За климата отговарям аз.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам климатичните зелоти цъкат минуси на поразия. Май истината не ви отърва, грантовете да не вземат да секнат.Маите са изчезнали заради засушаване. Кой го е предизвикал? Бритиш Петролиум? Ледените епохи кой ги е предизвикал? Неандерталците са спрели да готвят?Налагат ви политическа доктрина с очевидни цели - "дайте да ско.пим енергийно конкуренцията" и вие кълвете като пираня на прясно месо?
19
2
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А VW изгоряха на вятъра
18
4
 
3
 
! Отговори
Ц преди 6 години
Велик ,разкошен ,номер едно с мадама номер едно .Това е най-великия човек.бЕРДОЛИО УМРЯ ОТ ЯД.
17
8
 
8
 
! Отговори
Дориан преди 6 години
Браво! Най-сетне Америка отново има силен и харизматичен лидер, който гледа и защитава интереса на СОБСТВЕНИЯ си народ, което би трябвало да е задължението на всеки истински и отговорен лидер, включително и на Меркел и Борисов, но уви не е! Жалките ислямопоклоннически продажници като тях са по-загрижени за садистичната, кръвожадна антикултура на исляма и нейните поклонници, отколкото за народа си. Жалка картинка! Добре, че е Тръмп да подкрепя малкото патриоти-лидери в Европа като Орбан и Шилдо!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече от половината парникови емисии идват от Сащ. И амко трябва да спазват Парижките споразумения, ще плащат трилиони долари. На краварите по-им е лесно да нападнат някого, отколкото да плащат!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
/продължение/Следва, че да, промяна на климата има, НО НЯМА НИЩО ОБЩО С НАС. Ако щем да спре изобщо цялата индустрия и коли, това няма да промени тенденцията на затопляне.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основни фактори, влияещи върху климата:1.Осцилации на наклона на оста на земята, между 22 и 24 градуса. 2.Слънчев вятър /цикъл на слънчевата активност/.3.Космически лъчи /косвено са свързани със слънчевия вятър/....99.Някакви при.мати изгорили някои и друг килотон органични остатъци.
13
2
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
До 51 извинете
12
2
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
До 41 дано никога хора с такова мислене да не са фактор в света ,че горко им на бъдещите поколения
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Стана климатични промени защото вие деби.ли не можете да разберете концепцията с глобалното затопляне. А този Тръмп няма да изкара пълен мандат 100%
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ъ в крайна сметка гражданите там са си избрали президент да се замърсяват - това си е техен проблем. Европа трябва да продължи борбата със замърсяването . Също така с тройно повече сили и България трябва да се бори, защото ние живеем в абсолютна ***. Зимата кал , лятото прах.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е с право. Защото всяка година се въвеждат малки неща срещу замърсяването , но след 15 години , ще е цяла картина. Трябва да се върви напред , без значение глобално затопляне или не. Замърсители са ясни - коли , заводи , ядрени централи и околна инфраструктура. Трябва да се действа , защото ще стане по зле.
8
12
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
И с право е решил !Първо беше "глобално затопляне". Оказа се, че такова няма !Стана "Климатични промени". Безмислено название тъй като климата се променя от времето преди човека да съществува. Освен това човека се приспособява по - добре към затопляне отколкото към застудяване. Въроси:Каква точно е непосредствената опастност за човека от това, че океаните ще се покачат с 30 см. за 100 години ?Какво точно ще се случи ако температурата на земята се увеличи с 2 градуса ?Отговор:НИЩО !