Дания готви строги мерки срещу агресивната просия

Те са насочени главно срещу роми от Източна Европа
16
Дания готви строги мерки срещу агресивната просия
Снимка: Reuters

Дясноцентристкото правителство на Дания ще представи утре нови мерки срещу агресивната просия в страната, предаде ДПА. Смята се, че те ще бъдат насочени главно срещу роми от Източна Европа.

"Тук идват чужденци, създават лагери по улиците ни и извършват агресивна просия, рекетират за пари наши бездомници, уж за да ги защитават и ни създават усещане за несигурност", каза премиерът Ларс Льоке Расмусен в парламента. Той бе категоричен, че правителството няма да приеме това.

Мерките срещу агресивната просия включват удвояване на наказанието при първо нарушение до 14 дни затвор. Освен това полицаите ще получат допълнителни пълномощия да разширяват зоните, в които се забранява създаването на нелегални лагери или биваци.

ДПА отбелязва, че има ръст на оплакванията от агресивна просия и нелегални лагери без вода и елементарна хигиена в столицата Копенхаген.

Очаква се предложените от правителството мерките да влязат в сила през септември. Те бяха подкрепени и от главната опозиционна Социалдемократическа партия, както и от популистката антиимигрантска Датска народна партия, която обикновено подкрепя правителството.

В Дания просията отдавна е официално забранена и мерките имат за цел да закрепят тази забрана, съобщи за ДПА говорителка на правосъдното министерство. Правителството смята да повдигне въпроса и пред други страни от ЕС, които имат същите проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОЖАТ СЕ КАТО ЕДНОКЛЕТЪЧНИВ ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ,БЪРЗО!ОТ ТАМ ИДВА ПРОБЛЕМЪТ С РОМИТЕ!НИКОЙ НИКЪДЕ В НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОДСИГУРИ НЕОБХОДИМОТО!НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ПОВЕДЕ И НОРМАЛИЗИРА ТЯХНОТО СЪЗНАНИЕ,ОТНОСНО РАЖДАЕМОСТТА,КОЯТО ТРЯБВА ДА Е СЪОБРАЗЕНА С ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА РОДИТЕЛИТЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПОКОЛЕНИЕ! КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА РАЖДАШ ДЕЦА 3,4,5,и т.н. БЕЗ ДА ТЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО МОЖЕШ ДА ИМ ДАДЕШ,КЪДЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ,КАК ЩЕ ГИ ОБРАЗОВАШ,ИЗХРАНИШ,ВЪЗПИТАШ И ОФОРМИШ ДОБРИ ЛИЧНОСТИ?!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После българите били с тъмен тен
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ,къде били - аз се чудех що ги няма из София .Ей ,тея обиколиха света и то без един работен ден.- Евала ! ние си насилваме децата да учат по 16 години и после стават роби от 9ч до 18ч - Къде е истината бре хорааа ?
7
2
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
Искам да ги интегрират нека покажат на простите източно европейци как се прави. Но нека им припомня. В полша 15в са им рязали дясна или лява ръка за да знаят от коя част на страната са. В франция са ги трепали и са се крили в горите, което ги е карало да си ядат децата има рисунки от 17в. Папата е давал награда за всеки изгорен на клада. От англия са ги изнасяли с кораби за сащ за това там е най гол диаспора в света. И ние можем така но не ни дават, лицемери неземни!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те вече са си роми в Западна Европа..
5
0
 
13
 
! Отговори
Досада преди 6 години
У нас кога ще се гласуват подобни мерки?Само ще отбележа, че и преди промените са ме притеснявали много упорити просяци от онзи етнос - и деца, и млади момичета, и други. Върви след теб, настоява, ако се отдалечиш тичешком - кълне. А аз още нямах 18 г.Наистина, бяха много по-малко отколкото са днес. Но и по къщите обикаляха, и на тумби от провинцията идваха, и пред църквите висяха, и в началото на Градската градина в София имаше едни вечно дежурни. Никоя власт не може да ги промени с добро.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не така! Образовайте ги и ще видите неочакван ренесанс! Да не сте посмели да ги дискриминирате, тез клети гаврошовци....
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 дни затвор в Дания сигура ще им е като на хотелче ол-инклузив.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** нали можете да ги интегрирате? Айде да ви видим :)
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами интегрирайте ги, бре!!! На нас ни размахват пръст, сега полека лека виждат, че с тази с-г-а-н на глава не се излиза. Същото е и с новите гости на Меркел. Нямали къде да живеят. Нормалните хора работим, наемаме квартира, после теглим кредити, купуваме си жилище, плащаме ипотека. Ние можем, те не искат - защото правителството им позволява да живеят по този паразитен начин. И даже се опитват да изкарат виновни нас, съвестните граждани.