Кой точи помощи в Германия и Австрия – българите или друг?

Все повече чужденци получават помощи в европейските страни
1 юни 2017 20:57,
62
Кой точи помощи в Германия и Австрия – българите или друг?
Снимка: архив Reuters

В Германия все повече чужденци от Евросъюза получават детски надбавки, без да имат право на това.

"По всичко личи, че става дума за организирана злоупотреба", се казва в становище на германското финансово министерство, цитирано от "Билд".

От министерството подчертават, че все повече граждани на определени страни от ЕС подават фалшиви молби за детски за деца, които всъщност не съществуват. Най-вероятно се имат предвид предимно българите и румънците.

През изминалите месеци медиите в Германия често информираха за полицейски акции по подозрение в злоупотреби със социални помощи и детски надбавки, провеждани в проблемните квартали на градовете от Рурската област. Там живеят предимно българи и румънци. 

В тази връзка управляващите християндемократи за пореден път настояват размерът на детските да бъде напаснат към сумата, която се получава в страните, където живеят децата. Т.е. ако един баща работи в Германия, а детето му живее в България, той би трябвало да получавала не 192 евро, а 18,50 евро, пресмята "Дойче веле".

Колко хора получават помощи?

И австрийските медии тези дни се занимават с българските граждани. Вестник "Кроне" например посочва, че през последната година само във Виена броят на българите, получаващи социални помощи, направо експлоадирал. Те вече са над 1700, което представлява скок с близо 570%. Изданието обаче не посочва дали и тук става дума за злоупотреба или не.

Изданието отбелязва, че само през 2016 г. Австрия е изплатила 272,5 млн. евро семейни помощи за деца, живеещи в чужбина. Над 32 000 деца са получили пълният размер на помощта, а за почти 99 000 деца са били изплатени по-малки суми.

Според одитори между 2010 и 2015 г. получаващите помощи граждани на ЕС в Австрия е скочил със 191%. Най-голям скок имало сред емигрантите от България (569%), Унгария (278%) и Румъния (272%).

Въпреки това вестник "Krone" отбелязва, че най-голямата група, която получава помощи са... сирийците и турците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
ABTOP преди 6 години
ЕКСПЛОДИРАЛ СЕ ПИШЕ, А НЕ ЕКСПЛОАДИРАЛ!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е за роми от Варна дори има видео във Дойче веле от където е копирано всичко , доста Статии има там за тази Измама
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците гласували за Ердоган с ДА в Холандия и Германия трябва да се екстрадират в родината си при своя лидер-диктатор, а не да източват социалните придобивки в тези страни. Те вече са вредни на демокрацията.
37
0
 
10
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
Другия път като копираш от някаде готови Новини поне отдолу напише от къде си копирала
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пресмята "Дойче веле" .....................xaxaxa
35
0
 
9
 
! Отговори
до: Авторката преди 6 години
Пълни сглобени глупости си написала , по-добре да се прочете оригиналния Текст от Дойче веле на български там става ясно за Схемата и е предимно за Бремехавен Германия а не за Австрия
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като почнат да плащат на БЪЛГАРИЯ за образованието на същите тези българи /не говоря за индианците/ в РАЗМЕРА КОИТО ТОВА БИ СТРУВАЛО в съответната Гей.ропска страна, където работят, да се обадят.Наг.ляри м.ръсни.
33
0
 
19
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Не е луд,който е изял баницата,а който му я е дал.Щом дават Асан ша зима.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основно българите.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо се просълзих от мъка за германците
30
0
 
20
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Не от немския онлайн вестник Билд а всичко копирано 1:1 от Дойче веле и то на български
29
3
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
***, ние сме българи, ти не си. Каним те на мач на Рубин Казан.
28
2
 
45
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Не им ли е много удобно -кой каквото направил все българите сме виновни .Сирийците и турците най-много им точат помощите ама за тях може, те не са виновни.
27
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък досега,толкова години,не видях един българин да е на помощи в Германия?Първата им работа е да търсят работа.Не знам кой е измислил тази поръчкова статия.Особено за българите,които са една шепа народ.
26
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема най-малко са били българите,та дори и да са български ци-га.ни,ние българите сме една шепа хора.Да не говорим,че българите винаги са се интегрирали добре,където и да отидат.Проблема е друг.При положение,че има неуредени хора или държави вътре в самия ЕС,се приемат маса хора извън ЕС на които се урежда всичко,та дори и са с предимство,за тях да говорят,те са приели тези хора и решения.
25
3
 
46
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Убеден съм, че в основната си част въпросните български граждани са "*** индо-европейци от подвижния състав, с електорални права". Но все пак са европейци, господа западняци. За съжаление в България тех даже Бойко Борисов не може да ги интегрира, а той както е известно пали и гаси Слънцето. Те едва ли да да се върнат у нас понеже имат "професионален интерес и ангажимент" при вас. Затова ще ви бъдем задължени ако ни демонстрирате как вие ще ги интегрирте.
24
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Австрия и Германия има най-много турци,"бежанци",руснаци,поляци,украинци,румънци..и тогава българи.
23
1
 
60
 
! Отговори
123 преди 6 години
Помощите, а и парите на данъкоплатците в Германия ги използват най-вече така наречените бежанци. Те, без да са работили нито един миг в която и да било държава в Европейския съюз, получават тук жилища, пълно и безплатно медицинско обслужване, помощ за обучение по езика, а и помощи за децата си. А самите така наречени бежанци се излежават, цъкат на прескъпите си мобилни телефони и не дай боже нещо да не им се угоди-вдигат врява до небесата.(личен опит)
22
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия зелки изсипаха 400 милиарда евро безвъзмездна помощ на гърците и 3 милиарда първоначална вноска на Турция да събира афроазиатци за Дойчланд, за стотина милиона към пазарджишката маала захълцали, много расистка статистика, ще разсърдят Дьорт накрая
21
0
 
11
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
ЕксплоАдирал броя на получаващите помощи ръишли.