Пет пъти повече руски туристи в Турция през април

Увеличението при посетителите от Ирак е над три пъти
Обновена: 1 юни 2017 13:18 | 1 юни 2017 13:18, Елка Василева
24
Пет пъти повече руски туристи в Турция през април
Снимка: архив, Reuters

Руските туристи в Турция са нараснали близо пет пъти през април, а увеличението при посетителите от Ирак е над три пъти, сочат данни на турското министерство на културата и туризма, цитирани от англоезичното издание на в. "Сабах".

Броят на чуждестранните посетители в Турция се е увеличил през април с над 18 процента спрямо същия месец на миналата година. Регистрираното през април увеличение е първото след постоянен спад, отчитан през последните 20 месеца.

Отчетени са посещения на общо 2,07 милиона души от чужбина спрямо 1,75 милиона през април 2016 г. Най-голямо е увеличението на посещенията от Русия, като броят на руските туристи е нараснал с около 486 процента до 181 865 души.

Значително повече от преди иракски граждани също са почивали в страната. Скокът при тях е от 302 процента спрямо предишната година.

През първите четири месеца на 2017 г. броят на чужденците, пристигнали в Турция, е достигнал 5,87 милиона.

Заради силния ръст през април броят на туристите е нараснал с 0,96 процента, съпоставено със същия период на 2016 г.

Приходите от туризъм имат съществена роля в икономиката на Турция, която има голям дефицит по текущата сметка и се нуждае от приток на чуждестранен капитал, отбелязва изданието.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: туристиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
3
 
! Отговори
еми така е! преди 6 години
В московията всичко се управлява от кремъл. Дори това къде да ходиш на почивка. А и тия туристи в огромната си част са семейства на чиновници. Малко заплатка, малко рушвети...Но а са отишли там дето не им е " препоръчано". Като например: - миналата година турция- тая година Черна ГораА са им изстинали меките канцеларски столове