Путин за Тръмп: Новак е, а и има "свеж поглед" за политиката

Такъв тип хора ми харесват, призна руският президент
Обновена: 2 юни 2017 06:52 | 1 юни 2017 19:05, Анисия Иванова
73
Путин за Тръмп: Новак е, а и има "свеж поглед" за политиката
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин нарече своя американски колега Доналд Тръмп "прям и откровен човек", с когото той смята да установи нормални делови и лични отношения, както с всички свои колеги, предаде ТАСС. 

"Що се отнася до нашето приятелство с Тръмп: как можем да дружим с човек, когото не познаваме? Мисля, че и господин Тръмп не може да ме нарече свой приятел, аз също. Ние не се познаваме, нито веднъж не сме се виждали!", отбеляза Путин на днешната си среща с лидери на големи световни информационни агенции в Санкт Петербург. Тази среща стана вече традиционна и се провежда всяка година по време на Световния икономически форум в града на Нева.

Отговаряйки на въпрос за отношението си към Тръмп, Путин каза, че такъв тип хора по принцип му харесват. "Той е прям и откровен човек. Не можеш да го наречеш традиционен политик, той не е работил в политиката. Затова той е човек със свеж поглед върху нещата, независимо дали това се харесва или не на някого, но то винаги или много често носи определена полза", посочи руският държавен глава.

Ние сме готови за диалог с президента на САЩ, продължи Путин, но добави, че засега не знае как на практика ще се развият връзките между Москва и Вашингтон, защото в САЩ "още продължава вътрешнополитическата борба, която не позволява да се градят отношения" по редица направления.

Според него "русофобската истерия" в САЩ е насочена "срещу сегашния президент на САЩ, за да не му се даде възможност да работи нормално", но прогнозира, че това рано или късно ще приключи". "Ние сме търпеливи, умеем да чакаме, ще изчакаме", каза той.

Президентът изрази съжаление, че антируските настроения в САЩ засега предотвратяват сътрудничеството в борбата срещу тероризма. Запитан дали може да даде някакъв съвет на Тръмп, Путин каза, че би било контрапродуктивно да дава съвети, защото при неуспех това е възможност да се оправдаеш с някой друг.

"Бих искал да установим конструктивен диалог на основата на националните интереси на нашите страни, отчитайки тези интереси и уважавайки тези интереси. Смятам, че това е възможно със сегашния президент на САЩ. Но как ще стане в реалния живот - засега не знам", отбеляза руският президент. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Путин е Гросмайстор преди 6 години
Владимир Владимирович само може да извлече ползи от потресаващата липса на политически качества и на дипломатичност от страна на Тръмп. Сигурен съм, че Путин ще използва Тръмп, като оръжие срещу ЕС. Отношенията между САЩ и ЕС ще охладнеят, ще се получат раздори и от това Путин може да извоюва падане на санкциите срещу Русия, а защо не и съюз с ЕС! Путин е гросмайстор!
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е един *** в сравнение с Владимир Владимирович! Запомнете едно: най-големите и класни политици на нашето време са Путин и Меркел! Винаги с Германия, никога срещу Русия! А Тръмпи е едно разлигавено милиардерче, което няма връзка с реалността.
18
5
 
19
 
! Отговори
карина преди 6 години
Путин за пореден път доказа, че е човек с деликатен изказ, с много точна преценка и за да се тълкуват думите му трябва да да се чете между редовете, а не просто да ги вземаме едно към едно.Майстор на иронията, която намира , когото трябва и попада право в целта за тези, които го разбират.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По повечето коментари тук си личи съдържанието на надраменния им багажник!Как,бе джанъм не схванахте как Путин леко пързаля дедо ви Дончо,че заедно с него всички овчици дето му се кланят!Мат'рялчетааааа!Хайде Одите при скелета шорошков,дето хвърлил толкова пари,за да ви полира туй дето уж минава за "мозък",в чутурите ви!
16
21
 
6
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Тръмп + Путин=два циркови артиста. Единия клоун другия джудженце.
15
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Положението на хората в Русия никак не е розово.Масово протестират против Путин.Гледайте"Посадить Путина в 2017.Народ готов" и ще разберете за какво иде реч.80 % одобрение,ама друг път.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За клоун като Тръмп е голяма чест да бъде похвален от политик като Владимир Путин.
13
2
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 16В реалния живот и броя на дивизиите има значение... Та, колко дивизии има Холандия, ако перифразирам другаря Джугашвили!!!?
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Офф *** к засмърдя на нимита риба -Путин,аман.Руското бруто е като на холандия а са 100 пъти най малко по големи по площ,е как мислиш ,че Тръмп щи обърне внимание,Русия е твърде слаба за да бъде съюзник на САЩ
11
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като Гитлер и Мусолини.Фашистите се харесват един друг.
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четка се на световния хегемон.
9
7
 
12
 
! Отговори
100 %Антикомунист преди 6 години
Руснаците не са били желани на 9.09.44 у нас,но в Крим са били чакани с нетърпение.Целият бръм сега е пропаганда.
8
5
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 9Не сте само вие... Завършилите основно образование в последните 25 години, срещате трудности с усвояване на елементарен текст на Кирилица... Шорош ще ви привежда на шльоковица!
7
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 13Как ши *** купи, нъли няма пари!???
6
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да престане да анализира американската политика.И без това вече никой не го слуша.Напразни остават опитите му да си купи американски президент,системата в САЩ е здрава,слава Богу.
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
четох, ама нищо не разбрах :((, може ли преводач от македонски ?
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой, каквото и да прави - накрая всички клякат на колене пред велика Русия!
3
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе колкото и да се мазни Пурин на Тръмп, санкциите срещу Русия остават.Даже подозирам, че ще се задълбочат!
2
12
 
3
 
! Отговори
Сперма в Разтройство преди 6 години
*** + Трумп = В.Н.Л
1
29
 
5
 
! Отговори
бъдещето преди 6 години
Импийчмънт за Трамп, а жужето в концлагер в Сибир.