Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС

Юнкер: Не зная дали Турция някога ще стане членка!
Обновена: 1 юни 2017 08:15 | 1 юни 2017 08:15, Елка Василева
68
Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз трябва да продължи преговорите по присъединяване с Турция, но едно връщане на смъртното наказание несъмнено ще сложи край на процеса. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Ройтерс.

Турция премахна смъртното наказание през 2004 г. в рамките на кампанията за членство в ЕС. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза обаче, че ще одобри връщането му, ако парламентът одобри такава мярка или ако тя е подкрепена на референдум.

В Берлин на дебат със студенти за бъдещето на Европа Жан-Клод Юнкер каза, че е против спирането на преговорите с Турция сега. Според Юнкер европейските представители трябва да продължат да опитват да убедят Турция, че е в неин собствен интерес да се реформира и да се движи към ЕС, вместо да обръща гръб на Европа и нейните ценности.

"Не зная дали Турция някога ще стане членка", призна Жан-Клод Юнкер.

Той посочи, че в дълъг разговор с Ердоган неотдавна е дал ясно да се разбере, че връщането на смъртното наказание ще бъде "червена линия" в преговорите по присъединяване.

Миналата седмица Ердоган се срещна в Брюксел с Юнкер и с председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск. След разговорите турският президент съобщи, че е получил нова едногодишна програма за подновяване на връзките.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
11
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Владова, с приятели като Турция и Русия, душмани не ни трябват! Ама какво ти обяснявам на теб, жено? Като сложиш бурката, сама ще разбереш.
15
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Тоя хамстер да си гледа атентатите.
14
3
 
17
 
! Отговори
Умря ми коня от смях преди 6 години
Това са пъъъъълни глупости. Турция е нужна на ЕС поради това, че ВСЕ ОЩЕ ЗАДЪРЖА "АТОМНИТЕ ФИЗИЦИ", и другата С. Г. А. Н от Афганистан, Сирия и останалата *** на своя територия. Това го зане и Ердоган и затова ги разиграва така. Дори и шерията да приемат в Турция, пак ЕС ще я приеме. НА ТОВА МУ СЕ ВИКАТ НОВИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ, но за нас няма НОВИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ.
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смъртно наказание трябва да има и у нас. Така няма да се измъкват убийци като Чеци и онези *** убили 13 годишното момиче в Провадия.
12
10
 
15
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 6 години
Аз съм за смъртното наказание в България и да се приложи за българските евро-либерали и брюкселски ***. Турция е не са мо 80 милионна , а наш наш добронамерен съсед и тя и Русия са по важни за нас от ЕС да сме в приятелски отношения и да не се тревожим за европейското и членство. Трябва да има як Балкански съюз.
11
3
 
7
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Не знам да има, но има много танцьори на бели денс. Момчетията мятат ги беци, а тълпата се е ококорила и си е мушнала ръцете в джобовете на панталоните, незнайно защо...
10
4
 
13
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 6 години
В ТУРЦИЯ ИМА ЛИ ГЕЙ ПАРАДИ?
9
13
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
затворете папката за присьединяването това не е дьржава а османска териториякоято бьлва само простотии несьвместими с 21 век искаите свобода за политзатворници какво стана с парите и имотите на гюлен конфискувани незаконно отердоган
8
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори гейовете стоят едно стъпало по-високо от турците в случая е прав Юнкер.
7
2
 
10
 
! Отговори
Снимката преди 6 години
Мошеник, хей с очилца.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то само човек като му види уродливото лице му става ясно всичко.Обича си затворници ама най-големите *** серийни убийци,изнасилвачи извратени садисти и тн.Ето,сега напъва да няма смъртно наказание за тях.Следва да ходи лично да ги освобождава.Не само с френски умения.Живеем в толкова обърнат наопаки свят.Злото е добро.Доброто е глупост.И на това ще му дойде края.Е тия вампири като изпукат.
5
0
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
дай боже скоро и у нас има токо кандидати я поне знам едни 240
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години гърците ни съветваха: "Не ви трябва ЕС" и излезнаха прави. На Турция пък изобщо не и трябва ...Даже и НАТО не и трябва....
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смъртно наказание трябва да има за Юнкер, Туск и Меркел. И за Могерини. И заноще няколко вредни европаразита.
2
2
 
21
 
! Отговори
Бай Онзи преди 6 години
В кравария и Китай има смъртно наказание,но никой не го прави на проблем и в европа говедарите си влизян и излизат когато си решат....
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО НЯКОЙ ГО ПИТА ТОЗИ ЮНКЕР, КАКВО ЩЕ СИ ПРАВИ ТУРЦИЯ ВЪТРЕ В СТРАНАТА.ПЪК И МАЙ ТУРЦИЯ НЕ СЕ НАТИСКА МНОГО ДА ВЛИЗА В ЕВРОГ ЕЙСКИЯ СЪЮЗ.