Русия отмени редица ограничения за вноса от Турция

Отменя се и забраната за определен вид работа и оказване на услуги
2 юни 2017 11:23, Елка Василева
28
Русия отмени редица ограничения за вноса от Турция
Дмитрий Медведев. Снимка: архив, Reuters

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа постановление за отмяна на редица ограничения за доставките на продукти от Турция. Документът е поместен на сайта на руското правителство, съобщи ТАСС.

От забранителния списък отпадат замразени пилешки продукти, субпродукти от кокошки и пуйки, свежи и охладени краставици и корнишони, пресни ябълки, круши, грозде и ягоди.

Отменя се забраната за извършване на определен вид работа и оказване на услуги от организации, които се намират под юрисдикцията на Турция или под контрола на турски граждани и организации. Става дума за строителство, дейността на туристически агенции и хотели, дървообработка, провеждането на технически изпитания, изследвания и анализи. На турските компании се разрешава да оказват услуги за осигуряване на държавни и общински нужди.

От 1 януари 2016 година, на фона на усложнените политически отношения, Русия въведе забрана върху вноса на редица селскостопански продукти от Турция. В списъка влязоха портокалите, мандарините, гроздето, ябълките, крушите, прасковите, кайсиите и нектарините, сливите, ягодите (горски и култивирани). Под удара на ограниченията попаднаха също домати, краставици, карфиол и броколи, кромид лук, както и замразено месо и субпродукти от пуйки и домашни кокошки, сол и дъвки.

Освен това поради фитосанитарни съображения бе забранен вносът от Турция на пипер, нарове, патладжани, салати, тиквички и тикви, припомня ТАСС.

През октомври 2016 година Русия частично отмени ембаргото върху турски земеделски стоки и разреди вноса на редица плодове. През март руското правителство отмени забраната за внос на дъвки, сол, лук, цветно зеле, броколи и карамфили от Турция. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: вносРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво ме интересува тая Русия.Ушите и очите ми хванаха мазол от новини за тия алкохолизирани ***.
16
12
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Продължавайте да целувате Ердоган отзад.До следващият път,когато ви забият ножа отзад.Изглежда свалянето на руския самолет и убийството на руския посланик не са достатъчни.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее вечната руско-туркса братска дружба! Машаллах!
14
3
 
3
 
! Отговори
Хаберлия преди 6 години
От юзайдрума в Турция щели да изтрелят с руска ракета турски парник за отглеждане на *** на Луната. Продукцията щяла да се доставя дирекно на площадката в Байконур космодрума. Очаква се още други култури да се засадят в лунния парник. Има планове за животновъдство също на Луната. #turkeyonthemoon
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A GANYO SI JIVEE O6TE S OSMANSKATA ISTORIQ :)))) ABE TOLKOVA LI TRQBVA DA SI KOMPLEKSAR 4E ZARADI ISTORIQTA DA SI ZATRIE6 DARJAVATA.
12
3
 
21
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Това е още началото. ....Путин е предложил , ако прояви турската страна интерес , да има и вложения в космическата област. Предвижда се да има стартова площадка на турска територия , за логистични цели. ....
11
10
 
5
 
! Отговори
Елин Пелин преди 6 години
Глад мори добитъка...
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите пак изревнуваха
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жиголо`то на Гуру`то в Кремъл !Какво ли бъдеще му е отредил !?
8
4
 
22
 
! Отговори
Путин $ Ердоган преди 6 години
Дразним ви нали ,Европа !!!
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е . Светът вурви напред с огромно темпо а пропаднала демократично ограбена евроатлантическа БГ се връща с огромно темпо в мрачното средновековие.
6
27
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Прав си ! Турция по нито един критерий не одговаря да е в обществото на цивилизованите държави. Мястото и е при Русия! Да укрепва междудиктаторската дружба!
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен3 Защото в Евразииският соЮз не искат натовска страна...А и Турция ще треба да храни поне 3 милиона пияници които веднага ще почнат да препродават турската стока като руска...И да се хвалят
4
5
 
6
 
! Отговори
коко преди 6 години
дружбата м/у двамата "великани" от векове за векове!!Зачеркнаха сваления самальот и заплахите за разправа...и се прегърнаха!А нашенските *** хвалят султана и целуват ботушите на *** едновременно.Къде е Боби да обясни за величието на расииската еканомика и селско стопанство....и за полезните "санкции".
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво тогава Турция да влиза в ЕС? Русия напълно го замества, при това без унизителни рестрикции.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладен не се стои!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето го и гном2! Този пък колко е елементарен не е за вярване! Сега очаквам безродниците да аплодират решението за частична отмяна на ембаргото.