Гей парад по улиците на Варшава за 17-ти път

Около 40 посолства подкрепиха участниците в "Парада на равенството"
179
Гей парад по улиците на Варшава за 17-ти път
Снимка: архив, Ройтерс

Хиляди хора се включиха в тазгодишното издание на гей парада в полската столица Варшава, предаде Асошиейтед прес.

Участниците в 17-ото издание на гей похода получиха подкрепа от около 40 посолства, в това число на посолствата на Франция и на САЩ.

Гей парадът протече под наслова "Парад на равенството". Той е замислен не само като демонстрация на толерантността към хомосексуалистите, но и към хората с увреждания и към маргинализираните групи.

Участниците в парада носеха балони и знамена с цветовете на дъгата, символ на хомосексуалната общност. На един от плакатите, носени от участниците в парада, пишеше "Хомофобията предизвиква сърдечни заболявания".

Полското консервативно правителство се противопоставя на идеята за еднополови бракове и граждански съюзи между хората от един и същи пол. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: Варшавагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХехОт друга страна, вие се притеснявате за децата си, че ще станат хомосексуални заради чужд пример. Би следвало да се замислите какъв признак на липса на доверие в собствените ви възпитателни методи и колко смешен сте. Но да предположим, че по някаква невероятно случайност детето ви се декларира като хомосексуален. Ще го застреляте ли ? Ще се откажете от него ? Ще го лишите от наследство ?
105
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХехАко бяхте 'стожер' и с власт, вероятно щяхме да ви определяме като поредната абоминация довела до унищожаването на хора заради психическите ви проблеми.
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХехЕдин от хората спомогнали максимално за победата над Хитлер е и с ОГРОМЕН принос за създаването на съвременния компютър е бил хомосексуален. Заради такива като теб се е самоубил. Можем само да предположим колко много е загубил светът поради липсата на този човек. От друга страна, вие ползвате компютър за чието съществуване са спомогнали 'ненормалните'. Как се чувствате в кожата си с този морален парадокс ?!Мразите ненормалните но ползвате продуктите на техния интелект.
103
2
 
8
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен117В тия "други" времена Вие не сте дотягали на всички останали с крясъците и комплексите си. Не сте се опитвали да принудите ДРУГИТЕ да се чустват ненормални, при положение че Вие сте тия с отклоненията. Да, хомофоб съм, такъв и ще си остана. Не се считам чак пък за "стожер на морал/етика/нормалност", но не крия че бих искал да бъда такъв. Това вашето НЕ Е недъг, а най- обикновена перверзия. Това че се опитвате да се изкарате "недъгави" е за да събудите съжаление и интерес. Отврат!
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХехНещастие е да си хомофоб/ксенофоб но няма как да го разбереш. Нещастията на света са заради такива като теб смятащи се за единствен стожер на морал/етика/нормалност. В едни други времена хората с недъзи са смятани за ненормални и са били избивани. Разликата между тях и теб е незначителна.
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези демонстрации станаха досадни.
100
3
 
19
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен112Не разбира се. Да нямаш деца е нещастие (поне според мен), няма нищо общо с перверзиите на някакви си ненормални пукита, които на всичкото отгоре държат целият свят да разбере за откачените им предпочитания, и да напомнят за тях едва ли не всеки божи ден на всеки от нас. Всяка сексуалност си е нещо твърде лично, и най добре е да си остане така за всеки от нас, за да опазим по лесно децата - Заради техният естествен инстинкт да подражават на възрастните.
99
3
 
23
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Ми трябвало е да носят плакат "Хомофобията ще спаси човешката популация от изчезване". Аз лично съм хомофоб, отвращават ме, гнусни са ми, и тъй като това е нормалното човешко състояние те трябва да се крият от нас, а не ние да се съобразяваме с тях. Трябва да възпитаваме синовете си така, че видят ли такъв (или такива), бой бой ритници да се научат поне да се крият и да не тормозят НОРМАЛНИТЕ хора!!!
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много избеля тоя флаг с цветовете на дъгата вече... След малко ще почне да се претърква и да се получават дупки.
97
3
 
19
 
! Отговори
Bill преди 6 години
Браво Бе! Голяма гордост. В една дебела черна книга, пише какво се случва накрая на хората с такъв морал.Вярващите ще кажат, че Бог няма да търпи подобен разврат безкрайно. Невярващите ще кажат, че природата също не търпи дълго противоестествени отклонения от нормалното.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за какви неравенства става въпрос ? Единственото неравенство е че не могат да забременеят ама Природа...тя е нормална за разлика от тях...
95
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Сър Джон към прислужника си Джордж: - Джордж, какви са тези npocташки крясъци навън?- Ми, neдepacите защитават правата си, сър!- Че кой им нарушава правата?- Никой, сър!- Е, тогава защо протестират?- Ми, neдepacи, сър!
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71Ма нещо много ти прави впечатление голият до кръста Путин, а, ха-ха! Е, той прави впечатление на цял свят - хармоничен, атлетичен и ... умен, не npocтак като тебеподобните!
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росица бездетната била ли е там или е била заета да плюва Русия.
92
3
 
39
 
! Отговори
цмрт бе преди 6 години
Не не е нормално и никога няма да го намират хората за нормално. Колкото и да ви се иска природата е казала - мъж и жена. Ако щете всеки ден правете паради и тръбете колко искате да сте равни, никой не ви бръсне за слива и нормалните хора се отвращават от вас.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да проумея защо хора получили увреждания при нещастни стечения на обстоятелствата се приравняват с такива получили увреждания от страха си да поемат отговорността която природата им е отредила
90
4
 
15
 
! Отговори
кумчо-вълчо преди 6 години
Нямам нищо против да са различни, но защо трябва да парадират всяка година и да ни го натякват. И мен ме влекат малолетните малки момиченца, но не съм излезнал с плакат в ръка в който да пише че обичам да чукам 15-16 годишни кьорпенца, ами си трая!
89
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕЙОВЕТЕ СИ ГИ БИЛИ ТЪРКАЛИ ЕДИН ДРУГ! ГЕЙОВЕТЕ СИ ГИ СЛАГАЛИ ЕДИН НА ДРУГ!!!ИЗВРАТЕНЯЦИ ТАКИВА :D НАЛАЗИЛИ СТЕ ГЕЙСКАТА ТЕМА КАТО МРАВКИ НА МЕД! :D
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕЙОВЕ ТОВА ГЕЙОВЕ ОНОВА ПЪРВИ СТЕ ДА СЕ ИЗЦВЪКАТЕ В ГЕЙСКАТА ТЕМА :DГЕЙОВЕ С ГЕЙОВЕ :D
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90,Ще ти се.Ама няма!